$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הפרמיירליג לאן? הליגה ביום שאחרי המהפכה

בריטניה יצאה מהאיחוד, הכשרונות עלולים לברוח אך יתכן שהחשש מוגזם

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  24.06.16 - 09:47
טלטלה בבריטניה (GETTY)
טלטלה בבריטניה (GETTY)

רעידת אדמה בבריטניה. תושבי הממלכה הצביעו הלילה על פרישה מהאיחוד האירופי ("ברקסיט"), במהלך שעשוי/עלול להשפיע משמעותית על גורל היבשת ועל צעדים שינקטו גם חברות אחרות באיחוד. אלא שלהשפעת היציאה מגוש האירו ישנן לכאורה השלכות גם על עולם הספורט וכמובן על הפרמיירליג - אחת מהליגות המובילות בעולם.

ראשית כל חשוב להבהיר כי בריטניה לא תעזוב מיידית את האיחוד, אל מדובר בצעד שלוקח זמן. זה יכול לקחת שנתיים ויכול לקחת גם 10 שנים. בנוסף, הסכמי סחר וחוקים לא משתנים כל כך מהר, כך שגם במקרה הזה עוד מוקדם לדעת באיזו מהירות תושפע הליגה. יש להניח כי לפחות מבחינת הליגה וההתאחדות האנגלית יהיה נסיון לשמור על "סטטוס קוו" ככל שניתן.

כמובן שברגע שיתרחש השינוי אחת המשמעויות הגדולות שלו תהיה בשוק השחקנים. האיחוד האירופי מאפשר חופש תנועה של עובדים בו, כשחלק מהם הם הכדורגלנים שיכולים לעבור ממדינה למדינה ללא מגבלות. אלא שכדורגלן מחוץ לאיחוד המעוניין לשחק באנגליה חייב לקבל רישיון עבודה. ישנם קריטריונים שונים להשגת הרישיון, על מנת להבטיח שהמגיעים עומדים בסטנדרט מסויים, כשהבולט שבהם הוא השגת מספר הופעות מסויים בנבחרת הלאומית על מנת "להתקבל" לליגה.

לפחות על פניו, הדבר עלול להוריד את הרמה בליגה. כשרונות עולים, חסרי ניסיון בינלאומי, לא יוכלו להגיע לפרמיירליג. קחו למשל את דמיטרי פאייט, אנגולו קאנטה ואנתוני מרסיאל. כולם הגיעו לליגה בעקבות חופש התנועה בין צרפת לאנגליה וכשהיו בעלי קריירה בינלאומית זניחה, אך למרות זאת שידרגו את הרמה של הליגה. במצב הנוכחי הם לא יכולים להגיע לאנגליה ובנק השחקנים ממנו יכולות לבחור הקבוצות קטן באופן דרסטי.

היצע השחקנים שעומדים בתקן לקבלת רישיון העבודה יקטן כאמור, הביקוש יגדל וכך צפויות הקבוצות לשלם שכר מופרז. הסכמי זכויות השידור החדשים הביאו עימם חוזק כלכלי למועדונים באנגליה, רק שעם הפרידה מהאיחוד יתכן שהכסף הזה יושקע בצורה שלא תתאם את ערכם האמיתי של השחקנים. בעתיד, אם אכן תהיה ירידה באיכות הליגה, הסכום שישולם על זכויות השידור, עלול לפחות. מנגד, מי שעשויה להרוויח היא כמובן נבחרת אנגליה, אם שחקנים אנגלים אכן יקבלו מקום משמעותי יותר בסגלי קבוצות - על חשבון הזרים.

חשוב לציין כי ההחלטה על חובת ברישיון עבודה לשחקנים לא אירופאים היא החלטה של ההתאחדות והליגה, וככזו היא גם יכולה להשתנות. אם באנגליה יבינו כי הפרמיירליג נפגעת משמעותית, הם עשויים לשנות את התקנות. בנוסף, גם בקרב תומכי הפרישה מהאיחוד יש הקוראים להמשך שיתוף פעולה כלכלי נרחב עם מדינות אירופה, כך שלא מן הנמנע כי חלק מהתקנות יישארו בעינן, כולל אלה החלות על שוק השחקנים. בסופו של דבר, לפי לא מעט הערכות, למרות הטלטלה בכל הקשור לפוליטיקה הבריטית, יתכן כי השפעת הפרישה מהאיחוד על הליגה האנגליה הבכירה תהיה מינורית הרבה יותר.