$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"הכי מטומטם שיש": עולם ה-MMA נגד דיינה ווייט

ליגת הסטירות של נשיא ה-UFC ספגה אש מלוחמי העבר והווה של הארגון, וגם: השכר המגוחך של המתחרים והנזק הפוטנציאלי

גבע ינקלביץ'
גבע ינקלביץ'  16.02.23 - 11:52

ענף ה-MMA ידוע כבר מזמן כענף ספורט שלא ממש מתאים לכולם, צופים או ספורטאים. הקונספט של מכות כענף ספורט לא עובר חלק עם כולם, אבל למרות דעות לפה או לשם, יש הסכמה יחסית רחבה שמדובר ביותר מענף ספורט. ה-A של ה-MMA מציינת את המילה 'אומנות' וכך רבים גם תופסים את הענף הזה, כאומנות. עם זאת, הליגה החדישה של ה-UFC ודיינה ווייט, ליגת ה"פאוור סלאפ", כבר אספה לא מעט מתנגדים, כולל אנשים מעולם ה-MMA.

כזכור, בתחילת חודש נובמבר הודיע נשיא ה-UFC, ווייט, על ליגה חדשה ותחרותית, שלקחה את הקונספט הוויראלי של תחרות סטירות והפכה אותה לליגה עם חוקים, משכורות ואלופים. רק כדי להסביר מעט את הקונספט - שני אנשים עומדים אחד מול השני, כשכל אחד בתורו שולח סטירה לפניו של השני. ניצחון ניתן להשיג אם היריב שלך סופג נוקאאוט, או בהחלטת שופטים.

אחרי התכנית הראשונה של הליגה ששודרה, רבים מלוחמי ההווה והעבר הביעו את מורת רוחם על הקונספט החדש שנכנס לארגון ה-MMA הגדול בעולם. לוחם ה-UFC הנוכחי, מאט פרבולה, יצא נגד התחרות: "אני אפילו לא רוצה לדעת כמה כסף נשפך על ליגת הסטירות הזו. למה לא להשקיע את הכסף הזה כדי לשפר את ה-UFC ולהפוך את הענף שלנו ליותר לגיטימי? זה גם פשוט רעיון מטומטם".

גם שופט העבר ב-UFC, ג'ון מקארת'י, התייחס לליגה: "שום שופט עם תעודה לא צריך לקחת חלק בדבר הזה. הם צריכים להיות חזקים ולהגיד 'אני לא עושה את זה'. כל אדם שלוקח חלק בדבר הזה יצטרך לבסוף לשלם על ההחלטות שלו". לוחם העבר וקומיקאי ההווה, ברנדן שאב, ביקר גם הוא את הליגה: "זה הדבר הכי מטומטם שראיתי בחיי. העובדה שהדברה הזה מקושר ל-UFC מחזיר את הענף אחורה עשר שנים בערך".

ההבדלים העיקריים בין ליגת הסטירות לבין MMA הם פשוטים - בעוד ב-MMA חלק מה'אומנות' אותה הזכרנו קודם היא אומנות ההגנה העצמית, היכולת להתחמק מאגרופים ולשמור על עצמך מטייקדאונס. במקרה של ליגת הסטירות, למתחרים אין יכולת להגן על עצמם. הם ניצבים מול יריבם ומקווים שהכאפה הבאה לא תהיה זו שתפיל אותם ותגרום להם להפסיד בקרב.

לצד הבעיות הפיזיות שיש עם המוצר הזה, ישנה גם בעיה אחרת שסובבת את הליגה הזו והיא כמות הכסף המשולם. אריק ספייסלי, לוחם עבר, סיפר בטוויטר לקהל עוקביו כי נשיא ה-UFC הציע לו להשתתף בתחרות וציין את סכום הכסף שהוצע לו תמורת ה'זכות' לספוג סטירות לראשו בלי הגנה. ווייט הציע 2,000 דולר על הקרב ו-2,000 נוספים במקרה של ניצחון בקרב. סכום זעום לכל הדעות, ביחס לנזק המוחי הפוטנציאלי שהמתחרים בליגה עלולים לספוג.

בינתיים, ווייט עצמו ממשיך לקדם את הליגה ואף צוטט אתמול כאומר ש-"ליגת הסטירות היא ניצחון לארגון". אם לשפוט לפי דעת הקהל, הביקורות של לוחמי העבר וההווה והתמונות מהתכנית עצמה, ספק שרבים מסכימים עם נשיא הארגון בנושא. כפי שסיכם שאב את הציוץ שלו: "מישהו רוצה להתערב שהדבר הזה כבר לא יהיה קיים עוד שנה?".