$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

פלורנטין פינת מכבי: בר האוהדים של האלופה

כאן הם מתחממים בדרך לבלומפילד. סיפור הפאב שהפך לבית בצהוב וכחול

ניר רופא  26.02.16 - 09:50
הפינה של אוהדי מכבי ת"א
הפינה של אוהדי מכבי ת"א

בשקט בשקט, אחרי מסורת שנמשכה כחמש שנים, הפך הבר שממוקם בפלורנטין 8 בתל אביב לבית של אוהדי מכבי תל אביב. הקהל שמגיע לפני משחקי הבית נהנה מאווירה טובה, מחירים נוחים ודואג לאווירה עם שירי הקבוצה. אוהדים שהיו במקום לפני המשחק נגד הפועל חיפה סיפרו על החימום וההכנה שלפני ההגעה לבלומפילד.

"האוהדים חיפשו מקום שבו לא יתייחסו אליהם כמו חיות", אמר רמי דורות, שיחד עם הבעלים של הפרלה בר, ארז דסה, ייסד את המסורת עבור אוהדי מכבי, "לפני חמש שנים היה משחק במסגרת מוקדמות הליגה האירופית בין מכבי ת"א לפנאתינאייקוס. המשחק היה ביוון, ולפה הגיעו עשרה אוהדים שפשוט לא הפסיקו לשיר. זה הרגיש ממש כמו באנגליה. למחרת באתי לארז והצעתי לו שנהפוך את המקום הזה למקום של אוהדי מכבי ת"א, ושנפסיק לשבת ולשתות במגרשי החניה. במשחקים גדולים מגיעים לפה 400 ואפילו 500 אנשים בצהוב, כשיש משחק, יש כאן קרנבל קטן".

דור, אורי, גילי יואב ואריאל הם חמישה אוהדים שמגיעים באופן קבוע לפרלה בר לפני משחקים כבר כמה שנים "לפני ארבע שנים ישבנו בהברבנל והגיעו לשם אוהדי הפועל שאיימו עלינו", הם נזכרו, "החלטנו להגיע לפה כי ידענו שהבעלים אוהד מכבי, הוא יושב ביציע והוא אחד מאיתנו. יש פה אווירה מאוד חמה, שירים, מחירים טובים על השתייה, לאט לאט המקום הזה התפתח והפך להיות המקום שלנו, וזה החימום שלנו לפני המשחק".

על השאלה איך מתקבלים פה אוהדים מקבוצות אחרות, האוהדים נתנו תשובות שונות. חלקם ענו שיתקבלו בברכה, וחלקם אמרו שאין לאוהדים אחרים מה לחפש פה. עם זאת, כולם העידו שגם כשהגיעו למקום אוהדים של הפועל תל אביב, לעולם לא התפתח עימות שהוביל לאלימות פיזית. "המקסימום שיקרה פה לאוהד של קבוצה יריבה שיתחיל לשיר זה שיענו לו חזרה בשירים, האנשים שמגיעים לפה לא מחפשים אלימות", אמר אחד האוהדים.

מה חסר במקום הזה כדי שיהיה פה כמו באנגליה?
"זה עניין של תרבות ושל כמות אנשים", הסבירו עידו ואורי, שני אוהדים נוספים שבאו ליהנות לפני המשחק, "באנגליה, הכדורגל הוא כמו דת, כאן עדיין לא. בנוסף, היחס של המשטרה צריך גם להיות אחר, שם לא תראה שוטרים נכנסים לבר, פה הם יכולים להיכנס". קובי, אוהד נוסף, סיפר: "יום של משחק הוא חג, אתה מגיע אחרי יום עבודה, יושב  ונהנה. המקום הזה הפך להיות מאד מזוהה עם מכבי, וגם אחרי משחק טוב באים לפה בשביל להמשיך את החגיגה".

אמנם לפני המשחק מול הפועל חיפה הפאב לא היה מלא לחלוטין, אבל היה אפשר להרגיש שמדובר בסוג של מקום שנפוץ באירופה, אבל חסר בישראל. הוא הפך לטריטוריה של אוהדי מכבי ת"א, בית חם ואוהב שקהל בו נכנס לאווירה לפני העלייה ליציעים בבלומפילד. כולם שרים יחד את שירי הקבוצה וחולקים את האהבה שלהם. אם לכל למועדון היה את ה"פרלה בר" שלו, יותר אוהדים שמונעים מאהבה לקבוצה שלהם ופחות משנאה לאחרת היו ממלאים את היציעים.