$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

בשורות להורי הנהגים הצעירים: ביטוח יומי ללא תלות בחברת הביטוח

עד כה ביטוח "נהג צעיר" עלה אלפי שקלים בשנה או דרש מבעל הרכב התקנת רכיבי איתור, רכישת חבילות ייעודיות או תשלום לפי ק"מ. כעת ב"ליברה" משנים את חוקי המשחק

מערכת עולם הרכב  19.02.24 - 15:37

הורים רבים לנהגים/ות צעירים/ות נאלצו בשנים האחרונות להכריע בין תוספת "נהג צעיר" לפוליסת הרכב שלהם ובכך לייקר את עלותה באלפי שקלים בכל שנה או לפנות אל חברת הביטוח שלהם ולבקש הרחבה זמנית לנהג/ת צעיר/ה שדרשה מהם ומילדיהם זמינות לטובת פנייה למוקד השירות או לאזור האישי באתר חברת הביטוח, רכישת חבילה כלשהי למספר ימים או תשלום לפי ק"מ ובחלק מהחברות אף התקנת רכיב איתור המדווח על אופי הנהיגה ברכב.

בחברת הביטוח "ליברה" החליטו לחשוב מחוץ לקופסה, ובעקבות רעיון שעלה מבנה של מייסדת ומנכ"לית החברה, אתי אלישקוב, פתחו בחברה אפשרות הרחבת "נהג צעיר" הנרשמת על שמו ומספר ת"ז של הנהג הצעיר, ללא תלות בחברת הביטוח בו מבוטח הרכב של ההורה. בנוסף לכך, אין כל צורך בהתחייבות כלשהי לימים, קילומטרים או התקנת רכיב איתור. הפעלת ההרחבה מתבצעת באפליקציה, ללא מגבלת הפעלות, ואת התשלום שעומד על 30 שקל ליום (24 שעות), יכול לבצע ההורה או הנהג הצעיר בעצמו.

ב"ליברה" מציינים כי שוק הנהגים הצעירים בישראל עומד על 686,000 נהגים וכבר היום מתבצעות בחברה כ-1,500 הפעלות ביטוח נהג צעיר ביום, כך שמדובר בשוק עם פוטנציאל לא מבוטל. עוד מציינת אלישקוב כי לעומת שאר חברות הביטוח, הפעלת ההרחבה מאפשרת לכלול עד 3 נהגים צעירים רשומים לרכב אחד וללא תשלום נוסף, מה שמהווה פתרון יעיל למרבית המשפחות, שכן מבדיקה שערכו, אם למשפחה יש יותר מ-3 נהגים צעירים, לגדול מביניהם ככל הנראה כבר יש רכב על שמו, מה שגם מסביר את עלותו היומית של הביטוח, שכן אם נהג צעיר נוהג יותר מ-3 פעמים בשבוע, ככל הנראה יהיה עדיף כבר להוסיפו באופן קבוע לפוליסת ההורה.

אלישקוב מציינת כי מוצר הביטוח החדש שלהם קיבל את אישור המפקח על חברות הביטוח, וגם במידה והנהג הצעיר מבצע חלילה תאונת "אובדן מוחלט" (טוטאל לוס), לא מדובר בהפרת הביטוח של ההורה, שכן ההורה לא הפר את חוזהו מול חברת הביטוח שלו, גיליון התביעות שלו נותר כשהיה ואילו רישום תביעת הביטוח נרשמת על הנהג הצעיר שכן ההרחבה הופעלה על-בסיס ת"ז. אלישקוב מוסיפה כי במקרה שכזה, "ליברה" תשלם לבעל הרכב את הפיצוי המתאים והוא מצידו יוכל לפנות אל חברת הביטוח שלו לביטול הפוליסה ואף לקבל החזר (בהתאם למועד הביטול) מאחר והוא לא תבע את חברת הביטוח שלו ולמעשה לא מיצה את הביטוח באותה החברה. כמו כן הרחבת הביטוח עצמה לא נרשמת ב"הר הביטוח" מאחר ומדובר בפוליסה קצרת מועד, אך אם תתקיים תאונה בה תידרש התערבות חברת הביטוח היא תירשם במסלקת חברות הביטוח.