$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

שחקן העונה: טגה האיש המשמעותי של 2015/16

לא ערן זהבי ולא אליניב ברדה - השחקן החשוב של 2015/16 הוא אמייה טגה ממכבי נתניה. במקום שהמחאה המוצדקת שלו תקבל לגיטימיות על ידי קברניטי הכדורגל הישראלי, הוא עומד לדין ונענש. מה שמותר ללברון ג'יימס, גרנט היל ורובי פאולר, אסור בישראל. דעה

אבי כהן  05.05.16 - 13:55

תגיות: ליגת ווינר

ביום ראשון האחרון, במשחק של מכבי נתניה מול בני יהודה - בזמן שיתר 21 השחקנים עמדו לפני המשחק עם מדי הקבוצות שלהם, אמייה טגה לבש חולצה לבנה עליה היה כתוב "עד מתי? אברה מנגיסטו" ומאחוריה נכתב "כולנו יוסף סלמסה ז"ל". השחקן עשה את אותו דבר גם במחזור הקודם מול הפועל חיפה, אבל הפעם הוחלט להעמידו לדין.

טגה, שהגיע לדיון לבדו, לא מלווה באף נציג של קבוצתו, חטף קנס של 750 שקלים. למה? האם ההתאחדות והמנהלת שרואים עצמם גם כגופים מחנכים לא אמורים להבליט ולטפח מחאות כאלה? מה עשה טגה בסך הכל, מה לא בסדר? לא ברור וגם לא הגיוני איך קריאה לשחרור אזרח ישראלי שנמצא בשבי החמאס מעל לשנה היא עבירה, וזאת צביעות - ולא נרחיק לכת אם נגיד גם גזענות. רק לפני 5 עונות, עלו כל שחקני קבוצות ליגת העל למגרש עם חולצות עליהן התנוסס דיוקנו של גלעד שליט. המקרים של שליט ומנגיסטו אמנם שונים ולא ניכנס כאן לדקויות, אבל ההבדל הבולט ביניהם הוא בעיקר צבע העור.

כנראה שבקבוצות, בהתאחדות וגם במנהלת מעדיפים את הכדורגלנים שלהם נטולי דעות פוליטיות ואג'נדות חברתיות. אמייה טגה הוא יוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל, הכדורגלן שהתראיין בשנת 2007 לאילנה דיין ואמר לה כבר אז "שהאתיופים הם פצצה מתקתקת" פועל רבות למען הקהילה האתיופית והיווה קול בולט מאוד במחאה שיצאה לדרך בספטמבר 2015.

בניגוד למחאה השקטה של טגה שלא זכתה להד תקשורתי יוצא דופן, מחאות פוליטיות של ספורטאים מעבר לים הם דבר מבורך ואף מקובל מאוד, הנה כמה דוגמאות זכורות יותר ופחות. במארס 2012 הצטלמו לברון ג'יימס, דווין וויד ושאר חברי קבוצת מיאמי עם קפוצ'ונים לפני המשחק מול דטרויט פיסטונס, לאות מחאה בעקבות ההרג של הצעיר השחור טרייבון מרטין. הוא נורה על ידי מתנדב במשמר השכונתי, שחשד בו רק משום שלבש חולצה עם קפוצ'ון.

במארס 1997 הביע שחקנה של ליברפול, רובי פאולר, את תמיכתו בעובדי נמל ששבתו, במהלך משחק במסגרת גביע המחזיקות, נגד SK ברו באנפילד. במאי 2010 שיחקו גרנט היל וחבריו עם חולצות שעליהן נכתב "לוס סאנס" ברבע הראשון של משחקם נגד סאן אנטוניו ספרס. לדברי הבעלים של הקבוצה, רוברט סרבר, הדבר נעשה כמחווה לאוהדיהם הלטיניים.

ואולי המחאה הזכורה והמפורסמת מכולן. טומי סמית' וג'ון קרלוס גורשו מהאולימפיאדה של 1968 לאחר שביצעו פעולת מחאה במהלך טקס הענקת מדליות. הם מחו על היחס לשחורים בארה"ב. הם הרכינו את ראשיהם והניפו אגרוף שעליו כפפה שחורה, וסירבו להכיר בהמנון האמריקאי שהתנגן באותו הזמן ובדגל ארה"ב שהועלה במקביל.