$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ליגה משלנו: מדד העוצמה של הליגיונרים

ההיעלמות של אצילי ודוידזאדה, החוסן המנטלי של טוואטחה והעליונות של נאתכו ואלמוג כהן. 2016/2017 הייתה מטלטלת עבור הליגיונרים הישראלים ברחבי אירופה. רגע אחרי שהיא הסתיימה ומשחק הנבחרת עומד בפתח, דירגנו את מדד העוצמה של נציגינו ביבשת

אור אבולעפיה
אור אבולעפיה  10.06.17 - 14:25

תגיות: ליגיונרים

עונת הכדורגל בליגות השונות ברחבי העולם כבר קרובה לסיום, והליגיונרים ברחבי היבשת כבר מתחילים לחשב את הצעד הבא. 22 נציגים היו לנו ברחבי הגולה, חלק השפיעו יותר וחלק פחות. רגע לפני שריקת הסיום של העונה, זה הזמן לחלק תעודת הערכה. מי איכזב ומי כבש את הפסגה? מדד העוצמה של הליגיונרים הישראלים באירופה בעונת 2016/2017. הערה: ערן זהבי וגיא אבנד לא נכללים במדד מכיוון שבשונה מהליגות באירופה, העונה שלהם נפתחה רק לאחרונה.

מקום 19: לוטם זינו
מספר הופעות: 0.
סיפור העונה: הקשר שהושאל במהלך העונה שעברה להפועל ת"א חזר לקבוצתו, אבל שותף רק 4 פעמים וגם אלו היו הופעות בקבוצת המילואים. כבר עכשיו ברור, זינו לא ימשיך בשווייץ ונקווה שבעונה הבאה הוא סוף סוף יחזור לשחק כדורגל.

מקום 18: ניב אנטמן

מספר הופעות: 1.
סיפור העונה: השוער שגדל בהפועל חיפה, ניסה את מזלו מעבר לים, אבל בילה בעיקר על הספסל. בפועל, הישראלי שימש כשוער שני בקבוצה שניצלה ברגע האחרון מירידה לליגה שלישית. לפעמים עדיף לרדת ללאומית מלנדוד לחו"ל ולשבת על בחוץ.

מקום 17: אופיר דוידזאדה

מספר הופעות: 3.
סיפור העונה: 83 דקות יש למגן של ב"ש, שצפוי לחזור לישראל בקיץ. האמת? הסיפור שלו הוא כזה שאפשר לייחס אותו לחוסר מזל. במשחק היחיד שלו בהרכב, דוידזאדה ספג כרטיס אדום, ומאז נמחק על ידי מאמנו, שלא נתן לו קרדיט.

מקום 16: גיא אסולין

מספר הופעות: 18, שני שערים.
סיפור העונה: מי שאמור היה להיות ילד הפלא של הכדורגל הישראלי, חיפש להמציא את עצמו בתחתית הליגה השלישית בספרד. דקות משחק הוא קיבל, והרשתות החברתיות אף הראו שהוא נהנה. התפוקה של היהלום תיזכר בעיקר בגלל שער סלאלום נדיר אחד, וחבל שלא ראינו עוד כאלה.

מקום 15: עומר אצילי
מספר הופעות: 9, אפס שערים.
סיפור העונה: חיכינו הרבה זמן שיגיע ליגיונר לליגה הספרדית, אבל עבור עומר אצילי זו הייתה עונה שהוא יעדיף לשכוח. מה שאולי יסמן יותר מכל את התקופה בגרנאדה היה כניסתו כמחליף והחלפתו כעבור 25 דקות. נקודת האור מהעונה הזו: ערך חוזהו יוקפץ ברגע שיחזור לישראל.

מקום 14: סינטיהו סולליך

מספר הופעות: 21, שער אחד.
סיפור העונה: אחרי עונה ראשונה טובה ופתיחת עונה עם מקום קבוע בהרכב, הקיצוני נקלע לעימותים עם הנהלת הסגולים, כך לפחות על פי דיווחים. סולליך יובש על הספסל במשך חודשיים, ועל אף זכייה באליפות של הסלובנים, סיים את העונה בטעם חמוץ/מתוק עם שורה סטטיסטית מאכזבת ובעיקר הבנה שהוא במאריבור ככל הנראה לא ימשיך.

מקום 13: ליאור רפאלוב
מספר הופעות: 21, 2 שערים.
סיפור העונה: פציעות, פציעות ועוד קצת פציעות. ליאור רפאלוב חווה את העונה הכי חלשה שלו מבחינת תפוקה מאז שהגיע לברוז', ולא הצליח להתאושש מהפציעות שפקדו אותו. בעקבות השנה הקשה, כבר עלו פרסומים לגבי חזרה אפשרית למכבי חיפה, אבל הליגיונר שתקע יתד בבלגיה הוא לא מהשחקנים שיוותרו, ואל תתפלאו אם תראו אותו חוזר בגדול בשנה הבאה. מעמד של אגדה כבר שמור לו בברוז'.

מקום 12: אופיר מזרחי
מספר הופעות: 22, שער אחד.
סיפור העונה: עונת בכורה סבירה בהחלט לחלוץ מחוץ לישראל. אומנם הוא קיבל הרבה דקות, אבל לא הצליח לספק את התפוקה שהתרגלנו אליה ממנו בתקופתו בקרית שמונה מבחינת שערים. בכל מקרה, מזרחי היה חלק בלתי נפרד מהמסע הנפלא של לוגאנו שהשיגה את הכרטיס לליגה האירופית, במה שחתם את העונה כמוצלחת מבחינה קבוצתית וחישלה אותו ברמה האישית.

מקום 11: מרואן קבהא
מספר הופעות: 20 הופעות, שער אחד.
סיפור העונה: כשהוא כשיר, קבהא משחק ונחשב לאחד הברגים כי חשובים של מאריבור, השליטה הבלתי מעורערת בכדורגל הסלובני. אקס מכבי פ"ת שיפר את הפיזיות, אליה מצטרפות הבנת המשחק והיכולת לאיים על השער מרחוק, במה שגורם ללא מעט גדולות, ביניהן הפועל ב"ש, כבר ללטוש עיניים לעברו. אל תתפלאו אם נראה אותו חוזר כליגיונר בכיר.

מקום 10: ניר ביטון.
מספר הופעות: 26 הופעות, שער אחד.
סיפור העונה: אחרי שנתיים בהן היה אחד השחקנים הכי חשובים של סלטיק, השנה נראה שביטון הלך קצת אחורה. הוא פתח ב-16 משחקים (נמוך מבשנתיים האחרונות), כשרק 6 פעמים הוא השלים 90 דקות וגם התפוקה ירדה. הקשר החל לספוג ביקורות העונה גם מהקהל, ונדמה שמשהו נכבה בו בשנה האחרונה. למרות זאת, הוא עדיין אחד השחקנים הכי אירופיים שיש לנו וחזרה לישראל בכלל לא נמצאת על הפרק. יכול להיות שמעבר לתחנה חדשה ומרעננת עשויה להחיות מחדש את ההתקדמות שמעט נעצרה.

מקום 9: אופיר מרציאנו.
מספר הופעות: 21.
סיפור העונה: השוער קיבל צ'אנס בליגה הסקוטית השניה, רחוק מעין התקשורת הישראלית, והצליח להחזיר את הקריירה שלו למסלול. אז נכון, הרמה שם לא גבוהה, אבל המועדון שהעפיל לליגה הראשונה כבר מעוניין להמשיך את ההתקשרות עם מרציאנו, שמתעקש לא לוותר לעצמו ולחזור לארץ.

מקום 8: מונס דאבור
.
מספר הופעות: 11 הופעות ו-6 שערים בגראסהופרס ו-15 הופעות ו-2 שערים ברד בול זלצבורג.
סיפור העונה: אי אפשר לקרוא לעונה של מונס דאבור כמוצלחת, אבל הקלישאה אומרת שתמיד זוכרים את הסוף. אחרי שהפך לרכש הכי יקר בהיסטוריה של זלצבורג ולא קיבל קרדיט מאוסקר גרסיה, הוא חזר לגראסהופרס והצליח להשאיר אותה בליגה עם שערים חשובים ברגעי ההכרעה.

מקום 7: בירם כיאל.
מספר הופעות: 20 הופעות, 0 שערים.
סיפור העונה: אחרי שנבחר בשנה שעברה לשחקן העונה של אוהדי ברייטון, כיאל נאלץ להתמודד עם לא מעט פציעות שגרמו לו להחמיץ חלק ניכר מהעונה. למרות שמבחינה מקצועית זו לא הייתה העונה הכי טובה של כיאל, ההערכה כלפיו לא פסקה לרגע ולראייה ההחלטה להאריך את חוזהו בעונה נוספת.

מקום 6: רמי גרשון.
מספר הופעות: 29 הופעות, 0 שערים.
סיפור העונה: סה"כ עונה יציבה ושקטה מבחינת רמי גרשון. בלי כותרות שנויות במחלוקת, בלי דיבורים על עתידו, כזאת שאולי מסמלת יותר מכל את הקריירה של גרשון. בלם שהפך לבאנקר בבלגיה, בעל מהירות ופיזיות, שמטילות ספק בשאלה האם נראה אותו משחק באיזה שהוא שלב בקריירה שלו בישראל. מעניין יהיה לראות האם יבחר לעזוב את איזור הנוחות בגנט בניסיון לאתגר את עצמו קצת יותר ולנסות את מזלו במועדון בכיר יותר.

מקום 5: טאלב טוואטחה.
מספר הופעות: 17, שני שערים.
סיפור העונה: אחרי פציעה קשה עימה התמודד, טאלב טוואטחה הצליח להיכנס לקצב דרך משחקי הגביע. שני שערים עזרו לקבוצתו להעפיל לגמר הגביע, והשכיחו תקופה ארוכה בה יובש על הספסל. אחרי שנראה היה שהוא בדרך לישראל, המגן הוכיח חוסן מנטאלי ונלחם על מקומו, בסיטואציה שהרבה ליגיונרים כבר היו מתכננים את החוזה הבא שלהם בישראל. סיום העונה עשוי לסדר לטוואטחה עונה נוספת בבונדסליגה.

מקום 4: קני סייף.
מספר הופעות: 31 הופעות, 7 שערים.
סיפור העונה: למה הוא עדיין לא שיחק בנבחרת ישראל זו שאלה שנשגבת מבינתי. בעוד בארץ נוטים לוותר עליו, המגן/קיצוני הוא אחד השחקנים המוערכים בגנט, כזה שזוכה לדקות משחק משמעותיות ולאהבת הקהל. גם העונה היה לו תפקיד משמעותי אצל הכחולים במסע האירופי, ולא מן הנמנע שנראה אותו בקרוב עושה קפיצת מדרגה לקבוצה בכירה יותר. היכולת לשחק במספר תפקידים, הפיזיות והבנת המשחק הפכו אותו לאחד השחקנים הכי אירופיים שיצאו מישראל בשנים האחרונות. חבל שלא נהנה ממנו בנבחרת.

מקום 3: תומר חמד.
מספר הופעות: 37 הופעות, 11 שערים
סיפור העונה: עוד עונה חלומית למי שממשיך לתחזק קריירה אירופית שאפשר רק להתגאות בה. החלוץ אומנם נע בין ספסל להרכב, אבל דווקא כשברייטון הכי נזקקה לו הוא הופיע בגדול כדי לכבוש שערי הכרעה שעזרו לשחפים להעפיל לפרמייר ליג.

מקום 2: ביברס נאתכו.
מספר הופעות: 26 משחקים, 6 שערים.
סיפור העונה: אחרי שנה מאכזבת ופתיחה מדשדשת, ביברס נאתכו חזר להיות באנקר בצסק"א מוסקבה. הדומיננטיות בקישור, המספרים והאמון מהמאמן העלו את המניות שלו לקראת העונה הבאה והפכו אותו לשחקן שלא מעט קבוצות ביבשת ישמחו לצרף. ברוכים השבים.

מקום 1: אלמוג כהן.
מספר הופעות: 31 הופעות, 7 שערים.
סיפור העונה: גיבור מעמד הפועלים, קשר כובש, מנהיג, בחרו את הסופרלטיב שיתאר בצורה הכי טובה את העונה החלומית של אלמוג כהן מבחינה אישית. הקשר הנמוך הפך לאיש הכל יכול של אינגולשטאט והפנים שלה במאבק ההישרדות. בהגנה, בהתקפה, בראש, ברגל או בדריבל, הקשר ביסס את עצמו שחקן מוביל בבונדסליגה, בדרך לחוזה ל-4 שנים באינגולשטאט. בגלל האישיות, בגלל היכולת, ובגלל מוסר העבודה הוא הליגיונר שסיפק לנו הכי הרבה סיבות לגאווה בשנה החולפת.