$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"יריקה בפרצוף": האלימות בכבישים משתוללת

סטירות, הערות גזעניות, מכות ודקירות. זינוק חד בתקיפות בכביש ובמקומות חניה ציבוריים

ניר בן טובים  08.06.23 - 19:03

מצוקת החנייה בישראל החריפה משמעותית בשנים האחרונות, כפועל יוצא של זינוק במספר הרכבים, כמו גם בצמצום שטחי החנייה ברשויות המקומיות. התוצאה: עליה דרמטית במספר אירועי האלימות. "הערתי לו שזו חניה שאני ממתינה לה, אבל הוא נדחף אליה, לא ספר אותי. ניגשתי אליו אחרי שהוא חנה והערתי לו שזו חוצפה ואני דורשת ממנו שייצא ממנה מיד. הוא אמר לי בתגובה: תקפצי לי, וירק עלי. דפק לי יריקה בפנים. נכנסתי להלם". כך מספרת לנו דגנית, תושבת ירושלים, שלאחרונה חוותה, כמו מאות ישראלים אחרים, תגובה אלימה בשל מחלוקת על מקום חניה.

לעיתים קרובות, הנזק אינו גלוי לעין אלא נצרב בנפשו של הנפגע, מעירה לנו דגנית. "עזבתי את המקום, עם תחושות מאוד קשות, אפילו פניתי לפסיכולוג מרוב הזעזוע". גם נוי, תושבת תל אביב, מספרת על מקרה דומה: "זה היה לפני חודש. נכנסתי לחניה והנהג לידי התחיל לצפור שהוא ממתין לה. לא הקשבתי לו. כשיצאתי מהאוטו, החצוף הזה פשוט שפך עלי כוס קפה. הלכתי להגיש תלונה במשטרה, אבל אני משוכנעת שהם יסגרו אותה".

על פי נתוני פורום הפלילים, במהלך השנתיים האחרונות חל זינוק בשיעור של 49% במספר אירועי האלימות שהחלו בשל סכסוכים מקומות חניה. עוד מציינים בפורום כי חל זינוק של 36% במספר התקריות שהסתיימו בפציעה פיזית - כלומר תקיפה עד כדי חבלה. על פי הערכות שונות, לתל אביב זורמים מדי יום כמעט חצי מיליון כלי רכב, בעוד מספר החניות הזמינות הוא בסביבות 130 אלף בלבד. לא פלא, שהעיר הפקוקה הפכה לסיר לחץ.  

אלימות, אינה מוגדרת רק כמעשה פלילי, אלא גם כהתנהלות שמאפשרת לניזוק להגיש תביעה לקבלת פיצוי כספי. חרף אפשרות זו, רובם המוחלט של המותקפים – מוותרים על זכותם לפיצוי. אינדיקציה לכך ניתן לקבל מנתונים שהוגשו לשר המשפטים, על פיהם, רק 4% מנפגעי העבירה פועלים במישור זה. למעשה, מתוך 8,237 נאשמים שהורשעו בהליך פלילי בגין עבירות אלימות, מין והמתה,  הוגשה תביעת נזיקין רק נגד 313.

עו"ד אסף ורשה, יו"ר משותף של פורום הנזיקין בלשכת עורכי הדין, מומחה לדיני ביטוח: "אין הכרח שיגרם לו נזק ממשי או נכות צמיתה כדי לקבל פיצוי כספי. תקיפה פיזית מהווה גם פגיעה באוטונומיה שכוללת את מכלול התחושות השליליות שנובעות מהמקרה. כמו כן, זכותו אף לדרוש פיצוי בגין רכיב אבל וסבל - עוגמת הנפש והייסורים שנגרמו לקורבנות כתוצאה מהעבירה, אובדן מהנאות החיים. ככל שהפגיעה יותר קשה וככל שנסיבות העבירה חמורות יותר כן יהא הפיצוי ברכיב זה גבוה יותר."

דקירות
לא אחת, התקיפה יוצאת משליטה בשל אובדן עשתונות. כך למשל: תקרית אלימה ארעה בחניון המרכז המסחרי "בילו סנטר" בקרית עקרון. הפצוע, צעיר כבן 22, נדקר והובהל במצב קשה לבית החולים קפלן ברחובות. במקרה נוסף תושב העיר העתיקה (40) בירושלים תועד דוקר באכזריות שני תושבי מזרח ירושלים במהלך וויכוח על חניה. לאחרונה התביעה המשטרתית במחוז ירושלים הגישה נגדו כתב אישום, וביקשה להחזיקו במעצר עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו. בתיעוד מהזירה, הנאשם ואדם נוסף נראים כשהם מתעמתים עם השניים, שהחליטו להחנות את רכבם באזור השער החדש, הסמוך למנזר נוטרדאם דה ז'רוזלם. בשלב מסוים הנאשם ונוסעי הרכב החלו להיאבק, והנאשם נראה כשהוא דוקר אחד מהם כמה פעמים, עד שזה הצליח לברוח.

ולעיתים, הריב מסתיים בטרגדיה. ומקרים כאלו, לדאבוננו מתרחשים לא מעט. כך למשל, לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגש כתב אישום כנגד אוראל זוית, 26, שנאשם ברצח יורי פודובני ז"ל, תושב לוד ואב לשלושה, במהלך קטטה באזור התעשייה בחולון שהחלה בעקבות ריב על חנייה לפני כשלוש שנים. בבוקר ה-14 בפברואר 2019 החנה מנהל החנות של יורי סמוך לעסק המשפחתי של זוית, והנאשם הבחין בו ואמר לו שלא יחנה במקום. בין השניים פרץ ויכוח קולני שכלל גידופים הדדיים שלבסוף הסתיימו ברצח. במקרה נוסף, הגישה הפרקליטות כתב אישום בגין רצח בכוונה נגד ויקטור קטן, שירה למוות באופיר חסדאי בחניון ברמלה.