$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"דה מרקר": פערים בהצהרת ההון של חמד בן חליפה

לאחר בדיקת הנכסים, עלה חשש בהתאחדות כי הבעלים המיועד של בית"ר ירושלים הינו איש קש. חוגג: "מקווה כי קבלת הפנים הבוטה לו זוכה, לא תגרום לו להתחרט על המהלך"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  03.01.21 - 16:16

שוב עולים סימני שאלה לגבי חוסנו הכלכלי של הרוכש המיועד של בית"ר ירושלים, שיח חמד בן חליפה. "דה מרקר" מפרסם היום (ראשון) כי חברת המודיעין העסקי ששכרה ההתאחדות לכדורגל העלתה חשש כי בן חליפה הוא איש קש. בנוסף, נמצא כי בבעלותו עשרות חברות לא פעילות ונטען כי קיים פער משמעותי בין הצהרות ההון שמסר לבין הנכסים שלו בפועל. כמו כן, התקבל מידע על קשריו של בן חליפה עם אנשים ששמם נקשר, בין היתר, בהונאות ובהלבנת הון.

אחד הממצאים מגלה כי לפי מקורבים לבית"ר ולהתאחדות, הנכס המרכזי בהצהרת ההון של בן חליפה הוא אג"ח של ממשלת ונצואלה, שהוא העריך את שוויו בכ-1.5 מליארד דולר. אלא שהאג"ח אינן סחירות, וכתוצאה מהמשבר הכלכלי במדינה, התשלומים עליהן הושעו על ידי הממשלה. הן אפילו לא יכולות לשמש את בן חליפה כביטחונות לקבלת אשראי מהבנקים.

נוסף על כך, עפ"י "דה מרקר", בן חליפה הצהיר כי בידיו נכס בלבנון בשווי כמה עשרות מיליוני דולרים – אולם הבדיקה העלתה כי נכסים דומים באזור שווים מיליוני דולרים בודדים. בתי המגורים של בן חליפה בדובאי ובאבו דאבי מוערכים בענף הנדל"ן ב-8-5 מיליון דולר, פחות מחצי מההערכה שהציג בהצהרת ההון. בחשבון הבנק יש לו פחות מ-4 מיליון דולר.

החל ב-2009 הקים השיח עשרות חברות, בעיקר בדובאי, בתחומי הקריפטו, האנרגיה המתחדשת, הגז והנפט. אלא שבבדיקה של חברת המודיעין העסקי לא אותר מידע על פרויקטים ממשיים שביצעו החברות שבבעלותו, מעבר לכתבות בתקשורת המציגות חתימה על הסכמים עם חברות ברחבי העולם.

חשש נוסף שעלה הוא כי שמן של חלק מהחברות שהוקמו זהה או דומה לחברות ולקרנות בעלות מוניטין בינלאומי. כך, למשל, שמה של איידה (AIDA) – חברה פרטית בבעלות השיח' שהתאגדה בבריטניה לפני שנתיים – דומה לשמה של אדיה (ADIA), קרן עושר של אבו דאבי, שהוקמה באמצע שנות ה-70.

כמו כן, השיח והחברות בבעלותו מחזיקים במספר דו-ספרתי של אתרי אינטרנט, שרובם הוקמו בשנתיים האחרונות.

מההתאחדות לכדורגל נמסר בתגובה: "לא ניתן להתייחס לחומרים שהוצגו בפני הוועדה".

מטעמו של משה חוגג נמסר: "עסקת המכירה לשיח' בן חליפה עתידה לסייע לקבוצת בית"ר ירושלים להיות בפסגת הכדורגל הישראלי ולהשתלב בצמרת הכדורגל האירופי. אנו תמהים על התנהגותם של גורמים בהתאחדות לכדורגל, לצד ניסיונות גורמים מטעמה לחבל בעסקה ולפגוע בקבוצה פגיעה קשה".

"אנו מקווים כי קבלת הפנים הבוטה שלה זוכה השיח' בן חליפה, לא תגרום לו להתחרט על העסקה ולחזור בו מהרצון להשקיע בבית"ר. אנו קוראים לראשי ההתאחדות לפעול כמצופה מהם למען הכדורגל הישראלי ולהפסיק ולנסות לחבל בעסקה זו, ניסיונות הכוללים לא פחות מגיוס חברת חקירות והדלפת מידע מוטה ומטעה מטעמה. אנו מבקשים רגע לחשוב מה היה קורה אילו היו חוקרים באגרסיביות את מיטש גולדהאר (הבעלים של מועדון הכדורגל מכבי תל אביב; ר"ל וש"ש) טרם הגעתו ארצה. כמו כן, בניגוד לנטען, לסולימאן אל-פהים אין ולא היה כל קשר לעסקה".