$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הדרך להקפאה: עמלות לסוכנים והוצאות לכיבוד

הדו"ח לביהמ"ש חשף: כך הגיעה הפועל לחובות של מעל 100 מיליון ש"ח

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  06.12.16 - 18:15

תוך שש שנים בלבד הפועל תל אביב הפכה ממועדון שנהנה מהכנסות של עשרות מיליוני ש"ח בעקבות ההעפלה לליגת האלופות ומתנהל עם חשבון בנק שנמצא בעודף, לכזה שפונה לבית המשפט על מנת שיאפשר לו להיכנס למצב של הקפאת הליכים בעקבות חובות של מעל 100 מיליון ש"ח לנושים שונים ורגע לפני קריסה.

חלק גדול מהחובות נצברו עוד לפני שהבעלים האחרון, אמיר כבירי, נכנס למועדון והתגלגלו מימיהם המשותפים של אלי טביב ומוני הראל, דרך תקופתו של הראשון כבעלים היחיד וזו של חיים רמון ועד הפנייה לבית המשפט. כבירי כבר הודה בעבר כי לא היה מודע לגודל החובות של הפועל ת"א לפני שנכנס אליה ולכן לא נותרה לו ברירה.

במסגרת צו ההקפאה, על בית המשפט להורות על הסרת כל העיקולים שהוטלו או יוטלו או הליכי גביה או בוררויות, כך שלנאמן שימונה תהיה אפשרות לפעול ולגבות את הכספים המגיעים עבור הפועל ת"א, שמתנהלת תחת תקציב גרעוני החל מ-2013.

הפועל ת"א, כחלק מהפנייה לביהמ"ש, חשפה לכל את ההתנהלות הכלכלית שהביאה אותה למצב הנוכחי. לדוגמה, בדו"חות נטען כי עלות השכר חודשית למועדון היא מיליון ו-858 אלף ש"ח. בנוסף, צויין כי כנגד המועדון יש 16 הליכים משפטיים בארץ ובחו"ל. בין הנכסים שברשותו, הם השחקנים עם שווי של 11.7 מיליון וכמו כן, תביעה נגד טביב על סך 11.1. בין ההתחייבויות לנושים השונים: חוב תשלומי שכר בסך מיליון ו-700 אלף ₪ וחוב למס הכנסה בסך 3.3 מיליון ₪.

בתקופת הראל, כך לפי הדו"חות, הרוויחה הפועל ת"א ממכירת מוצרי הקבוצה 121 אלף ש"ח בכל השנה, סכום מגוחך יחסית למועדון שנחשב לאחד הגדולים בכדורגל הישראלי. לשם ההמחשה, רק על אירועים וכיבוד היא הוציאה קרוב ל-90 אלף ש"ח באותה עונה. ב-2016 הפועל הכניסה ממרצ'נדייז קרוב ל-355 אלף שח, אבל ההוצאות שלה על ציוד לחנות היו 666 אלף ש"ח.

בדו"ח צויין גם כי נגד הקבוצה עומדות לא מעט תביעות שעדיין לא הוכרעו. לדוגמא, הפועל כפ"ס עדיין נמצאת בהליך מול המועדון בו היא מבקשת 20 מיליון ש"ח בגין העברת סמואל יבואה, דגלאס דה סילבה ואביחי ידין. בעלי הקבוצה לשעבר, מוטי אורנשטיין, תובע 740 אלף ש"ח, שחקן הקבוצה לשעבר, ארתור אטצ'אנוב 239 אלף ש"ח, דני עמוס מעל מיליון ש"ח וגילי ורמוט 173 ש"ח בבוררות. בנוסף, קיימת תביעה ייצוגית ע"ס מיליון ש"ח מאפריל 2012 על כך שהקבוצה קיימה משחק ללא קהל.

בין רשימת החובות לפירעון בדו"ח נמצאים כמה סעיפים מעניינים. לדוגמא, צ'ק לגן של הבן של נמניה ניקוליץ' בסך 12,800 ש"ח, ועד בית לקשר  - 788 ש"ח. שכר דירה לקלאודיו בומבה – עשרת אלפים ש"ח. חיוב על הבוררות של רן בן שמעון - 32,000 ש"ח. העברה לנתניה על רכישת שחקנים - 188 אלף ש"ח, 40 אלף ש"ח חובות לחברת ההשכרה שלמה סיקסט, חוב של 11 אלף ש"ח על תיקון גדרות בוולפסון, 566 אלף ש"ח חוב לאבי נמני ולדודו דהאן ו-1,200 ש"ח ועד בית של קאווה (מישהו זוכר אותו?).

בנוסף, לא שולמו עדיין חוב שימוש באינטרנט לאיצטדיון המושבה, מיליון ש"ח בקירוב למכבי חיפה על רכישת סארי פלאח, 126 אלף ש"ח על מענק חתימה לאדי גוטליב והזוי מזה – 156 אלף ש"ח מענק חתימה לאנאס מחמיד.