$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מיקרוסופט נגד העולם: גוגל ונבידיה מתנגדות לרכישת אקטיוויז'ן

על פי הדיווחים החברות העלו חששות בפני ועדת הסחר הפדרלית לגבי העסקה בשווי כ-68 מיליארד דולרים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  15.01.23 - 11:22

מאז ההכרזה, ההרגשה לעקוב אחרי החדשות בנושא חברת מיקרוסופט שמנסה לרכוש את חברת הגיימינג אקטיוויז'ן-בליזארד, זה כמו לראות סדרת דרמה לבני נוער. מלא בדרמה, טוויסטים מוזרים ומכשולים מפתיעים. מאז שמיקרוסופט ואקטיוויז'ן ביקשו לסגור את העסקה שלהן שהוכרזה בתחילת 2022, לא חסרה לה התנגדות מצד התעשייה. ועכשיו חברות גוגל ונבידיה הן השחקניות האחרונות שנכנסו לזירה.

שתי החברות יצרו קשר עם ועדת הסחר הפדרלית של ארה"ב (FTC) והביעו דאגה לגבי העסקה וכמה כוח היא עשויה להעניק למיקרוסופט בתחום המשחקים, הענן ושירותי המנויים. גוגל מפעילה את פלטפורמת האנדרואיד המארחת משחקים רבים שנוצרו על ידי אקטיוויז'ן, מיקרוסופט עלולה לנקוט בפעולות הפוגעות בזרם ההכנסות הזה.

מצד נבידיה, למרות שהחברה לא מחזיקה פלטפורמה כמו אנדרואיד, חלק עצום מההכנסות של החברה- יותר מ-45%, מגיעות משוק הגיימינג. התלונה של נבידיה, לפי בלומברג, אינה מתנגדת במפורש למיזוג, אלא תומכת בחששות של ה-FTC שהרכישה עלולה לאיזון את השוק ולהוביל לפחות מבחר של צרכנים.

מצדה, מיקרוסופט הדגישה שוב שהיא לא מתכוונת להרוג את התחרות ושהיא לא תיקח משחקים מאף אחד, עמדה שהיא שמרה בעבר לגבי זיכיונות כמו קול אוף דיוטי, שנמצא בלב המחלוקת בין מיקרוסופט לסוני. הפיכת קול אוף דיוטי, לבלעדי לאקס בוקס תהיה החלטה עסקית "הרסנית", על פי מיקרוסופט. אם הרכישה של אקטיוויז'ן-בליזארד אכן תאושר, חטיבת משחקי הווידאו של מיקרוסופט תהפוך לשלישית בגודלה בענף לפי הכנסות אחרי סוני ו-Tencent.

החברה הוציאה כבר 7.5 מיליארד דולר בשנת 2021 כדי לרכוש את זנימקס מדיה (Zenimax Media) מפתחת משחקי וידאו גדולה אשר מחזיקה בזכיונות כגון Elders Scrolls, Fallout, ובקרוב Starfield.