$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"250 ש"ח וסיגריות". כך נכנס אמל"ח ליציעים בישראל

הסתרת אבוקות באיברים מוצנעים של קטינים, שוחד לעובדי אצטדיון וסיוע מסדרנים. חקירה משטרתית סמויה חושפת: מאחורי השיטה שמסכנת חיי אדם במגרשי כדורגל

מוטי פשכצקי
מוטי פשכצקי  12.10.22 - 13:53

תגיות: אבוקות

אירועי הדרבי האחרון היו רק קצה הקרחון בחקירה המאומצת של המשטרה, במטרה לגלות איך מכניסים אוהדים אבוקות, נפצים ואמל"ח לאצטדיוני הכדורגל, בתקווה לפחות ופחות אירועים מהסוג שראינו בבלומפילד ביום שני האחרון.

באמצעות הפרוטוקולים של המשטרה, חושף ערוץ הספורט את דרכי הפעולה של אוהדים ממספר קבוצות במטרה להחדיר אמצעי לחימה לאצטדיון. דפוסי הפעולה דומים וכוללים מתן שוחד לעובדים בקיוסקים, למאבטחים, לספקי מזון ולילדים ולנערות. כולם מתבקשים להחביא את האבוקות, בעיקר במקומות אינטימיים.

מפרטי חקירה סמויה, שהחלה כבר לפני מספר חודשים, עולה כי מרבית החפצים נמצאו בחזיות/גוזיות של נערות או באזורים אינטימיים של קטינים. רוב אלו שנתפסים, טוען גורם המעורה בפרטים, מגיעים מרקע סוציואקונומי נמוך. כאלו שאין להם כסף לרכוש כרטיס למשחק.

"נתנו לי 100 שקל ואמרו לי להעביר אבוקה. זה אחד מהבכירים בארגון, לא הייתי יכול לסרב" אמר ש', אוהד בית"ר ירושלים בחקירתו, "אם הייתי מסרב, היו אומרים לי שאני לא יכול להיות חלק מהארגון. בדרך כלל לא בודקים ילד בן 13 כמוני כמו שבודקים אחרים. הייתי מגיע עם חולצה נייטרלית וטרופית ונכנס רק שיש כמות גדולה של אוהדים, דקות לפני שריקת הפתיחה, כשהמאבטחים לחוצים שכולם ייכנסו פנימה". העדות הזו היא רק אחת מבין עשרות.

י', אוהד קטין של מכבי חיפה מאחד המושבים בצפון, סיפר ב-11.9 במשטרת חוף איך הכניס אבוקה למכנסיו ונתפס רק כשהדליק אותה ביציע. "נתנו לי 250 שקל וקופסת סיגריות וישר הסכמתי. קבעו איתי בשירותים עשר דקות לפני משחק. נכנסנו לשירותים יחד, קיבלתי מעטפה ונתתי את האבוקה. לא הבנתי כמה זה חמור. זו רק היתה דרך לעשות כסף קל, אני מצטער".

ד', אוהד הפועל ת"א, נעצר יחד עם ז', אוהד נוסף של האדומים. ד' סירב לדבר, ז', ילד בן 14, פתח את הפה בתחנת שרת בתל אביב לפני כחודשיים. "זו פעם שנייה שהכנסתי ויצרו איתי קשר בטלגרם", הוא אמר לחוקרת, "נתנו לי 200 שקל והייתי אחד מהחבר'ה. היה לי חלום להיות באולטראס, וזה היה כרטיס הכניסה שלי".

במשטרה מתועדות אינספור עדויות דומות ובכל משחק, גם אם הדברים לא מפורסמים, נעצרת כניסה של אמל"ח בכמויות גבוהות. בסופו של דבר הפרקליטות ובתי המשפט מרחמים על אותם האוהדים, מה שגורם לתסכול רב. "אנשים לא רואים את העבודה שאנחנו עושים, אבל הבעיה היא לא אצלנו", אמר גורם בכיר במשטרה.

בשני מקרים בשנה האחרונה במשטרה גילו כי מי שסייעו בהכנסת אמצעי אמל"ח הם דווקא מי שאמור למנוע את כניסתם - סדרנים. שניים מהם נשלחו הביתה מיד ונשללה להם תעודת הסדרן. בחקירה במרחב יפתח סיפר אחד מהם: "זה היה בתוך שקית במבה, ואמרו לי 'תעלים עין'. עשיתי טעות". סדרן אחר שנחקר בשנה שעברה בבאר שבע אמר: "זה היה המשחק השני שלי בסך הכל. הגעתי מהצפון כדי להשלים הכנסה. אני ראיתי ספקים של מזון מגיעים ולא נתנו לי לבדוק מה יש להם בקופסאות. אחר כך הבנתי למה. זה בטוח הגיע משם". לפני חודש נתפס קרוב משפחה בן 12 של אחד מבעלי המזנונים בבלומפילד מכניס אבוקות ורימון עשן אחד בתוך קרטון פופקורן. הוא הורחק ל-60 יום מהמגרשים.

"יש סדרנים שבאים פעם באף פעם למשחקים ומנצלים את ההזדמנות לעשות עוד כמה מאות שקלים", אומר קצין בכיר במשטרה, "גם עובדי מזנון לא קבועים, אלא כאלו שבאים לעזור בשבתות או במשחקים מרכזיים, הבינו איך ניתן לעשות עוד כסף מהצד. כולם על הכוונת, אבל נצטרך עזרה מבתי המשפט. כשאחד מהם יישב במעצר כמה ימים, יהיה לנו יותר קל למגר את התופעה".

בכל מקרה במשטרה יודעים שמדובר בתופעה מדאיגה שאמורה להדיר שינה מכל הורה ששולח את הילד שלו למגרש כדורגל, אבל גם מרשויות החוק. שיטות הכנסת האמל"ח הפכו להיות מגוונות יותר, מתוחכמות יותר ושיתוף הפעולה בין אוהדים לבין גורמים באצטדיונים, אפילו בזמן שהוא סגור, הפכה לדבר שבשגרה. "יש אוהדים שמחביאים אבוקה גם בפי הטבעת, בתוך קונדום", סיפר מנהל אבטחה בכיר, "ראיתי שהוא הולך עקום. חשבנו שהוא שיכור ואז הבנו מה מצאנו. אבל היה לנו מזל".

כיום ניתן לרכוש אבוקות ללא קושי דרך אתרי הקניות ברשת. מחיר של אבוקה נע בין 100 ל־150 שקל. באתרים סינים הסכומים מגיעים לכמה שקלים בודדים. במשטרה טוענים כי מצאו גם רכישות של רימוני עשן המשמשים כלי שייט. "יש לנו שני מכשולים - איכות האבטחה וחוסר האכיפה. מתבצעים מעצרים, אך בית המשפט נוהג ביד קלה מדי" אומרים במשטרה.