$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
בית עליון 2023/24
קבוצה מש’ נצ’ הפסד יחס נק’
1 א.ס. רמת השרון 21 16 2 593:739 35
2 מכבי ראשון לציון 21 15 4 623:687 32
3 הפועל ראשון לציון 21 13 5 630:711 29
4 מ.כ. חולון 21 12 6 644:678 27
5 הפועל אשדוד 21 11 7 650:671 25
6 מכבי תל אביב 21 5 15 701:621 11
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הוועדה המקצועית תדון בהגדלת מספר הזרים

חלק מהחברים מעוניינים להעלות את מספר הזרים לשלושה בליגת העל

אסף אקרמן
אסף אקרמן  13.02.17 - 15:47
מספר הזרים בליגה יגדל? (איגוד הכדוריד, דוד פליגל)
מספר הזרים בליגה יגדל? (איגוד הכדוריד, דוד פליגל)

תגיות: כדוריד

הוועדה המקצועית של איגוד הכדוריד תתכנס הערב (שני) כדי לדון בנושא הכי חם בענף – כמות הזרים לעונות הבאות בליגה. כרגע, כל קבוצה בליגת העל יכולה להחזיק בסגל שני זרים בלבד, אך ישנן מספר קבוצות שרוצות להגדיל את הכמות לשלושה ואף ארבעה עם "חוק רוסי" במסגרתו יהיו שלושה על המגרש. יש לציין שבכל מקרה לא תתקבל החלטה סופית הערב, שכן תפקידה של הוועדה המקצועית הוא להמליץ להנהלת האיגוד והיא זאת שלוקחת את ההחלטה.

חבר הוועדה, רענן סובל ממכבי תל אביב, מעוניין להגדיל את מספר הזרים לשלושה, כשגם ברמת השרון של אבי כחלון רוצים בכך ומנסים לשכנע את חברי סיעת מכבי הנוספים לעניין. יו"ר מכבי ראשון לציון, ראול סרוגו, רוצה ארבעה זרים, אבל עושה רושם שזו תהיה קפיצה גדולה מדי לקבוצות. הבעיה היא שיו"ר הוועדה דודי פלאח, שהוא גם יו"ר הפועל ראשון לציון, רוצה לשמור על הסטטוס קוו. בכל מקרה, אם בסיעת מכבי יוחלט ללכת על שני זרים, הם יבקשו משמעת סיעתית.

על פי המועדונים שמעוניינים בכך, ישנן כמה סיבות להגדיל את כמות הזרים. הראשונה היא שיפור רמת הליגה. לאחרונה, על פי התומכים בהגדלה, מגיעים זרים איכותיים לארץ בסכומים די נמוכים עקב המצב הכלכלי במדינות אקס-יוגוסלביה, כאלו שעד לפני כמה עונות לא היו באים לישראל. סיבה נוספת היא שאין מספיק שחקנים ישראלים ראויים לליגת העל, מה שיוצר ביקוש גדול ואלו שכבר נמצאים בשוק מנצלים זאת מבקשים סכומי כסף גדולים.

בכל מקרה, ישנם מספר גורמים שמחכים לראות האם היו"ר החדש, טל לביא, יקיים את הבטחתו להקים גוף מקצועי נספח לוועדה המקצועית, שיורכב לא רק מאנשי ניהול של מעדונים, אלא גם ממאמנים ואנשי מקצוע נוספים.