$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

טרופר: "רוב אירועי האלימות באו מהאוהדים"

צפו: בתום עונה רוויית אירועים ביציעים, שר הספורט חילי טרופר התארח ב"חדשות הספורט" והתייחס להצעת החוק שתעלה להצבעה בכנסת וגם לסיטואציה ביציעים: "לא מתעלם מהאלימות המשטרתית"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  08.06.22 - 16:31

לא מעט בעיות היו לנו ביציעים בעונת הכדורגל הישראלי החולפת. מאבוקות שנזרקו למגרשים, דרך אלימות ועד קטטות, עד כה ההתאחדות לכדורגל ענתה לקומץ האלים בקהלים בארץ עם רדיוסים וסגירות יציעים קולקטיביות שפגעו בעיקר באוהדים. היום (שלישי), אחרי שהוכרז על הצעת חוק חדשה שתפעל להפוך את העונשים לאישיים, התארח חילי טרופר, שר התרבות והספורט, במהדורת הלילה ודיבר על החוק שיעלה להצבעה.

"אנחנו מסיימים עונה, מצד אחת משמחת מאוד, כי נגמרה עם קהל ושיאי צופים וכיף, מצד שני צל שהעיב על העונה הזו, אלימות. אנחנו מדברים על עשרות פצועים במהלך העונה, הבנו שחייבים צעד משמעותי. החוק בעיקר נועד להעביר את מרכז הכובד מעונשים קולקטיביים וכלליים, שבעיניי הם לא אפקטיבי ויש בהם משהו לא הוגן לעונשים כירורגיים".

"פעם ראשונה שיהיה אפשר לתת קנסות במקום קנס מנהלי של אלפי שקלים לאוהד שמקווים שירתיע אותו, בנוסף הרחקות ממושכות 60-120 ימים מחוץ לאיצטדיונים. נראה לי הגיוני שהאנשים שהפסיקו לבוא למגרשים כי מפחדים על עצמם או ילדיהם יבואו ואנשים האלימים ישארו בחוץ". טרופר המשיך והתייחס גם לבעיות שהיו העונה עם יחידות המשטרה באיצטדיונים.

"לא מתעלם מזה שהיו אירועי אלימות של שוטרים, אלימות היא אלימות היא אלימות ונגד כל אלימות, גם של שוטר, אני יוצא באותה המידה. אבל ביושר, רוב אירועי האלימות הגיעו מן האוהדים. היו שם שוטרים שלא תמיד הגיבו כמו שצריך וצריך לטפל בזה, דיברתי עם שר הפנים בנושא. אלו שלא רוצים עונשים קולקטיביים צריכים לשמוח שיש כלים כירורגיים מיידיים על אותם מתפרעים".

"ניסינו את ההליך המשפטי וזה לא עובד", המשיך טרופר, "כי עד שהמשטרה מגישה כתב אישום, הפרקליטות צריכה לאשר ואז זימון לבית משפט, השופט שראה לפני כן רצח או אונס אומר טוב זה ילד שובב ומשחרר אותו בלי כלום, וזה לוקח חודשים ארוכים. זה לא אפקטיבי. בדקנו בעולם מה שקורה, ורק עונשים מידיים שמורגשים מהר ועם הרחקות ממושכות זה מה שעזר".

"במקומות שסבלו מאלימות עשינו בדיקה ואלו הפעולות שעזרו שם ואני מניח שיעזרו גם פה. עובדים יחד עם המשטרה שתפעל בצורה מדויקת וטובה, צריך להבין זה לא כזה קל לתת קנס כי יכולים לבקש להישפט והשוטר צריך להוכיח שזה קרה, אבל אלו כלים שיעזרו לנו לחזור בבטחה למגרשים בעונה הבאה". לבסוף התייחס שר הספורט לשאלה אם יש מחשבה בנוגע לאיסור על עונשים קולקטיביים.

"בודקים את הדבר הזה, אולי אפשר לקדם את זה, יש סוגיות משפטיות וכללים של אופ"א בעניין, ולא פשוט שדרג מחוקק פוליטי ייכנס לתוך החלטות התאחדות לכדורגל. זה יכול לגרום לסנקציות על נבחרת ישראל ולכן אנחנו בודקים את העניין לעומק ואנחנו זהירים בנושא".

"ממילא היום אין להם כלים והשוטר אומר 'יאללה כל היציע בחוץ'. אין לי מה לעשות, השופט אומר רדיוס, ואף אחד לא יכניס שום דבר למגרש כי מאחורי הדבר הזה יש אבוקה, אבל היום אי אפשר להתחבא מאחורי התירוץ. אם אתה מוצא אוהד עם אבוקה אתה יכול לתת לו קנס של 5,000 ש"ח, אתה יכול להרחיק אותו מהמגרש ל-120 ימים, הדברים הללו יפחית את הצורך מעונשים קולקטיביים".