$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

בית"ר ירושלים הגישה ערעור לבית הדין

בעקבות עונש הפחתת הנקודה, "מתוך תקווה ודרישה לשינוי". ההתאחדות תצטרף

תומר לוי
תומר לוי  06.03.24 - 16:31

אחרי הפחתת הנקודה למכבי חיפה ובית"ר ירושלים  בבית הדין, הכדורגל הישראלי רותח. אחרי שבהתאחדות לכדורגל הודיעו באופן חריג כי יצטרפו לירוקים ולצהובים-שחורים אם יחליטו להגיש ערעור, בבבית"ר ירושלים הודיעו היום (רביעי), כי "המועדון הגיש את הערעור לבית הדין של ההתאחדות לכדורגל מתוך תקווה ודרישה לשינוי העונש הקשה שהוטל על המועדון בפסיקה האחרונה". כמו במקרה של מכבי חיפה, גם במקרה של בית"ר ההתאחדות תצטרף לערעור.

בנימוקי הערעור נכתב בין היתר: "הפעלת העונש המותנה מושא ערעור זה, ולו באופן חלקי, מעמידה את המערערת במצב תקדימי ובלתי ספורטיבי בעליל, לפיו בשל עבירות התנהגות אוהדים (להבדיל מעבירות כלכליות, עבירות של טוהר המידות וכיו"ב), הופחתו ממאזנה של המערערת העונה לא פחות מ-5 נקודות. למצב זה אין אח ורע בעולם. ויודגש - המערערת אינה חולקת על כך כי יאן לעבור לסדר היום על האירועים מושא המשחק ובדיוק בשל האמור, מקבלת היא את הדיון ביחס להטלת הקנס הבלתי מבוטל שהוטל עליה על ידי בין הדין הנכבד. ברם, מכאן ועד הפעלת עונש תנאי להפחתת נקודות, גם אם הוא באופן חלקי, המרחק רב".

התקנון מאפשר זכות ערעור רק באמצעות התובע עו"ד גלעד ברגמן והיועץ המשפטי עמית פינס. השניים כאמור דרשו הפחתה למכבי חיפה, הפועל ת"א ובית"ר ירושלים בעניין התפרעות אוהדים בנסיבות מחמירות במשחק מול מכבי ת"א ולא להחזיר נקודה לצהובים. 

בעניינה של מכבי ת"א התובע והיועמ"ש שנכח גם הוא בדיון בעליון אף הגדילו לעשות כשסירבו לבקשת נשיא בית הדין וראש ההרכב, עו"ד עדי זרנקין להסתפק בעונש הפחתת נקודה על תנאי. יש לציין שהדיינים זרנקין, הפרופסור מיגל דויטש ועו"ד דוד יהב טרם נתנו את החלטתם הסופית בעניין הצהובים אחרי הערר שהוגש.

בערעור של בית"ר נטען: "הקבוצה במצב תקדימי ובלתי ספורטיבי בעליל, מצב לו אין אח ורע בעולם. המערערת לא חולקת על כך שאסור לעבור לסדר היום. יש מרחק גדול עד להפרת הנקודות".

המערערת טוענת כי בית הדין היה צריך להפעיל את שיקול דעתו ונמנע מהפעלת העונש, ושיש לבית הדין שיקול דעת האם להפעיל או לא את העונש. "בית הדין שגה בהפעלת העונש על תנאי". אין חובה להפעיל עונשים מהעונה שעברה בעונה הנוכחית, לפי קו ההגנה הירושלמי.