$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

כאב ראש: הדילמה של ליברפול עם קאריוס

האמון מקלופ לצד ביקורת הקהל, הרצון לפתוח דף חדש לעומת הטעות שרדפה אותו. למרות הלחץ מסביב, ליברפול לא מוותרת על לוריס קאריוס. על סימן השאלה סביב הגרמני

ניצן בן יוסף  21.07.18 - 11:00

לאוהדי ליברפול, מהרומנטיקנים שבאוהדי הכדורגל, נמאס להתרפק על העבר. להזכיר ללא סוף את שאנקלי ודלגליש באליפות האחרונה בשנות ה-90, ואת ג'רארד בזכייה בליגת האלופות ב-2005, מיצה את עצמו לאור העובדה שהתואר האחרון של האדומים היה גביע הליגה בעונת 11/12. חצי העונה הראשונה של קלופ נפתחה בסערה עם הגעה לגמר הליגה האירופית וגמר גביע הליגה, אך בשניהם האדומים הפסידו.

החזרה לליגת האלופות וההגעה לגמר לא מאפשרים לליברפול שום ברירה העונה מלבד זכייה בתארים, ולשם כך עוברת הקיץ הקבוצה התחמשות מאסיבית בדגש על העמקת הסגל: נבי קייטה הגיע ראשון לאחר שהעסקה נחתמה כבר במהלך העונה שעברה, כתשובה למעבר של קוטיניו לברצלונה.

אחריו הגיעו פאביניו במחטף מרשים (השמועות הראשונות פורסמו כשעתיים לפני ההודעה על החתימה) ושרדאן שאקירי, שחתם בשבוע שעבר אחרי מונדיאל מוצלח מבחינתו. כשבסוף השבוע עם החתמתו של אליסון הגיע השינוי בעמדה שזעקה לכך יותר מכולם: עמדת השוער. הגעת הברזילאי מעלה שאלות לגבי מעמדו של הגיבור הטראגי של גמר האלופות אשתקד, לוריס קאריוס.

הקלישאה מדברת על האכזריות שבעמדה הזאת. אדם אחד בלבד מאייש אותה, וכל טעות יכולה להיות פטאלית לשאיפות של עונה שלמה. בעבר היינו קוראים לטעויות האלו "בירטוזים", על שמו של פביאן בארטז, אלוף אנגליה, אלוף אירופה ואלוף העולם לשעבר, אבל המקרה של לוריס קאריוס שונה בכך שמעולם לא ביצע שוער שתי טעויות קריטיות במעמד כמו גמר ליגת האלופות, שהפכו אותו למושא ללעג ברחבי היבשת.

אחרי מופע האימים של הגרמני בקייב, יצאו פרסומים לפיהם הוא סבל מזעזוע מוח כתוצאה מהתנגשות עם סרחיו ראמוס וזה השפיע על יכולתו, כשיורגן קלופ המשיך לתת לו גב מלא, למרות הקונצנזוס בדעת הקהל שקרא להחליפו. הטעויות של קריוס לא נגמרו בקייב.

אחרי שניסה לגרש את השדים, במשחק האימון האחרון של ליברפול מול טרנמיר, כדור חופשי שהגיע לידיו של קריוס, הושמט לרגליו של חלוץ יריב בדרך לשער נוסף, שגרם לאוהדי הרדס לתפוס את הראש.

מעבר ליכולות עצמן של קאריוס העומדות במרכז הדיון ברוב המקרים, עולה גם האפקט המנטלי של האירועים בקייב, שהיו כלום לעומת הזובור שעבר הגרמני הצעיר על גבי האינטרנט. הבולט שבהם היה הערך שלו בוויקיפדיה, בו התווסף לצד תאריך הלידה גם תאריך פטירה, שהוא כמובן התאריך של משחק הגמר.

אנתוני פאפאתומאס, מרצה לפסיכולוגיה של הספורט באוניברסיטת לובורו, התראיין ל"ליברפול אקו" והסביר על הדרישה המתמדת של שוערים להתמודד עם טעויות שמעמיסה עליהם לחץ נוסף, עוד יותר מיתר חבריהם לקבוצה.

"הקלישאה אומרת שקאריוס יעדיף לשכוח את אותו משחק, אבל האמת היא שאין לו סיכוי לשכוח את המשחק הזה. לאורך כל העונה הקרובה התקשורת והאוהדים יזכירו לו אותו, במיוחד כאשר תפתח ליברפול את העונה האירופית שלה", פאפתומאס כתב, "הדרך היחידה של קאריוס להתמודד היא לקחת את המשחק הזה כאמצעי ללמידה, צמיחה והתבגרות. בנוסף להכל קאריוס נראה גם אדם רגיש בפני עצמו. הוא נראה ממרר בבכי על ספסל הקבוצה לאחר שהוצא מההרכב בעקבות יכולת לא מספיקה, ונראה מקרה מיוחד ליורגן קלופ, שידוע בגישה מאוד מחבקת כלפי שחקניו".

קלופ שם דגש גדול מאוד על תחושות השחקנים, ה-Well being שלהם. לא תשמעו אותו מתבטא בצורה שלילית על שחקנים בתקשורת (בהשוואה למקרה מוריניו ולוק שואו), ולרוב יש לו נטייה לקחת שחקנים כפרוייקט אישי על פני לחפש מחליף באופן מיידי. אפשר לראות את מקרה דיאן לוברן, שיצא עוד במחצית הראשונה בתצוגה הגרועה שלו מול טוטנהאם. קלופ התיישב לשיחה עם השחקן ונראה שהוא יצא חזק מאי פעם, ולראייה בהמשך הקרואטי שיפר את יכולתו בדרך למונדיאל מוצלח.

גם לאחר התצוגה של קאריוס בקייב קלופ התייצב מול המצלמות בגיבוי לשוער, וכך דרש מיתר חברי הקבוצה שנענו מיד. כאשר פרנץ בקנבאואר סיפר לו על האבחנה לפיה קאריוס סבל מזעזוע מוח במהלך המשחק, קלופ יצא שוב להגנת השוער שלו: "איך אפשר לחשוב שהבחור, שעד כה לא הראה כל חולשה עד אז, עשה את הטעויות הגדולות האלו, בלי לחשוב שזה בגלל המכה שקיבל. בשבילי זה היה ההסבר". אמירה מעין זו היא גיבוי מלא, וכזו שמוכיחה שמבחינת קלופ אותו משחק לא משקף כלל את היכולת של קאריוס.

אפשר לראות אצל קלופ שכל שחקן הוא בר פיתוח. אחרת אין הסבר אחר להרכב שמגיע לגמר ליגת האלופות ומורכב משחקן אקדמיה (אלכסנדר-ארנולד), שחקן שירד ליגה (רוברטסון), ריג'קטים של ארסנל וצ'לסי (אוקסלייד-צ'מברליין וסלאח בהתאמה), ופירמינו, עליו אוהבים להגיד ש"הוא לא חלוץ" אבל בעונה החולפת שידרג את עצמו בעמדת ה-9 המזויף.

אפשר להמשיך לדבר על שאר השחקנים שלא ציפינו שישחקו בהרכב כזה, אבל בשורה התחתונה סביר לגמרי להניח שקלופ לא יראה בעיה בכך שקאריוס, רק בן 25, יוכל להמשיך להתפתח תחתיו ולהיות שוער שישכיח את ההוא מקייב.

אחרי החתמתו של הברזילאי, קאריוס הפך לשוער השני של ליברפול, וזאת מתוך מחשבה של קלופ שפשוט לא מוכן לחזור על סיטואציה בה חילוף למוחמד סלאח בגמר ליגת האלופות הוא אדם לאלאנה, שחקן טכני ואיכותי מאוד אך בשתי העונות האחרונות בעיקר היה פצוע ולא משתווה ליכולות של מלך שערי הפרמייר ליג. גם הפציעה הקשה של אוקסלייד צ'מברליין השאירה את ליברפול עם סגל דל, שברגע האמת לא יכל לספק את הרזרבות הדרושות לרמות אליהן ליברפול שואפת.

מבחינת האוהדים והתקשורת, שוער חדש, ברמת הטופ העולמי היה חיזוק מובן מאליו, ולכן אליסון הגיע, במה שקלופ לא מוכן לקחת סיכונים יותר. בינתיים, השוער הגרמני יחכה להזדמנות שלו על הספסל, בתקווה שאולי אז הוא יצליח למחוק את הכתם שדבק בו.