$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

פנוי להובלה: המבחן של מוראטה בצ'לסי

החיבור לקונטה, הרעב להוכיח שהוא יכול להיות כינור ראשון וההתאמה למערך של צ'לסי. אחרי תקופה מתסכלת בריאל מדריד, אלבארו מוראטה נוחת בלונדון כשחובת ההוכחה עליו

ארנון מלצר  22.07.17 - 09:00

אוהדי צ'לסי סוף סוף נושמים לרווחה; אלבארו מוראטה (24), חלוץ ריאל מדריד, חתם אצל הבלוז עבור סכום מוערך של 70 מיליון פאונד. חלון ההעברות הנוכחי מסמל תקופה לא פשוטה עבור הכחולים מלונדון. מרבית האוהדים אף קוראים לתקופה זו, חלון הבלהות.  כמעט כל שחקן מרכזי שצ'לסי סימנה כמטרה נחטף בפני מועדונים אחרים; לאונרדו בונוצ'י נחטף על ידי הפרויקט האמביציוזי של מילאן, רומלו לוקאקו נחטף בדקה ה-90 למנצ'סטר יונייטד על ידי האקס המיתולוגי ז'וזה מוריניו, וצ'לסי פתאום נראתה כמו קבוצה בינונית שלא מסוגלת להתמודד עם הכסף הגדול של אריות אירופה.

אפילו ארסנל, השכנה השנואה מלונדון, הצליחה לגייס תותחן אימתני בדמות אלכסנדר לאקזאט. בנוסף לכישלונות הצורמים של האלופה להחתים שחקני מפתח, היא נאלצה להתמודד גם עם הפיצוץ בין דייגו קוסטה ואנטוניו קונטה. המאמן האיטלקי הודיע לחלוץ האימפולסיבי שעליו לחפש לעצמו קבוצה בקיץ ומלבד להתעניינות של אתלטיקו מדריד נראה כי אין  ביקוש גבוהה עבור הספרדי-ברזילאי בין ה-28.

בנוסף, הקשר הסרבי, נמניה מאטיץ' (28), שהועדף על ידי ססק פברגאס  במרבית המשחקים בעונת האליפות, לא הצטרף למשחקי קדם העונה של הקבוצה ונראה כי עתידו בלונדון עומד להסתיים. כך, שבעוד ששאר קבוצות הפרמייר ליג המשיכו להתחמש לקראת העונה החדשה, לא רק שצ'לסי לא החתימה שחקני הרכב חדשים, היא המשיכה לאבד אותם.

הפעילות של צ'לסי בחלון ההעברות הסתכמה בעיקר במכירה והשאלה של שחקנים צעירים שלא הצליחו להשתלב במועדון, דבר שגרר לא מעט תגובות שליליות מצד אוהדים מקומיים שהתאכזבו לראות שחקני בית צעירים שגדלו במועדון מגיל 8-10 נמכרים כשכירי חרב.  אף על פי כן, חלון הבלהות של צ'לסי החל לאט לאט להתבהר ונראה היה שהעניינים מתחילים להשתנות לטובה. צ'לסי הצליחה להחתים את בלם רומא, אנטוניו רודיגר, ובימים האחרונים רכשה גם את קשר מונאקו, טיימואה באקיוקו. השבוע הגיעו חדשות טובות נוספות עבור אוהדי הקבוצה, כאשר המאמן האיטלקי חתם על חוזה משופר שמשדרג את שכרו ל-9.5 מיליון פאונד לעונה. פחות מיממה לאחר חתימה החוזה, הגיעה המתנה העיקרית של אנטוניו קונטה בדמותו של אלבארו מוראטה.

Antonio Conte has today signed a new two-year contract with Chelsea Football Club! 🙌⚽️ #CFC #Chelsea

A post shared by Chelsea FC! 🏆 (@chelseafc) on

הסיפור של קונטה ומוראטה מתחיל למעשה בתקופתו של קונטה ביובנטוס. המאמן האיטלקי זיהה את הפוטנציאל של הספרדי ושכנע את הגברת הזקנה לרכוש את מוראטה מריאל מדריד. יחד עם זאת, לפני הגעתו של מוראטה לקבוצה, קונטה סיים את תפקידו ביובנטוס ועזב לטובת נבחרת איטליה, עוד לפני שהספיקו לשתף פעולה.
על פי השחקן, השניים שמרו על יחסים טובים לאורך השנים, גם כאשר האיטלקי אימן את הנבחרת האיטלקית. בניגוד למצופה, דווקא בתקופת הפריחה של הספרדי בריאל מדריד (כבש 7 שערים ב 5 משחקים) החלו השמועות לגבי רכישתו של החלוץ להופיע.

באפריל האחרון השחקן התראיין בתקשורת הבריטית ורמז על שיתוף פעולה אפשרי בין השניים. "קונטה הימר עליי ביובנטוס למרות שעזב לפני שהגעתי. הוא מכיר אותי יותר טוב מאשר שאני יכול לדמיין, אני בטוח בזה וזה מעניק לי מוטיבציה לעבוד קשה ולהתאמן טוב", החלוץ סיפר, "אני חייב לו בגלל שהוא המאמן שהאמין בי הכי הרבה, שרצה אותי הכי הרבה ושגרם לי להרגיש שאני יכול להופיע ברמה הגבוהה ביותר. לצערי, לא התמזל מזלי לעבוד איתו, אני בטוח שבמוקדם או במאוחר זה יקרה", והאיחוד הגיע מהר מהצפוי.

כעת, נשאלת שאלת 60 מיליון הפאונד. האם אלבארו מוראטה יצליח לקרוע רשתות בליגה האנגלית או שיקרוס תחת תג המחיר. הספרדי הצעיר הוא הרכש היקר ביותר בהיסטוריה של צ'לסי. לאחר 6.5 שנים הוא תופס את מקומו של פרננדו טורס בפסגת הפירמידה. בעוד שרכישתו של טורס נחשבת בעיניי רבים כאחת הרכישות הגרועות ביותר בהיסטוריה של המועדון, ספק גדול אם מוראטה יזדקק ל-903 דקות על מנת לכבוש שער רשמי ראשון במדי צ'לסי.

בניגוד לטורס שהגיע בגיל 28 לאחר פציעה ממושכת שהעלימה את ימי הזוהר שלו בליברפול, וסיפקה לצ'לסי ניצוצות לעיתים רחוקות בלבד, מוראטה מגיע צעיר, רעב וללא שום פציעה. יחד עם זאת, למרות ארון תארים מרשים ביחס לגילו, מוראטה לעולם לא היה החלוץ המוביל בקבוצתו, לא באיטליה ולא בספרד.  בעונה האחרונה יחס השערים של מוראטה פר דקות משחק השתפר משמעותית מהתקופה באיטליה, שוני שנובע מהפרש האיכויות בין ריאל מדריד ליריבותיה בלה ליגה לעומת ההגנות האיטלקיות שמהוות הכנה טובה יותר לפרמייר ליג.

מוראטה מגיע ללונדון לאחר ששיחק 1,341 דקות בלבד בליגה הספרדית, בהן כבש 15 שערי ליגה (שער כל 89.4 דקות – שני רק לליאו מסי) והוסיף עוד 5 בישולים. בנוסף, הוא כבש 3 שערים בליגת האלופות (שער כל 55 דקות) ושני שערים בגביע הספרדי.

בימים האחרונים התבצעו השוואות רבות בין מוראטה ללוקאקו ונראה כי החיסרון המשמעותי ביותר שלו הוא חוסר הניסיון בפרמייר ליג והעובדה שמוראטה טרם היה חלוץ מוביל. הבלגי הבין לאומי הוביל את אברטון ב-141 משחקים וכבש 68 שערים. מצד שני, בניגוד לבלגי, למוראטה יש ניסיון רב בהתמודדות מול קבוצות שמנסות להסתגר ולעקוץ את הקבוצות הגדולות. יתרון נוסף על פני הבלגי הוא הניסיון בליגת האלופות, וההרגל לשחק בקבוצות בהן רף הציפיות הוא גבוה.

בנוסף, הגיוון של מוראטה בהתקפה היא התכונה שמשכה את תשומת ליבו של קונטה מלכתחילה והיא גם כנראה הסיבה שהספרדי ישחק באלופת אנגליה. מוראטה מתבסס בעיקר על המהירות שלו וקריאת משחק מצוינת ברחבה. הוא אמנם לא חזק כמו לוקאקו\דייגו קוסטה ולא מצטיין ביכולת שלו להחזיק את הכדור עם הגב לשער, אבל, המהירות והחדות שלו מאפשרות לו לרוץ מאחורי הבלמים ולהוציא את צ'לסי להתקפות מהירות.
 
מוראטה לא מפסיק לבצע תנועה ללא כדור על המגרש, הוא מותח את הגנת היריב על ידי ריצה לאגפים וכניסות חדות לרחבה. תוסיפו לכך את יכולת הסיומת הקטלנית וקיבלתם את החבילה המושלמת. יכולות אלו מאפשרות לקונטה לגוון את המערכים השונים ולהקשות על היריבות לצפות את תוכנית המשחק של צ'לסי. הספרדי הוא בדיוק החלק בפאזל ההתקפי של צ׳לסי שלעיתים היה חסר.

בניגוד לניסיונות החדירה בכוח של קוסטה, מוראטה יוכל להשתלב במשחק המסירות הקטלני של הווינגרים: האזרד, ויליאן ופדרו. גם משחק הראש הנהדר של הספרדי מתאים לקרנות ולכדורים החופשיים המסוכנים של וויליאן וססק, במה שהופך אותו לחלוץ שהוא החבילה השלמה.

מעבר להשוואות ברמה המקצועית, חשוב לציין שמוראטה היה ככל הנראה הבחירה הראשונה של אנטוניו קונטה. בימים האחרונים עולים פרסומים לפיהם קונטה מעולם לא רצה את לוקאקו בצ'לסי ולא את שאר החלוצים שהיו מקושרים למועדון, כדוגמת פייר-אמריק אובאמיינג, סרחיו אגוארו ואנדראה בלוטי. למעשה, תג המחיר של מוראטה הוא זה שהרתיע את הלונדונים להחתים את הספרדי בתחילת חלון ההעברות ורק לאחר שהצדדים הגיעו לפשרה, העסקה יצאה לפועל.

העונה הסטטוס של מוראטה עתיד להשתנות והוא צפוי להוביל את החוד של הכחולים. שילוב מוצלח בליגה האנגלית עשוי לבסס את מעמדו של הספרדי כחלוץ ברמה הגבוהה ביותר.  מחד, לספרדי יש המון מה להוכיח בשביל להצדיק את תג המחיר שלו, מאידך, אין לו באמת תחרות רצינית מהחלוץ הנוסף של צ'לסי, מישי באטשואי (23), ששיחק מספר זעום של 240 דקות ליגה בלבד; ולא קיבל את הקרדיט מקונטה.

חלון הבלהות של צ'לסי נראה ורוד מיום ליום וההכנסות הצפויות ממכירתם של דייגו קוסטה ונמניה מאטיץ' עשויות להוביל לרכישת שחקן או שניים נוספים לחיזוק הסגל של הקבוצה. כעת, מוראטה יצטרך לסתום פיות ולהוכיח אחרי אינספור רגעים מתסכלים בקריירה, שהוא מסוגל להיות חלוץ מוביל בקבוצת צמרת אירופית.