$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הערעור נדחה: בארסה לא תוכל לרכוש שחקנים במשך שנה וחצי

מכה כואבת לקטלונים: העירעור שלהם בפרשת העברת שחקנים קטינים לא התקבל ולכן, העונש המקורי הוחזר. המשמעות: לא יביאו רכש בינואר ובקיץ. לפחות המועדון ביצע רכש מסיבי לאחרונה

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  20.08.14 - 13:32

תגיות: ברצלונהפיפ"א

מכה קשה לברצלונה: פיפ"א החליטה לא לקבל את הערעור שהגישה ברצלונה בנוגע לפרשת העברת קטינים. המשמעות: האיסור על החתמת שחקנים במשך שנה - תקף. הקטלונים לא יכולים להביא רכש בחלון העברות בינואר הקרוב ובקיץ הבא. למעשה הם יוכלחו להחתים שחקנים רק בינואר 2016. בעונה כשנה וחצי. 

ברצלונה, כזכור, נמצאה אשמה בכך שהעבירה שחקנים מתחת לגיל 18 שלא כחוק. בית הדין של פיפ"א גזר באפריל האחרון כי המועדון לא יוכל לרכוש שחקנים עד קיץ 2015. בארסה ערערה על העונש ונקבע כי העונש יוקפא עד שיגיעו תוצאות הערעור.

כך הצליח המועדון להחתים שחקנים בקיץ האחרון, דוגמת לואיס סוארס, תומאס ורמאלן, ז'רמי מתיה, איוון רקיטיץ' וקלאודיו בראבו. מארק אנדרה טר שטגן וחלילוביץ' חתמו עוד לפני העונש המקורי במועדון. כנראה שהקטלונים הבינו מראש שיש סיכוי שהם לא יזכו בערעור ולכן קנו שחקנים בסיטונאות. עכשיו אפשר להבין מדוע הם שילמו 20 מיליון יורו על ז'רמי מתיה.

אז על איזה חוק למעשה עברה ברצלונה? המועדון עבר על סעיף 19 הקובע כי אין להחתים קטינים מתחת לגיל 18 במסגרת העברה בין-לאומית, אלא במקרים מיוחדים בהם התקבל אישור מתת-ועדה של הוועדה למעמד השחקן. ובארסה עברה על התקנות לא במקרה אחד, אלא עם 10 שחקנים שונים.

ההחתמות הבלתי חוקיות עליהן מדובר עוסקות בקטינים שלקחו חלק במשחקי הקבוצה בין השנים 2009 ל-2013. בנוסף, גם ההתאחדות הספרדית נענשה בגין אישור אותן עסקאות (או העלמת עין) ונקנסה בחצי מיליון פרנקים שווייצרים, כאשר הוקצתה לה שנה להסדרת כל ההעברות.

הפרשה כולה החלה עם הודעה שקיבלה ברצלונה מפיפ"א, שאסרה את שיתופו של החלוץ הקוריאני לי סאונג וו בן ה-16 במשחק במסגרת "גביע דאנונה" בשל אי-חוקיות ההעברה. ימים ספורים לאחר מכן הורחב האיסור וחל גם על הקוריאנים פאיק סאונג-הו וג'אנג גיאאולהי, הצרפתי תאו שנדרי, הניגרי-הולנדי בובי אדקאנייה והקמרוני פטריס סוסיה.