$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ישראל עלולה לסיים כמו רוסיה: על מחדל בדיקות בסמים בארץ

כמות הבדיקות כמעט ולא קיימת, התקציב מזערי וברקע איומים על כך שישראל תספוג סנקציות משמעותיות. צפו בכתבה מ"חדשות הספורט"

עדי הרשליקוביץ
עדי הרשליקוביץ  14.10.22 - 16:28

האם ישראל תושעה מהמשחקים האולימפיים בפאריס? זוהי הערת האזהרה שהציבה הסוכנות הלאומית למניעת סמים בספורט, במכתב חריף ששלחה למשרד הספורט. מנכ"ל הסוכנות, ד"ר דניאל הרשטיין, הזהיר בראיון לערוץ הספורט: "אם התקציב שלנו לא יגדל משמעותית עד 2023, מדינת ישראל יכולה להיות מושעית מספורט בינלאומי. יכול להיות כאן נזק חסר תקדים לספורט הישראלי ולחברה בישראל בגלל המצב הזה. זה מצב בלתי נסבל".

אבל מהו אותו מצב? על פי המכתב, סוכנות העולמית נגד סימום (WADA) הציבה דרישות תקציביות - על מנת לטפל בתופעות של סמים בספורט בצורה המיטבית. ישראל אינה עומדת בדרישות. גם כמות הבדיקות בשנה עומד על 250 בלבד בשנה, מה שבדירוג העולמי מספיק רק למקום ה-150 בעולם. ולהרשטיין יש גם יעד: "אנחנו צריכים, בשביל לעבוד בצורה תקינה ומלאה, לפחות 3 מיליון ש"ח. זה המינימום". כיום, התקציב עומד על 600 אלף ש"ח ממשרד הספורט, ועוד 300 שהסוכנות מקבלת מהוועד האולימפי הישראלי.

"ישראל הפכה למעצמת ספורט, והזרקור עלינו. השנה WADA בדקה שלוש מדינות: ישראל, רוסיה וארצות הברית. יש סיבה שעשו עלינו ביקורת.. רואים שהספורט הישראלי השתפר מאוד". לטענת הסוכנות הישראלית, כל זה עלול לעמוד בסכנה. צפו בכתבה המלאה מתוך "חדשות הספורט".

ממשרד התרבות והספורט נמסר בתגובה:
"לפני כחודשיים וחצי קיבל משרד התרבות והספורט את דו"ח הביקורת של הסוכנות הבינלאומית למניעת סימום מתאריך 30.6.22, בו פורטו ליקויים בפעילות הסוכנות הישראלית למניעת סימום בספורט - מרביתם ליקויים מקצועיים בפעילות השוטפת של הסוכנות, וחלקם ליקויים הנובעים מהיעדר תקציב מספיק לפעילות.

מיד לאחר קבלת הדו"ח, ועל מנת למנוע פגיעה אפשרית בספורט הישראלי, החל המשרד לפעול לאישור הסכם שנועד לכסות את כלל הוצאות הסוכנות, בסך של 2 מיליון ש"ח לשנה החל משנת 2023.

בנוסף, פועל המשרד מול הארגון העולמי WADA על מנת לאשר ארכה לתיקון הליקויים ע"י הסוכנות, ולדחיית הביקור הצפוי של צוות הביקורת, ובוחן במקביל את מבנה הסוכנות ודרכי פעילותה, במטרה למנוע הישנות ליקויים כאמור גם בעתיד".