$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"עד דלא ידע": הפורים הזה, נוהגים בטוח

בכנות, האם נהגתם לאחר שתיית אלכוהול? חששתם שעברתם את הגבול ולא תעברו בדיקת "ינשוף"? לרשותכם מספר פתרונות

מערכת עולם הרכב  21.03.24 - 07:02

במחקרים שנערכו במשך שנים ארוכות נמצא קשר ישיר וברור בין שתיית אלכוהול ואיכות הנהיגה. לא בכדי המחוקק קבע תקנות ברורות הנוגעות לנהיגה תחת השפעת אלכוהול. החוק קובע כי מי שנמצא בגופו אלכוהול בריכוז העולה 240 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף (בבדיקת דם 50 מיליגרם אלכוהול ב-100 מ"ל דם).

שימו לב כי לנהגים חדשים, צעירים או נהגים מקצועיים בתפקיד (למשל רכב מסחרי מעל 3.5 טון או נהגים ציבוריים) ריכוז האלכוהול המותר בדם עומד על 50 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף (בבדיקת דם 10 מיליגרם אלכוהול ב-100 מ"ל דם). כמו כן גם מלווה לנהג חדש צריך לעמוד בתקנות הנהיגה תחת השפעת אלכוהול, על אחת גם אחריותו כלפי הנהג החדש בין אם זה האחרון שתה או לא שתה משקה אלכוהולי.

העונש על נהיגה בשכרות הינו מינימום שנתיים פסילה ו-10 נקודות, ופסילה נוספת על תנאי למשך שנה, כך שאם ייתפס בשנית ייפסל ל-4 שנים. כמו כן ניתן לקבוע עונש מאסר של עד שנתיים. בנוסף, קצין משטרה בדרגת מפקח רשאי לפסול את הרישיון מנהלית למשך 30 יום, במקרה ונהיגה בשכרות גרמה לתאונה ו/או נפגעים יכול הקצין לפסול את הרישיון למשך 60 יום ובתאונה קטלנית למשך 90 יום. כמו כן קצין המשטרה יכול גם להשבית את הרכב מנהלית למשך 30 יום.

מה עושים אם שתיתם?
במסגרת סקר שערכה חברת "הגל החדש" בקרב 500 משתתפים, נהגים ונהגות בני 18 ומעלה הנוהגים לפחות אחת לחודש ושותים משקאות אלכוהוליים לפחות אחת לחודש, נמצא שמחציתם נהגו לאחר ששתו אלכוהול, כאשר 30% מהם עשו זאת לעיתים רחוקות, 15% "לפעמים" ו-4% בתדירות גבוהה. מעל לרבע (27%) מהמשתתפים ציינו כי חוו מקרים בהם שתו אלכוהול וחששו שלא יעברו בדיקת "ינשוף".

חלק משמעותי נוסף נוגע לתפיסתם של המשתתפים הנוגעת למודעות הסכנה של נהיגה תחת השפעת אלכוהול כאשר רק 53% סבורים שאיכות הנהיגה פחות טובה לאחר שתיית משקה אלכוהולי, בעוד החשש מלהיתפס על-ידי המשטרה עומד על 52%.

שתיתם, ומה עכשיו? איך תדעו שאתם כשירים לנהיגה? תוכלו להשתמש במכשירי נשיפה שונים המדמים את פעולתו של ה"ינשוף" המשטרתי או לרכוש בדיקות חד פעמיות שונות המיועדת לכל אחד ואחת, בין אם שתיתם כוס יין בארוחת השישי המשפחתית או לאחר בילוי לילי רווי אלכוהול בפאב האהוב עליכם, והקפידו כמובן על תו התקן של המכשיר אותו רכשתם. אחת האפשרויות היא למשל ערכת "טסט & דרייב" של חברת GB Pharma הכוללת שתי בדיקות נשיפה חד פעמיות המספקת את תוצאות אחוז האלכוהול בגוף בתוך כ-2-4 דקות. הערכה קיבלה את תקן TUV הגרמני כשעלות הערכה 20 שקלים בלבד, מה שיחסוך לכם הרבה כאב ראש.

ועד שמנעולי האלכוהול יהפכו תקניים בכל הרכבים, כדי להימנע מכל הסאגה הזו, פשוט הקדימו תרופה למכה – קבעו נהג/ת תורן/ית או הגיעו אל היעד וחזרה ממנו באמצעות תחבורה ציבורית.