$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

המאבק של כולם: נורת האזהרה של מכבי נתניה

המועדון במצב אנוש, ויש יותר מדי אשמים בכך. על משבר שרק מעמיק. דעה

ניר רוזן-טל  04.05.15 - 12:35
מחאה מוצדקת, אבל איך פותרים את זה? (אלן שיבר)
מחאה מוצדקת, אבל איך פותרים את זה? (אלן שיבר)

ב-7 במאי 2014, עמדו על רגליהם באיצטדיון ר"ג לא פחות מ-22,000 אוהדי מכבי נתניה והודו לשחקני הקבוצה על עונה נפלאה. היה זה רגע לאחר ההפסד בגמר גביע המדינה מול עירוני ק"ש, גמר ראשון אליו העפיל המועדון לאחר 36 שנה. רוחות של תקוה נשבו באויר, הייתה תחושה שהמועדון הצליח להחזיר אליו את הקהל הגדול שלו. 12 אחוזים מתושבי העיר הגיעו לאיצטדיון הלאומי, אווירת חג אמיתית שררה ביציעים. המשחק אמנם הסתיים ללא תואר, אולם עונת 2013/14 הייתה הצלחה מסחררת. לאחר שנה אחת בלבד מכבי נתניה שבה לליגת העל, ועשתה זאת בסטייל: עליה מהמקום הראשון, 17 נקודות מעל סגניתה ו-21 מעל המקום השלישי.

לקראת סיום העונה שעברה, החל המועדון במכירת מנויים. למעלה מ-3,000 מנויים נמכרו, יותר מאשר בתקופתו של דניאל יאמר כבעלים, אז סיימה הקבוצה פעמיים כסגנית אלופה, והשיגה את הכרטיס לאירופה 3 פעמים.

מי שנטע את תחושת האופוריה היה הבעלים, אלי שגב. שגב הגיע לנתניה כתורם בעונת הירידה (2012/13), ולאחר הירידה לקח על עצמו את ניהול המועדון. לשגב היו 50 אחוזי שליטה, כאשר יוסי מאור החזיק ביתר. ניהול המועדון בעונה שעברה היה מופתי: משכורות נכנסו לפני הזמן, הקשר בין הקבוצה לקהילה היה הדוק, ושחקנים רבים הבינו כי המועדון צועד לדרך חדשה ורצו להיות חלק מהפרויקט המצליח. לקראת סיום העונה שעברה שגב לקח על עצמו את ניהול המועדון, יוסי מאור זז הצידה.

בקיץ האחרון נתניה התכוננה לפתיחת העונה. כמו כל מועדון, הקבוצה חוייבה להציג את חוזי השחקנים והצוות המקצועי בפני הבקרה התקציבית, בשילוב עם צפי הכנסות והוצאות. הרשות לבקרה תקציבית הוקמה עבור מטרה מרכזית אחת: הגנה על שחקנים ושאר בעלי חוזים, על מנת שימשיכו לקבל את כספם גם במקרה בו המועדון קורס מבחינה כלכלית. וכאן בדיוק כשלה הבקרה התקציבית בענק.

בינואר הודיע שגב שהוא עוזב את מכבי נתניה במהלך חד צדדי. משכורות השחקנים, הצוות המקצועי ומאמני ועובדי מחלקת הנוער לא הופקדו בחשבונות הבנק - ובדיוק עבור מצבים כאלה הוקמה הרשות לבקרת תקציבים. אולם אז גילו אנשי הבקרה כי אין כיסוי לערבויות אותן קיבלו משגב בקיץ.

נתניה במצב אנוש. אחד ממועדוני הפאר של הכדורגל הישראלי עומד על סף קריסה בעקבות ניהול כושל ורשלני של איש עסקים שבינתיים כבר הספיק לברוח מהארץ, ואין לו כל כוונה לחזור. לפני שנה שחקנים הציעו את עצמם למכבי נתניה, היום מנסים רק לברוח ממנה כמו מאש. ספק רב אם השחקנים, שהשאירו את המועדון בליגה באופן הירואי, יקבלו את שכרם במלואו. מדובר בכתם שחור לכדורגל הישראלי, ומישהו ייאלץ לתת על כך את הדין. לא ייתכן שמועדון שלם יתפרק, קהל של אלפים יוותר חסר אונים, ושחקני כדורגל יעמדו בפני שוקת שבורה.

הרשות לבקרת תקציבים, ההתאחדות לכדורגל, מנהלת הליגה, עיריית נתניה: כולם אחראים לכך שהפקידו מועדון שלם בידי איש עסקים שמצבו לוט בערפל.

לסיום, מסר לשחקני יתר הקבוצות בליגת העל: מאבקם של שחקני מכבי נתניה הוא גם מאבקכם. איש לא מצפה מכם לשבות, אולם ראוי שקולכם יישמע. היום מדובר במכבי נתניה, מחר זה יכול להיות המועדון שלכם.