$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

סנסציית ענק במלבורן: פדרר הפסיד לספי בסיבוב השלישי

השווייצרי הגיע עם שאיפות לזכות בעוד גראנד סלאם, אבל לא ספר את האיטלקי (46), שהדהים אותו לראשונה אחרי 10 מפגשים ועלה לשמינית עם 4:6, 6:7, 6:4, 6:7. מארי וברדיך טיילו לשלב הבא

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  23.01.15 - 08:54
עוד ניסיון הלך לפח. פדרר בחוץ (gettyimages)
עוד ניסיון הלך לפח. פדרר בחוץ (gettyimages)

חיפשתם סנסציה, קיבלתם סנסציה. רוג'ר פדרר, הטניסאי המעוטר ביותר בהיסטוריה, הודח הבוקר (שישי) כבר בסיבוב השלישי של אליפות אוסטרליה הפתוחה, אחרי הפסד מפתיע לאנדראס ספי האיטלקי (46 בעולם). הפנומן השווייצרי (2 בעולם) נראה רע, הגיש רע, תפקד רע בנקודות החשובות, וסיים את דרכו עוד לפני שמינית הגמר. זה, אגב, היה ההפסד הראשון של פדרר אי פעם לספי - אחרי עשרה ניצחונות די קלילים. מעבר לכך, פדרר לא יהיה בשמינית הגמר באוסטרליה לראשונה מאז 2001 (14 שנים ברציפות שהוא הגיע לפחות לשמינית הגמר במלבורן!)

שבירה אחת של ספי, ו-17 טעויות בלתי מחויבות של פדרר, הספיקו לו כדי לקחת את המערכה הראשונה עם 4:6. במערכה הבאה פדרר שוב נשבר ראשון, אבל הצליח מיד לשבור חזרה. במצב של 5:5, ספי שבר פעם נוספת וניגש להגיש עבור המערכה, אבל פדרר עמד בלחץ וכפה שובר שיוויון. המדורג 2 בעולם כבר עלה ליתרון 1:4 בשובר השיוויון, אבל אז פשוט התפרק. ספי זכה בשש מתוך שבע הנקודות הבאות, ניצח 5:7 בשובר שיוויון ועלה ל-0:2 מדהים. במערכה השלישית - כשכל הלחץ עליו - פדרר סוף סוף העביר הילוך. הוא שבר פעם אחת את ספי, לא נתן ליריבו אף לא אפשרות שבירה - וכפה מערכה רביעית עם 4:6 אחרי 34 דקות בלבד.

כבר בתחילת המערכה הרביעית השיג פדרר אפשרות שבירה, ויכול היה לקחת פיקוד על הסט, אבל ביזבז את ההזדמנות. שני הטניסאים שמרו על הגשותיהם בקנאות - והמערכה הלכה לשובר שיוויון. כמו בשובר השיוויון במערכה השנייה, גם הפעם פדרר היה בשליטה, כאשר השיג יתרון מיני-ברייק ב-3 מקרים שונים. אלא שכמו במערכה השנייה - גם הפעם הוא "נחנק". פדרר הגיע למצב של 4:5 לזכותו ועם שתי הגשות שלו, אבל במקום לסגור את הסט ולכפות מערכה חמישית, הפסיד את שתי הנקודות. ספי ניגש להגיש עבור המשחק כולו - ולא נבהל. נקודה גדולה של האיטלקי סידרה לו שוב 5:7 בשובר השיוויון, ואת הניצחון הכי גדול בקריירה. בשלב הבא יפגוש ספי את ניק קיריוס (אוסטרליה, 53), שדרס את מאלק ג'אזירי (טוניסיה, 75) עם 3:6, 6:7, 1:6.

ספי יתפוס את כל הכותרות בעולם, אבל יש עוד כמה שחקנים שעשו את הדרך לשמינית הגמר, כמו גם כאלה שארזו את המחבט והמגבת ונסעו הביתה. גריגור דמיטרוב בילה שעות על המגרש מול מרכוס בגדאטיס עד שיצא עשן, בעוד שאנדי מארי ותומאס ברדיך נותרו מושלמים. אצל הנשים, ג'יני בושאר המשיכה די בקלות ל-16 האחרונות, בדיוק כמו סימונה האלפ.  

מגריגור דימיטרוב יש ים של ציפיות, כך היה מאז החל לנוע בסבב. לא תמיד זה עשה לו טוב, והפריצה הגדולה באמת עדיין לא הגיעה. אולי הניצחון הדרמטי שלו הלילה הוא התחלה של משהו גדול? הבולגרי (11) חזר פעמיים מפיגור מול מרכוס בגדאטיס העיקש, בדרך ל-6:4, 3:6, 6:3, 3:6, 3:6 ולשמינית הגמר. הקפריסאי הוותיק (78), שבשיאו דורג 8 בעולם, ידע לא מעט קרבות של 5 מערכות בקריירה, וגם הפעם הוא נתן פייט עצום. הוא ירה 15 אייסים (מול 7 של דמיטרוב), חבט 51 ווינרים (לעומת 42) אבל נפל בנקודות החשובות בסט המכריע והלך הביתה.

דימיטרוב יצטרך להרים את הרמה שלו אם ברצונו להגיע לרבע הגמר בטורניר הגראנד סלאם הראשון ב-2015, כי בשמינית הגמר יחכה לו לא אחר מאשר אנדי מארי. המדורג 6 בעולם נראה מצוין בשני הסיבובים הראשונים באוסטרליה, וכך היה גם הפעם. 1:6, 1:6, 5:7 על ז'ואאו סוזה (פורטוגל, 55) סידר לבריטי את הכרטיס לסיבוב הרביעי. מארי, כזכור, הפסיד 3 פעמים בעבר בגמר במלבורן. האם הפעם זו השנה שלו?

הדרך של תומאס ברדיך לשמינית הגמר היתה קלה בהרבה. הצ'כי (7 בעולם), שהגיע בשנה שעברה עד חצי הגמר, הביס ללא קושי את ויקטור טרויצקי (סרביה, 54) עם 4:6, 3:6, 4:6 תוך שעה ו-41 דקות. ברדיך, שעדיין לא הפסיד מערכה בשלושה סיבובים בטורניר הנוכחי, יפגוש בסיבוב הרביעי את ברנרד טומיץ' (66), שניצח בדרבי האוסטרלי 4:6, 6:7, 3:6 את סם גרות' (82). הארוסה הטרייה יכולה להמשיך לטייל במלבורן, כי ברדיך שם כדי להישאר.

נשים
בסיבוב הקודם מריה שראפובה ניצלה מהדחה (הצילה שתי נקודות משחק מול אלכסנדרה פאנובה), אבל לשמינית הגמר היא כבר העפילה ללא שום קושי. המדורגת 2 בעולם דרסה 1:6, 1:6 את זרינה דיאס (קזחסטן, 31) בתוך 61 דקות בלבד והמשיכה את המסע בדרך, אולי, לזכיה שנייה בקריירה באוסטרליה. בשלב הבא יחכה לרוסיה מפגש עם שוואי פנג (סין, 22), שקנתה לעצמה מקום בשמינית הגמר עם 6:7 (7), 3:6 על ירוסלבה שבדובה (קזחסטן, 66).

ג'יני בושאר אמורה להיות הדבר הבא, לפחות ככה מדברים בסבב. זה לא רק הלוק, זה גם הכישרון, ובינתיים היא מראה את שניהם מצוין. הקנדית (7) עלתה לשמינית הגמר אחרי 5:7, 0:6 על קרולין גארסיה (צרפת, 36) בעוד משחק משכנע. בושאר עדיין לא הפסידה מערכה בטורניר, וגם לא קרוב לזה, והיא יכולה להמשיך ברצף הזה גם בשלב הבא, שם מחכה לה אירינה-קמיליה בגו (רומניה, 42), שהדיחה את קרינה וויטהופט (גרמניה, 104) עם 4:6, 4:6 חד וחלק.

למרות שלא עברה מעולם את שמינית הגמר באף טורניר גראנד סלאם, יוליה גורג'ס כבר היתה במקום ה-15 בעולם. מאז הגרמניה קצת נסוגה לאחור, ירדה עד למקום ה-73 בדירוג ה-WTA ומחפשת את דרכה בחזרה לצמרת. היום היא השוותה את הישג השיא שלה במייג'ורס בכלל ובאוסטרליה בפרט, ועלתה ל-16 האחרונות עם 6:7 (6) 5:7 על לוסי הראדצ'קה (צ'כיה, 142). גורג'ס, שבשנה שעברה עפה כבר בסיבוב השני, תהיה ברבע הגמר אם תעבור גם את אקטרינה מקארובה המצוינת (רוסיה, 11) שניצחה 4:6, 4:6 את הצ'כית קרולינה פליסקובה (20).

המדורגת 3 בעולם, סימונה האלפ (רומניה) שיפרה פלאים את התוצאות שלה ב-4 הגראנד סלאמים של 2014, ואת השנה הנוכחית היא רוצה לפתוח עם הישג שיא, אולי אפילו עם הנפה. היום היא עלתה לשמינית הגמר עם 4:6, 5:7 על בת'אני מאטק-סאנדס (ארה"ב, 258) שנאבקה בצורה הירואית ביחס לפערי הדירוג, אבל סיימה את דרכה בטורניר. היריבה הבאה של האלפ: יאנינה וויקמאייר (בלגיה, 80) שהפתיעה את שרה אראני (איטליה, 14) עם 6:4, 4:6, 3:6.