$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

חושבים קדימה: החיבור בין דניאל פרץ לבאיירן מינכן

משחק הרגל שהיה בעל חשיבות משמעותית, השוערים המזדקנים של הקבוצה, הקשר לאוסקר גלוך וההזדמנויות להן הוא עשוי לזכות העונה. המעבר המפתיע צובר תאוצה, איך פרץ ישתלב? מנתחים

רועי ויינברג
רועי ויינברג  18.08.23 - 18:12
Giorgi Ebanoidze/DeFodi Images via Getty Images
Giorgi Ebanoidze/DeFodi Images via Getty Images

דניאל פרץ בדרך לבאיירן מינכן. המשפט הזה, שנשמע כמו מדע בדיוני לפני שבועיים, עומד להפוך למציאות. בשורת דיווחים בגרמניה יישרו קו בקשר לזה שהשוער בן ה-23, שמחזיק בדרכון גרמני, יעבור לשחק באלופת גרמניה הנצחית, במעבר הסנסציוני ביותר של ישראלי מאז אבי כהן לליברפול, לכל הפחות.

לכן, לפני שצוללים פנימה, צריך להחמיא לדניאל פרץ. אם אחד מ-10 המועדונים הגדולים בעולם רוצה אותך, אם תומאס טוכל סימן אותך, סימן שעשית משהו נכון. והאמת, אני לא בטוח שמדובר רק בהשפעת יורו הצעירות. נכון, שני הפנדלים שעצר פרץ מול נבחרת גרמניה בטח השפיעו, אבל חשוב לזכור שהמנהל הספורטיבי של באיירן מינכן זה כריסטוף פרוינד, אותו אחד שהחתים את אוסקר גלוך בזלצבורג. הוא מכיר את מכבי ת"א ויצא לו לראות, או לשמוע, גם על דניאל פרץ כחלק מהסקאוטינג האוסטרי.

ראשון, שני או שלישי? ההתאמה של פרץ לבאיירן
השאלה שנשארה היא מה קורה כמה דקות אחרי פרסום ה"וולקאם" של פרץ בבוואריה. והתשובה מתחילה במנואל נוייר, במשך שנים השוער הטוב בעולם ומי שמחלים מתאונת סקי. לפי דיווח של ה"בילד", סוון אולריך אמור להיות בשער עד שנוייר חוזר, אחרי חודש לתוך העונה, בהתחשב בניסיון היחסי של אולריך, שעמד בשער בעונת 2017/18 בה באיירן זכתה באליפות והגיעה לחצי גמר ליגת האלופות. הקבוצה לא מציגה כדורגל שעומד בציפיות בעידן תומאס טוכל, ואפשר להבין מדוע הם הולכים על אופציה מנוסה יותר בתחילת העונה.

למרות זאת, זה לא אומר שדניאל פרץ לא ישחק. גם אם הוא ישמש כשוער שני לאולריך ואז שוער שני לנוייר, צריך לזכור ששני השוערים של באיירן מינכן מבוגרים - נוייר האגדי בן 37, אולריך בן 35 ופרץ רק בן 23. קבוצה לא מוציאה כ-5 מיליון יורו על שוער זמני, כשראינו ממש עכשיו את ריאל מדריד משאילה את קפה לעונה ולא מצרפת מישהו. לכן ניתן להסיק שהבווארים חושבים שנים קדימה.

פרץ, לפחות מנקודת המבט הישראלית, נראה כמו שוער שמתאים לבאיירן מינכן. זאת הקבוצה בה מנואל נוייר עיצב מחדש את תפקיד השוער בזכות משחק הרגל שלו, וזאת אחת התכונות המרכזיות של פרץ. ביורו הצעירות האחרון הוא השלים 4.5 כדורים ארוכים למשחק ו-3.3 מסירות מדויקות לחצי המגרש של היריב, וזאת הייתה אחת מנקודות החוזק שלו גם בליגה.

תוסיפו לזה את העובדה שהוא השלים 91% מהמסירות האפשריות בתוך החצי שלו וקיבלתם שוער שיכול להיות משמעותי בהנעת הכדור מצד אחד ואולי גם להניע התקפות בצורה ישירה, משהו שיכול להיות חשוב עם סילונים כמו ג'מאל מוסאילה וסרג' גנברי מקדימה. בעידן שבו שוער כמו אנדרה אוננה נמכר ב-55 מיליון יורו, משחק הרגל הזה מאוד משמעותי. הוא הגיע כמובן בזכות יכולתו בין הקורות – בזמן המשחק וגם בזמן פנדלים – אבל זה חלק ממה שהם מחפשים, בטח בליגה הגרמנית על שטחיה הרחבים.

מוקדם, מן הסתם, לדעת אם פרץ יהיה האופציה הראשונה של באיירן מינכן ביום שבו נוייר יפרוש - אבל בגיל 37 לא מן הנמנע שזאת העונה האחרונה בקבוצה משמעותית או לפחות אחת האחרונות. הייתה מתיחות גדולה סביב עתיד נוייר בבאיירן עוד לפני פציעת הסקי, ונוצר צורך לשוער ראשון. קצת לפני אותה פציעה, נוייר נקנס ב-1.6 מיליון יורו לאחר שתקף את ההחלטה על פיטור מאמן השוערים. עם חוזה שנגמר ב-2024, לא ברור איך ומתי הוא יחודש, מה שמעלה את הסיכוי שזאת העונה האחרונה שלו בבאיירן מינכן. בטח אם מתחשבים באפשרות שקבוצה מערב הסעודית תציע לו מיליון יורו לשבוע בגיל 38, במה שהפך לתחנת הפנסיה החביבה על כוכבי כדורגל.

לא הניסיון הראשון: מה עלה בגורל השוערים שהגיעו כאלטרנטיבות לנוייר?
נוייר אמנם הצטרף לבאיירן מינכן כשוער מוכח אחרי שנים יפות בשאלקה והגביע הגרמני, אבל בין 2011 ל-2023 הייתה בקבוצה שורה ארוכה של שוערים שהגיעו כמחליפים או כתחרות לנוייר. אולריך הוא המוכר שבהם, אבל ממש לא היחיד.

אלכסנדר נובל הגיע בהעברה חופשית בגיל 24 ובתווך הספיק לעבור למונאקו ולשטוטגרט, בהן שיחק כמושאל והציג כדורגל לא רע. לא היה אף שוער אחר שהגיע לקבוצה בגיל צעיר בסכום כזה משמעותי, כשבשנים האחרונות הם החתימו בעיקר שוערים ותיקים כמו יאן סומר או פפה ריינה או הימרו על שמות כמו איבן לוצ'יץ' שהגיע ושיחק דרך האקדמיה.

לוקאס רידר שהגיע בגיל 18 משאלקה הצעירה בהעברה חופשית ועבר לשורת מועדונים לא גדולים הוא הדבר הקרוב ביותר, אבל שונה מאוד מפרץ. קודם כל, לא הושקעו בו מיליוני יורו. מעבר לכך, הוא הגיע כשמנואל נוייר היה בשיאו, לפני יותר מעשור, ולא בן 37.

באיירן לא פיתחה יותר מדי שוערים בעשור האחרון, פשוט כי היא לא הייתה צריכה. בין הקורות של הקבוצה עמד אחד השוערים הכי גדולים בהיסטוריה של המשחק. אף אחד לא מבטיח שהוא יהיה שם גם ב-2024/25.

לכן זה צעד אדיר מבחינת דניאל פרץ. שוער זה תפקיד שדורש תיאום וסבלנות, משהו שאפשר לרכוש בשנה שלמה של אימונים כשהקבוצה והצוות הטכני מסתכלים עליו מקרוב, ויכול להיות שנראה גם זמן משחק. עוד לפני הפציעה העונה, נוייר פספס 17% ממשחקי הליגה בשנה שלפניה. באיירן מתקשה במשך שנים בגביע הגרמני, כשהיא הודחה בסיבוב השני ב-2020/21 ו-2021/22 עם נוייר בשער. השנה הוא לא שיחק בסיבוב הראשון ונפצע בהמשך, עד להדחה ברבע הגמר מול פרייבורג.

כשהוא כאמור בן 37, וכשאנחנו בעונה שתהיה יחסית צפופה בהתחשב ביורו שמתחיל ב-14 ביוני וכשהתחרות בליגה לא הופכת לקלה יותר, לא מן הנמנע שנראה את דניאל פרץ שוער ראשון בגביע. היכולת הגבוהה שלו בפנדלים, כשנוייר לא עצר כדור עונשין במהלך משחק מאז 2020/21, בטח תסייע. בליגה, עם זאת, נראה שבאיירן תעדיף ללכת על אולריך שנמצא שנים במועדון, ולא על פרץ שמצטרף לבוואריה ימים ספורים לפני פתיחת הליגה. ופה כדאי לציין - פרץ לא מגיע לשם בשביל 2023/24, אלא בשביל העונות שיבואו אחריה.

זה לא אומר שבעוד שלוש שנים מהיום דניאל פרץ יהיה השוער הראשון של באיירן מינכן, אבל הכל יכול לקרות בכדורגל. זה כן אומר שבאיירן חושבת שיש סיכוי לא רע בכלל שזה יקרה, ולכן היא מוכנה להשקיע בו כאן ועכשיו. אולי יבוא יום וכל אירופה תפחד כשהיא תראה אותו לפני הרשת.