$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"בשום ליגה בעולם לא פוסלים גול על זה"

ליאני על השער של פרץ שנפסל. וגם: ההסבר לכך שלא נשרק פנדל של סק

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  24.01.23 - 12:22

תגיות: לירן ליאני

למרות שהמשחק בבלומפילד ב-0:3, עדיין נשמעו ביקורות על השיפוט מצד מכבי ת"א וכן מצד מכבי חיפה. אחרי משחק העונה, שופט העבר, לירן ליאני, פירסם את דעתו על אירועי המפתח במשחק.

״אני כותב מתחילת העונה ואיזה כיף זה שסוף סוף מחזור משחקים שלם עבר כל כך טוב, בניהול שקט של המשחקים, ללא התערבות שופטי המסך (להוציא אירוע נבדל אחד)", ליאני פתח את דבריו, "מאחל לכולנו מחזורים שקטים והוגנים נוספים. זה הזמן לפרגן״.

אבל רגע לפני שנפרגן אתייחס לשלושה אירועים שהתרחשו בשליש האחרון של משחק העונה בין מכבי תל-אביב למכבי חיפה:

האירוע: בדקה ה- 68 למשחק הונף כרטיס צהוב שני לקשר מכבי חיפה ממוחמד אבו פאני (מס׳ 16) בגין משחק מסוכן. החלטה נכונה ומוצדקת.

העבירה נעשתה בטווח הראייה של עוזר השופט והשופט המרכזי, אני מניח שבמידה ששניהם סברו שמדובר בכרטיס צהוב שני ואדום, הכרטיס היה מונף באופן מיידי וללא השתהות של 45 שניות. גם הצהוב הראשון למוחמד אבו פאני שהיה בגין דחיפה ברורה והיה גם הוא בטווח הראייה הברור של עוזר השופט והשופט הראשי, הונף לאחר זמן ממושך של 2 ד׳".

"נקודה למחשבה: שחקנים למדו להעצים את המגע ולכן הם ממשיכים לשכב על הדשא על מנת להשפיע על החלטת השופט. שופטים חייבים להיות ערים לאסטרטגיה הזו".

"אז מה הסיבה להוצאה מאוחרת כל כך של הכרטיסים הצהובים על אף שמדובר בעבירות משחק ברורות מול עיניהם של צוות השיפוט?".

שתי אפשרויות:
1. אפשרות ראשונה היא העובדה שהשחקנים של מכבי תל אביב הקיפו ודרשו תוך כדי שהם מפעילים לחץ על השופט להוציא כרטיס צהוב על העבירה והשופט בסופו של דבר, נענה לכך. דבר שאסור שיקרה. לאף שופט באף דרג, לא כל שכן לשופט בליגת העל.
2. אפשרות נוספת היא עזרה אפשרית בצורת רמיזה מצד שופט המסך קודם ההחלטה. דבר שניתן לדעת אם קרה רק במידה ותפורסם ההקלטה.

אירוע נוסף:  כרטיס אדום למאמן מכבי חיפה.
את ברק בכר שפטתי כשחקן וכמאמן. במשחק הכדורגל יש המון אמוציות שכולם חווים אותם: שחקנים, שופטים ומאמנים. השופט הרביעי ביקש מהשופט הראשי להוציא לברק כרטיס צהוב לאחר שיצא מהאיזור הטכני וצעק לעברו "אל תאיים עליי", בתגובה ברק נפנף בידיו לשופט הראשי בהתרסה וביקש ״תוציא לי צהוב״. בתגובה יכול היה השופט להניף לעברו את הכרטיס הצהוב אולם בחר להניף לעברו באופן מחמיר את הכרטיס האדום.

האירוע: פסילת השער של מכבי תל אביב בדקה ה-74 למשחק כביכול בגין עבירת משחק בתחילת המהלך. באף ליגה בעולם, באף שפה בעולם, קשה להגדיר את המגע הרך במונחים של עבירה ובפרט שהשופט הראשי עומד קרוב לאירוע, מאבחן אותו נכון ומאפשר למהלך להימשך.  אני מניח שאילולא התוצאה, שופט המסך לא היה מתערב באירוע".

לירן ליאני כאמור הוא לא חלק מאיגוד השופטים, כשהיה אירוע נוסף לגביו מכבי ת"א מחו והוא אירוע במחצית הראשונה בה עבדולאיי סק תיקל את ג'ורג'ה יובאנוביץ'. ההסבר להחלטה מבחינת גורמים באיגוד הוא שמדובר במגע רך שמכוון שמכוון בעיקר לצד הגוף ולא למרכז הגב ולכן לא מצריך שריקה לעונשין. לגבי התהייה בנוגע לדמיון של העבירה לזו של דרק לוקאסן בטדי, באיגוד מסבירים שבטדי הכדור היה ברגל של אספרייה, והמגע של לוקאסן היה למרכז הגב, בשונה מהמקרה של סק שהיה כתף לכתף.