$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לא לעולם חוסן: הנזק הכלכלי של הגדולות

המבנה התקציבי של בארסה ופ.ס.ז' עמד למבחן. המספרים בפנים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  27.03.20 - 17:52

הקיצוצים המתבקשים בתקופת הקורונה הוציאו מעולם הכדורגל את הצדדים הפחות יפים שלו. בישראל היו אלה הפועל ת"א והפועל ב"ש, ששכרו שירותי משרד עורכי דין כדי להגיע לפשרה עם השחקנים, אך גם בעשירון העליון של הכדורגל העולמי לא הכל הולך חלק. לכן, בתקשורת העולמית כבר החלו לבחון את המבנה התקציבי של הקבוצות הגדולות, על מנת לנסות ולהבין עד כמה משמעותי הנזק הכלכלי הצפוי.

נתחיל, איך לא, עם ברצלונה. ב'אס' הספרדי, שמזוהה יותר עם הנמסיס ממדריד יש לציין, חשפו כי תקציב השחקנים של הקטאלונים עומד על 391,681 מיליון יורו, שמהווים 83% מתקציב המועדון (469,666 מיליון יורו). שאר הכספים המשולמים, מתחלקים בין קבוצת הנוער (28.025 מיליון יורו), קבוצת הכדורסל (32.27 מיליון יורו), קבוצת הכדוריד (6.170 מיליון יורו) ועוד.

מבחינת ההכנסות של הקבוצה הראשונה, בישיבת ההנהלה האחרונה שהתקיימה לפני התפרצות הנגיף דווח על 668,332 מיליון יורו - מהישגים מקצועיים, זכויות שידור, מסחר ופרסום וכרטיסים ומנויים. כל אלה, כפי שאנחנו רואים מיום ליום, יותירו בור עמוק בכיס של אלופת ספרד - שבימים כתיקונם הייתה אמורה להיות עסק רווחי.

קבוצה עשירה נוספת שהסתבכה, אולי העשירה מכולן, היא פ.ס.ז'. בצרפת דווח כי משבר הקורונה הוביל את ראשי המועדון לבחון אפשרות של קיצוץ משמעותי בשכר השחקנים - כולל זה של אמבפה - כדי לאזן את ההפסדים הכלכליים. הפריזאים מוציאים כ-371 מיליון יורו בעונה על שכר השחקנים נטו, מתוך תקציב כולל שעומד על 637 מיליון יורו, ועל פי הדיווחים הם יתקשו לעמוד בתנאים הללו למרות הכיס העמוק של חאליפי.