$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

צועדים לבד: הרשויות הפקירו את בית"ר י-ם

הרוב השפוי לא יכול לבד מול "לה פמיליה". טור אוהד צהוב

אבי אוחיון  19.10.21 - 10:50

אינספור רגעים קיצוניים חווינו אנו אוהדי בית"ר בשנים האחרונות. כשנדמה היה לנו שהגענו לתחתית, וכבר לא יוכלו להיות רגעים גרועים מהם, נחצה אתמול קו אדום נוסף. אוהדים המזוהים עם "לה פמיליה" הכו את שכניהם ליציע משום שאלו החליטו לעודד את קאמסו מארה, שחקנה החדש של בית"ר.

אירועים אלו שהתרחשו בלב היציע היו כאמור רגע שפל נוסף בהיסטוריה המפוארת של הקהל הבית"רי. המשחק אתמול נגד הפועל תל אביב כלל בתוכו לא מעט אתגרים לקהל הירושלמי - הלהט והיריבות המפורסמת עם האדומים מתל אביב, הופעתו של קפטן הקבוצה לשעבר, עידן ורד במדים האדומים לראשונה במשחק ליגה מאז עזב את הקבוצה, חילוקי הדעות בין אוהדי לה פמיליה להנהלת בית"ר וגם הופעתו הראשונה של הרכש החדש, קאמסו מארה.

במהלך המחצית הראשונה עלה שחקן הרכש הגינאי לחימום לפני כניסתו למשחק. כל אוהדי בית"ר ירושלים קיבלו אותו במחיאות כפיים בעוד שקבוצת אוהדי לה פמיליה פחות התחברו לתשואות, והחלו לתקוף מילולית את אוהדי בית"ר על תמיכתם בשחקן.

כשהסתיימה מכסת הקללות, החלו אותם אוהדים לתקוף פיזית חייל ואוהדת נוספת שהעזו לתמוך במארה המוסלמי, תקיפה אשר הסתיימה באשפוז. צריך לכתוב את זה שוב כדי להאמין: "אוהדים נאלצו להתפנות לבית החולים רק כי העזו למחוא כפיים לקאמסו מארה המוסלמי".

הבעיה של בית"ר ידועה כבר במשך שנים, אך בעוד בשנים עברו ניסו האוהדים להתעלם מהתופעה, בתקופה האחרונה יותר ויותר אוהדים מתפכחים ומבינים כי אם נמאס להם מהגזענות שהפכה למהות אצל פלח מסוים בקהל ואם נמאס להם מהניסיון של אותו פלח להשליט את דרכו על שאר הקהל ועל המועדון עצמו, הם צריכים להתבטא.

רבים בעלי הבית ומנהלי הקבוצה, שניסו למגר את תופעת הגזענות. חלקם רצו יותר וחלקם פחות אך כמעט כולם ניסו בדרכים מגוונות לייצר סיטואציה בריאה יותר ופחות אלימה. גם הקהל השפוי נמצא במקום מאוד אקטיבי, שבו הוא מנסה לפעול נגד ולהראות שניתן גם אחרת אך יש גבול לאפשרות שלו להתמודד עם בעיה כל כך רחבה.

אך הציפייה מאוהדי בית"ר השפויים להיאבק לבדם אינה ריאלית ואינה הוגנת. אין מנוס מעזרה של גורמים נוספים למאבק: שר הספורט צריך להבין את גודל הבעיה ולפעול כנגדה. רשויות החוק ורשויות האכיפה צריכות לפעול על מנת לייצר הרתעה ולייצר משוואה לפיה התנהגות אלימה ועבריינית באיצטדיוני הכדורגל תוביל לענישה משמעותית.

מוטב שכולם יתעוררו כדי שפעם הבאה אוהדת שרק מביעה דעה שונה מארגון האוהדים לא תצטרך להגיע מבלומפילד אל בית החולים. אם חלילה הרשויות לא יתעשתו, אני חושש שבפעם הבאה זה עלול להיגמר בצורה קשה הרבה יותר.