$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

חלום רחוק: דני וולף יכול להגיע ל-NBA?

משחקן אלמוני בייל לכוכב באליפות אירופה. על התקרה של סנטר העתודה

רועי ויינברג
רועי ויינברג  16.07.23 - 17:01

איזה כיף זה לחלום. לא רק בלילה. לפעמים גם ביום אנחנו יכולים למצוא את עצמנו שוקעים בפנטזיות על מה שיכול להיות אילו, או על מה שיקרה אם דברים יתפתחו בדרך שבה אנחנו רוצים. זה נכון במישור האישי, כמובן, וגם במישור הספורטיבי. למזלנו, היו לנו הרבה מאוד הזדמנויות לחלום בקיץ האחרון עם ההצלחות המדהימות של נבחרות הנוער והצעירה בכדורגל וכעת של העתודה, שתשחק הערב (ראשון, 21:00, חי ב-5SPORT) בגמר אליפות אירופה עד גיל 20.

הנבחרת שלנו הגיעה לגמר ב-2017, 2018 ו-2019, זכתה פעמיים והוציאה שחקן NBA אחד לפחות בדמות דני אבדיה ו-3 שחקני יורוליג לגיטימיים בדמות ים מדר, תמיר בלאט ויובל זוסמן. הפעם הסיפור של הנבחרת הוא שחקן אחר, דני וולף. בגובה 2.11 מ' ועם מספרים מדהימים של 17.8 נקודות, 11.3 ריבאונדים (2.8 בהתקפה), 2.2 אס', 1.5 חט' וחסימה בערב, כולל שלשה למשחק, הוא צפוי למצוא את עצמו בחמישיית הטורניר.

כפי שהוא סיפר בעצמו לערוץ הספורט, הוא רוצה הרבה יותר מזה. "אני רוצה NBA, קודם כל. מקווה להגיע לליגה בישראל בעתיד". האם הוא מספיק טוב בשביל לנצל את הטורניר המוצלח ובהמשך לקפוץ לליגה הטובה בעולם?  התשובה הקצרה והנכונה ביותר היא שמוקדם מאוד לדעת.

הוא רק בן 19 ואחרי שנה של 7.4 דקות למשחק ב-21 משחקים בייל. שחקני שנה ראשונה לרוב מקבלים מעט דקות במכללות, והוא לא נתן משחק יוצא דופן או שיחק מול יריבות טובות (להוציא, אולי, 11 דקות בהפסד לקנטקי). שחקן ה-NBA היחיד שיצא מהם במאה ה-21 הוא מאיי אוני, שבעיקר ישב על הספסל ביוטה. ג'סטין סירס, שנחשב לכוכב בקנה המידה של המכללות, הגיע מייל לליגה הגרמנית אחרי שהיה אחד משחקני האול-אמריקן ב-2016. ייל היא אחת המכללות הטובות בעולם ברמה האקדמית, אבל צריך להיות משהו מיוחד בשביל לצאת ממנה לליגת הכדורסל הטובה בעולם.

יש מצב שדני וולף הוא משהו מיוחד. ה-NBA הפכה לליגה שמחפשת גבוהים שיכולים לרווח את המשחק, ואחד הדברים הבולטים שראינו ממנו באליפות הזאת היה הקליעה מרחוק. הוא אמנם על 27.3% רע מהשלוש, אבל עם שלשה למשחק בגובה 2.11 מ'. הוא קלע 2 מ-3 מחוץ לקשת ברבע הגמר מול גרמניה, הראה ניצוצות של קליעה בדקות המועטות במכללות (7 מ-23 מהשלוש בייל) ועם 19 מ-22 מהעונשין במדי הנבחרת, אחוז חלומי לגבוה.

אם הוא יכול להפוך לשחקן של 35% מהשלוש ברמה של המכללות, יחד עם אחוז גבוה מהעונשין, אולי יהיו קבוצות NBA שירצו לתת לו צ'אנס. "השילוב בין הגודל, הקליעה והבנת המשחק, הופכות את וולף לאחד השחקנים הבולטים באליפות אירופה. לקח לו זמן להסתגל למכללות, אבל לסוף המשחק הוא נראה טוב יותר ואני מצפה ממנו לדברים גדולים", אמר בן ראב, כתב קבוצת הכדורסל של ייל לערוץ הספורט.

ראיית המשחק הזאת אולי לא מתבטאת במספרים באליפות אירופה עד גיל 20, אבל ראינו ממנו מסירות שהצליחו למצוא שחקנים בדרך לסלים קלים. השלשות והמסירות האלה יכולות להיות כרטיס הכניסה שלו ל-NBA, אבל ההצלחה בנבחרת העתודה לא מבטיחה שום דבר. מאז 2017 ועד היום רק שחקן אחד, דני אבדיה, נבחר לחמישיית הטורניר של היורובאסקט עד גיל 20 והגיע ל-NBA.

היו שחקנים בשנתונים מוקדמים יותר שהגיעו, אבל אין קשר בין הצלחה בטורניר להצלחה ב-NBA. כך, למשל, שלושה שחקנים מחמישיית הטורניר של 2014 (ווילי הרננגומס, מרקו גודוריץ' וסשה וזנקוב) הגיעו לליגה הטובה בעולם, בעוד אפס מ-2013. כפועל יוצא מזה, אין התלהבות חריגה בארצות הברית מהטורניר של וולף. לא אכפת להם יותר מדי, וכמה משחקים טובים מול אירופאיים בני 20 לא מספיקים בשביל להפוך אותו לשחקן NBA. גם עונת כדורסל מכללות טובה, בטח באוניברסיטה קטנה במונחי כדורסל כמו ייל, לא בהכרח תספיק.

יש לוולף מגבלות שבולטות כבר עכשיו ומעלות סימני שאלה על היכולת שלו לשמור על שחקנים זריזים יותר או חזקים בצבע, למשל. ההגנה של נבחרת ישראל טובה ולא מעט בזכות התנועה החכמה שלו, כ-2.11 מ' עם חטיפה וחצי במשחק, אבל לא בטוח שזה יהיה באותה הרמה מול יריבות טובות יותר. 11.3 ריבאונדים למשחק או 17.8 נקודות לערב הם לא הסיפור, אלא מה שהוא עושה מעבר. כאן, גם כשמתחשבים במעמד הזוטר של האליפות בעיני סקאוטי NBA או בזה של מכללת ייל, טמון הפוטנציאל של דני וולף.

כדורסל המכללות רחוק מאוד מלהיות מה שהוא היה פעם. בדראפט האחרון היה רק שחקן אחד ששיחק במכללות ונבחר בחמישייה הראשונה, בזמן ששניים שיחקו בקבוצת הכנה ל-NBA, אחד בצרפת ואחד בליגת ההתפתחות. בגמר כמה שבועות לפניו, אגב, פתחו בחמישייה שחקנים ששיחקו בסנטה ברברה (גייב וינסנט), דה פול (מקס שטרוס) ונבדה (כיילב מרטין). שלושתם לא נבחרו בדראפט ועברו תקופות ממושכות בליגת הפיתוח של ה-NBA, אבל הפכו לשחקנים שלמים ומשמעותיים. וינסנט ושטרוס קיבלו חוזים של 33 ו-64 מיליון דולר בקיץ האחרון.

בחזרה לוולף, בשביל להגיע ל-NBA, הוא יצטרך להראות שהוא ממשיך להתפתח בשנה הקרובה במכללות מבחינת ההגנה מול שחקנים אתלטיים יותר, כשבמקביל יש התקדמות גם בקליעה ואולי אפילו כמוסר. אם הוא יקלע באחוזים טובים מהשלוש ויספק הגנה סבירה מול מכללות כמו קנטקי, ונדרבליט ופרינסטון, ואם יצליח איכשהו להוביל את ייל להשתתפות בטורניר המכללות אליו הגיעה ב-2022, אולי נראה אותו עוד נרשם לדראפט 2024. יש פוטנציאל, גם אם הסיכויים לא גבוהים במיוחד. מצד שני, מישהו חשב שהוא יוביל את נבחרת ישראל לגמר?