$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הלך האוטו: זינוק בגניבות רכב

חברת פוינטר מדווחת על עליה חדה בשיעור גניבות רכב במחצית הראשונה. תמרור אזהרה - גדל שיתוף הפעולה בין נהגי כלי הרכב לגנבים במטרה להונות את חברות הביטוח

ניר בן טובים  28.06.22 - 11:35

תגיות: גניבות רכב

המערך המבצעי של חברת פוינטר מדווח על גידול של 145% בנסיונות גניבת רכב בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, כך על פי נתונים של חברת המיגון והאיתור הישראלית. על אף שיתוף הפעולה עם כוחות הבטחון וסגירת חלק מהפרצות בגדרות ההפרדה במסגרת מבצע "שובר גלים", עדיין טוענים פוינטר כי מדובר בסיכולים מעטים. השיטה הנפוצה ביותר לגניבת רכב היא עדיין שימוש במשבשים סלולריים (80%), לרוב על ידי כנופיות מאורגנות שמגיעות לחניונים ומסתלקות עם השלל מהמקום באין מפריע.

כמו בשנים הקודמות כמעט מחצית מגניבות הרכב בישראל מרוכזות סביב רכבי כביש שטח - קרוסאוברים, ג'יפונים וגם רכבי 4X4 קלאסיים יותר (אם כי בכמות קטנה יותר).  18% מסך הגניבות הן של כלים דו גלגליים - זינוק תלול של 63% בהשוואה לשנת 2021, כלי רכב מסחריים 10%, מכוניות סדאן רגילות 19% (פה חלה ירידה של כמה אחוזים ביחס לשנה הקודמת), 6% מסך הגניבות הן של משאיות, כלי צמ"ה 1% וכלי רכב אחרים עוד אחוז בודד. 

בפוינטר מצביעים גם על גידול בולט בגניבות כלי רכב היברידיים, נתון שיש מאחוריו לא מעט עדויות מהשטח. כך למשל באזור השרון דווח בחודשים האחרונים על "סימון" רכבי טויוטה, במיוחד ה-C-HR ההיברידי שהפך להיות "להיט" בקרב החוליות שפועלות באזור זה. הכנופיות, שבדרך כלל מונות יותר משלושה אנשים, מקבלות מימון על ידי ארגונים שפועלים מתוך שטחי הרשות - אליהם גם מגיעים כלי הרכב, לצורך פירוקם במשחטות וסחר בחלקי חילוף גנובים. 

פרט לשיטות הנפוצות, כמו תקיפה אלימה, חיבור למחשב הרכב ושכפולי מפתח, בפוינטר מצביעים על תופעה הולכת ומתרחבת לאור המצוקות הכלכליות: קומבינות שנעשות בין בעלי המכוניות לכנופיות הפשע, וזאת במטרה להונות את חברות הביטוח. מדובר, לדברי פוינטר על עליה של 30% בשיטה זו ביחס לשנה הקודמת.

עוד נתונים שפורסמו מצביעים כי אזור המרכז הוא המבוקש ביותר בקרב הכנופיות עם 34% מסך הגניבות, השרון עם 23%, הדרום 13%, השפלה 12%, ירושלים 7% והצפון 11%. שעות הפעילות של הגנבים נעות בין חמש בבוקר לעשר בלילה, אם כי בשנתיים האחרונות, ולאור השימוש הנרחב במשבשים, לא פעם הכנופיות האלה מתועדות במצלמות האבטחה של בתי המגורים פועלות באמצע היום, לעתים אפילו בשבתות, בסמיכות אל דיירים שלא תמיד מצליחים לפענח שמדובר באירוע גניבה בזמן אמת.

המלצה חשובה של המערך המבצעי נוגעת גם למבלים בחופי הים; מומלץ לשים לב היכן אתם טומנים את המפתחות של הרכב. אין לדעת מי מסתכל עליכם מרחוק ורק ממתין להזדמנות שלא תהיו בקשר עין עם החפצים שלכם.  עוד הערה חשובה היא כמובן לא להשאיר את הרכב מונע (כדי שישאר ממוזג בימי הקיץ המהבילים) ולצאת "רק לשניה" לקחת משהו.