$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הבתים: צרפת נגד ספרד. דנמרק מול איטליה

קרב ענק בין שתי אלופות עולם בבית י'. הגרלה קלה לאנגלים, הולנד מול טורקיה, גרמניה יחד עם שבדיה וזלאטן. קרואטיה וסרביה ייפגשו למשחק טעון במיוחד. 5 יבשות, 31 מקומות. הדרך לברזיל 2014

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  30.07.11 - 22:22
רונאלדו (המקורי) במהלך ההגרלה (gettyimages)
רונאלדו (המקורי) במהלך ההגרלה (gettyimages)

נכון שיש עוד שלוש שנים ונכון שיש עוד אליפות אירופה, משחקים אולימפיים ויורו עד גיל 21 (בישראל) אבל בהחלט אפשר כבר להתחיל להתרגש. הערב (שבת) בטקס מיוחד בריו דה ז'ניירו הוגרלו שלבי הבתים ברחבי היבשות השונות. אירופה, אסיה, אפריקה, צפון ומרכז אמריקה ואוקיאניה. בסוף שלב המוקדמות הארוך 31 נבחרות יצטרפו לברזיל המארחת בטורניר הכדורגל המרגש, הנצפה והמרתק ביותר בעולם - המונדיאל.

אירופה (13 נבחרות יהיו בגביע העולמי)
השיטה היא פשוטה מאוד. הראשונה מכל בית תעפיל ישירות למונדיאל ואילו 8 הסגניות הטובות ביותר מתוך 9 הבתים ישחקו בפלייאוף על 4 הכרטיסים הנותרים.

בית א': קרואטיה, סרביה, בלגיה, סקוטלנד, מקדוניה, ווילס
אין ספק שהמשחק המסקרן ביותר של הבית יהיה המפגש הטעון והסופר רגיש בין הקרואטים לסרבים שיעלה שוב את זכרונות מלחמת הבלקן העקובה מדם. על הנייר, מדובר בשתי נבחרות יחסית שוות שייאבקו על ראשות הבית, אבל אסור לזלזל בבלגים המציגים דור מוכשר ותוסס בהנהגת אדן הזאר. סקוטלנד ו-ווילס של גארת' בייל יחפשו להדהים נבחרת אחת או שתיים.

בית ב': איטליה, דנמרק, צ'כיה, בולגריה, ארמניה, מלטה
הסקוואדרה אזורה וצ'זארה פרנאדלי לא יטיילו לקופקבאנה למרות שהם כמובן המועמדים הבכירים לתפוס את ראשות הבית. בדרך מחכות להן כמה נבחרות חזקות כמו דנמרק וצ'כיה, למרות ששתיהן כבר לא מה שהיו בעבר. בולגריה של לותר מתיאוס נמצאת בנסיגה. לארמנים ולמלזטים אין מה לחפש כאן.

בית ג': גרמניה, שבדיה, אירלנד, אוסטריה, איי פארו, קזחסטן
בניגוד לקמפיין הקודם, החיים של יוגי לב ושחקניו לא יהיו קלים כל כך, אך יחד עם זאת הם הפייבוריטים הברורים. הגרמנים שוב יתראו עם האחות הקטנה מהדרום (אוסטריה) אך עיקר המאמץ יהיה מול שבדיה של זלאטן איברהימוביץ'. אירלנד תחת ג'ובאני טראפטוני תיאבק על המקום השני. קזחסטן תסתפק בשני ניצחונות על איי פארו החלשה.

בית ד': הולנד, טורקיה, הונגריה, רומניה, אסטוניה, אנדורה
מה שהלך בקלות לנבחרת האורנג' במוקדמות 2010 והולך לה בקלות במוקדמות היורו, ימשיך גם בדרך לברזיל. סגנית אלופת העולם תפגוש את מאמנה לשעבר חוס הידינק שכיום עומד על הקווים בטורקיה. נבחרתו תהיה הפיבוריטית לסיים במקום השני, כאשר רומניה של ויקטור פיצורקה תבקש למרר לה את החיים. 

בית ה': נורבגיה, סלובניה, שווייץ, אלבניה, קפריסין, איסלנד
מועמד בקלות לתואר הבית הכי משעמם של הקמפיין. שווייץ אמנם רק בדרג השלישי, אך אוטמר היצפלד וחבורתו נחשבים לפייבוריטים לאור הניסיון במשחקי המוקדמות האחרונים. עבור נורבגיה מדובר בהזדמנות פז לחזור לבמה הגדולה לראשונה מאז העפילו ליורו 2000. גם הסלובנים מסוגלים לעלות מהבית.

בית ו': פורטוגל, רוסיה, ישראל, צפון אירלנד, אזרבייג'אן, לוקסמבורג
ראו הרחבה

בית ז': יוון, סלובקיה, בוסניה-הרצגובינה, ליטא, לטביה, ליכטנשטיין
העיוות בשיטת הדירוג של פיפ"א יצרה עוד בית ללא נבחרת גדולה. הזכייה של יוון ביורו 2004 סידרה להם את דרג א', אבל הפעם זה לא יהיה כל כך קל. סלובקיה עם רוברט ויטק ו-ולדימיר וייס ובוסניה של אדין דז'קו מסוגלות לתת ויתנו פייט ראוי. ליטא היא אגוז קשה לפיצוח, אבל הסיכוי שלה להעפיל לברזיל 2014 קלוש.

בית ח': אנגליה, מונטנגרו, אוקראינה, פולין, מולדובה, סן מרינו
על הנייר, זו הגרלה קלה לאנגלים ופאביו קאפלו, שבטח עדיין מתוסכלים על כך שלא זכו לארח את מונדיאל 2018. מונטנגרו של מירקו ווצ'יניץ' וסטבן יובטיץ' עושה חיל במוקדמות היורו, אבל תתקשה מאוד מול הניסיון של אוקראינה ופולין, מארחות אליפות אירופה ב-2012.

בית ט': ספרד, צרפת, בלארוס, גיאורגיה, פינלנד
אלופת העולם הוגרלה לבית המוות ועלולה להסתבך מול הצרפתים של המאמן לורן בלאן. עצם העובדה שאחת מהנבחרות הללו תהיה רק בפלייאוף היא לא פחות ממדהימה. אגב, נבחרת הטריקולור ממש לא רוצה להגיע לפלייאוף. ב-2010 רק נגיעת יד של תיירי הנרי בפלייאוף מול אירלנד סידרה להם ביקור (לא מוצלח במיוחד) בדרום אפריקה. לספרדים אגב מאזן שלילי מול הצרפתים, לפחות בכל הקשור לטורנירים גדולים. גם בלארוס המשתפרת, גיאורגיה ופינלנד לא יהיו פראייריות.

צפון ומרכז אמריקה (3 עולות לגביע העולמי)
השיטה: שלב הבתים השני כולל 6 בתים של 4 נבחרות בכל בית, כאשר רק 6 מנצחות הבתים תעפלנה לשלב הבתים הבא, שיכלול 12 נבחרות. 6 נבחרות שכבר עלו אוטומטית לשלב השלישי הן ארה"ב, הונדורס, מקסיקו, ג'מייקה, קוסטה ריקה וקובה. מתוך ה-12, 6 נבחרות יעלו לשלב האחרון שישוחק בשיטת ליגה (10 מחזורים). שלוש הנבחרות שיסיימו במקומות הראשונים ימשיכו לברזיל.

בית א': אל סלבדור, סורינאם, איי קיימן, הרפובליקה הדומיניקנית.
בית ב': טרינידד וטובגו, גוואיינה, ברבדוס, ברמודה.
בית ג': פנמה, דומיניקה, ניקראגואה, איי הבהאמס.
בית ד': קנדה, סנט קיטס ונוויס, פורטו ריקו, סנטה לוצ'יה.
בית ה': גרנדה, גוואטמאלה, סנט וינסנט/גרנדינס, בליז.
בית ו': האיטי, אנטיגואה וברבודה, קוראקאו, איי הבתולה.

אסיה (4 עולות לגביע העולמי+החמישית לפלייאוף)
השיטה: היום הוגרל השלב השלישי במוקדמות. שתי הראשונות מכל בית יעפילו לשלב הבתים האחרון, כאשר 10 הנבחרות יתחלקו לשני בתים ושם שתי הנבחרות שיתפסו את המקומות הראשונים יעלו למונדיאל. שתי הנבחרות שיסיימו במקום השלישי ייאבקו ביניהן על הכרטיס לפלייאוף מול נציגה מדרום אמריקה, אסיה או צפון אמריקה (ייקבע בהגרלה בהמשך).

בית א': סין, ירדן, עיראק, סינגפור.
בית ב': קוריאה הדרומית, כוויית, איחוד האמירויות, לבנון.
בית ג': יפן, אוזבקיסטן, סוריה, קוריאה הצפונית.
בית ד': אוסטרליה, ערב הסעודית, עומאן, תאילנד (הדיחה את פלסטין).
בית ה': איראן, קטאר, בחריין, אינדונזיה.

אפריקה (5 עולות לגביע העולמי)
השיטה: השלב הראשון מורכב ממשחקי נוק-אאוט (בית וחוץ) של המדינות שלא שובצו ישירות לשלב השני, שמורכב מעשרה בתים של 4 נבחרות. בהמשך שתי נבחרות יעלו מכל בית (20 בסה"כ) ויוגרלו ל-5 בתים. המנצחת מכל בית בשלב השלישי תעפיל לגביע העולמי בברזיל.

הבתים (סיבוב השני)
בית א'
: דרום אפריקה, בוצוואנה, הרפובליקה של מרכז אפריקה, סומאליה/אתיופיה.
בית ב': טוניסיה, איי כף ורדה, סיירה ליאון, גינאה המשוונית/מדגסקר.
בית ג': חוף השנהב, מרוקו, גמביה, צ'אד/טנזניה.
בית ד': גאנה, זמביה, סודאן, לסוטו/בורונדי.
בית ה': בורקינה פאסו, גאבון, ניז'ר, קונגו/סאו טומה.
בית ו': ניגריה, מאלאוויי, סיישל/קניה, ג'יבוטי/נמיביה.
בית ז': מצרים, גינאה, זימבבואה, קומורו/מוזמביק.
בית ח': אלג'יריה, מאלי, בנין, אריתריאה/רוואנדה.
בית ט': קמרון, לוב, סוואזילנד/הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, גינאה ביסאו/טוגו.
בית י': סנגל, אוגנדה, אנגולה, מאוריציוס/ליבריה.

אוקיאניה (חצי כרטיס)
השיטה: שתי נבחרות מכל בית יעפילו לסיבוב השלישי והמכריע בו רק אחת תזכה בחצי כרטיס. כלומר, לא תעפיל בוודאות לברזיל 2014, אלא תשחק בפלייאוף מול נציגה מאסיה או דרום אמריקה או צפון ומרכז אמריקה. אגב, ניו זילנד הייתה הנבחרת היחידה במונדיאל האחרון שלא הפסידה בכלל (3 תוצאות תיקו).
 
בית א': ונואטו, ניו קלדוניה, טאהיטי, מנצחת סיבוב 1.
בית ב': פיג'י, ניו זילנד, איי שלמה, פפואה גינאה החדשה.

* בדרום אמריקה השיטה היא בית אחד של 9 נבחרות (18 מחזורים). 4 הראשונות יצטרפו לברזיל המארחת בגביע העולם. הנבחרת החמישית תמשיך למשחקי הפלייאוף מול נציגה מיבשת אחרת שתיקבע בהמשך. המחזור הראשון בבית הדרום אמריקני יתקיים כבר ב-7 באוקטובר (אלופת דרא"מ אורוגוואי תארח את בוליביה, ארגנטינה מול צ'ילה).