$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ההחלטה בעניין ערעור בית"ר נדחתה לחמישי

אלי טביב נעדר מבית המשפט והעדיף לדון עם השרה איילת שקד בנושא המלחמה נגד הגזענות

דור בלך  22.03.17 - 18:34

בית"ר ירושלים מחכה בציפיה לגזר הדין בנוגע להפחתת שתי הנקודות. היום (רביעי) נערך דיון הערעור בבית הדין העליון בהתאחדות, וההחלטה הסופית בנוגע לסוגיה תפורסם מחר. מי שלא הגיע לדיון הערעור בבית הדין העליון בהתאחדות, הוא אלי טביב. הסיבה: הבעלים העדיף להיפגש באותה בשעה עם שרת המשפטים איילת שקד בלשכתה בכנסת.

מהות הפגישה הייתה סביב הרעיון של החמרת ענישה סביב עבירות אלימות וגזענות במגרשי הספורט. הטיפול בנושא הוא בדמו של טביב והעדיפות מבחינתו להיפגש עם גורמים משפיעים, ולנסות לקדם חקיקה ואכיפה בנושאים כאובים וחשובים אלו לחברה בכלל ולמועדון בפרט. במקומו התייצב מנכ"ל הירושלמים משה דמאיו, הדיינים היו עמאל פאלח, אסף הדסי ואמנון סטרשנוב.

הדיון נפתח בדבריו של עו"ד בית"ר צחי אייזנברג: "כשקראנו את החלטת בית הדין הייתה לנו תחושה של דה ז'ה וו. זה התחזק כשכתבנו את הערעור. בשנת 2013, בדיוק לפני 4 שנים, בתקופת השחקנים הצ'צ'נים, יו"ר המועדון ומי שניהל בפועל היה אז איציק קורנפיין, שעמד בחזית המאבק".

"בחיי מועדון אין הרבה רגעים מכוננים לטוב ולרע - אליפות ראשונה, גביע ראשון, ירידת ליגה. אך גם דמותו של מועדון, תפקידו בחברה, לאן הוא הולך. נקודות בזמן שכל מועדון צריך לקבל החלטות שיקבעו את עתידו. לפני ארבע שנים הייתה נקודה כזו והיום אנחנו במצב דומה".

"המועדון, כמו אז, קיבל החלטה אסטרטגית ליזום ולהוביל מהלך שיעקור ככל שניתן באופן מוחלט את הגזענות ממי שמכנה את עצמו קהל האוהדים של הקבוצה. במסגרת התהליך כבר בוצעו מהלכים שיש להם פוטנציאל אדיר, כמו תוכנית שלושת השלבים. לא בכדי, כל קבוצות ליגת העל, באופן שאין לו תקדים, חתמו על קול קורא לתמיכה בערעור של בית"ר ירושלים".

אייזנברג טען בנוסף: "לבד הקבוצה לא יכולה לעשות שום דבר. בגלל זה המהלך ב-2013 לא הצליח, כי איציק קורנפיין עמד לבד כמעט לגמרי. הגוף שהפקיר אותו יותר מכל היה בית הדין של ההתאחדות לכדורגל. אף קבוצה בארץ או באירופה קיבלו עונשים כמונו"

סטרשנוב ענה: "למה? אאוט אוף דה בלו? אני לא מקבל את ההערה שלך על היחס של בית הדין. אני רואה שכל פעם באים לקראתכם ולא מפעילים את התנאי. אולי בגלל זה הבעיות? אולי הייתם צריכים לקבל עונשים חמורים יותר?"

אייזנברג: "אם בית הדין מחפש רק להעניש ולהיות חלק מהבעיה, שיעניש. אם רוצים להיות חלק מהפתרון תקשיבו לי. אני זוכר את התשומות שהושקעו בבית הדין כדי לשכנע שיתנו לנו שקט אחרי שהבאנו שחקנים מוסלמים כדי להתמודד, לא נתנו לנו. בגלל זה המהלך נכשל. כעת אולי אפשר לכתוב סוף אחר לסיפור הזה. היום ההתאחדות והתובע יותר קשובים, אבל אם לא יהיה שינוי גם של הדיינים בבית הדין. ההחלטה עליה אנחנו מערערים מראה חוסר הבנה מוחלט".

סטרשנוב: "איזו תמיכה אתם מבקשים? להאריך שוב את התנאי? ושוב ושוב?"  אייזנברג: "אנחנו מבקשים שהמטרה לא תהיה עונש, אלא לשתף פעולה עם המאבק שלנו. יש לנו רשימה של עשרות עצורים, מאות מורחקים מתחילת העונה. אותם 100 אוהדים ששרים שירים גזעניים ואז שרים וטביב ישלם, כי יש להם איתו מאבק אידיאולוגי, שגורם לשינויים תקנוניים בהתאחדות במסגרת המאבק הזה, ואתם מענישים אותנו באותם עונשים שלא עוזרים".

סטרשנוב: "אז מה תפקיד בית הדין? לבית הדין יש תפקיד מסוים". אייזנברג: "תפקיד בית הדין הוא לשפר את מצב הכדורגל הישראלי, לא רק להעניש". סטרשנוב: "לא רק, אבל בעיקר. גם בבית משפט תטען שמטרת בית המשפט היא לחנך ולא להעניש?"

אייזנברג: "אם הקבוצה עושה כל מה שהיא יכולה, בית הדין צריך להכיר במאבק ולהוקיר אותו, לא להעניש. אם יהיה לנו שקט נוכל להמשיך במאבק. האוהדים האלה רוצים שהקבוצה תקבל רדיוס, רוצים שיורידו נקודות, רוצים שיהיו קנסות. הם מרגישים גאווה שהם 100 אוהדים משפיעים. את קורנפיין השארנו לבד והוא התייאש, עכשיו רוצים שגם טביב ישאר לבד ויתייאש וינטוש את המאבק? המצב הרבה יותר טוב, אנשים מבינים את הבעיה. אם פעם זה היה 3000 אוהדים, היום זה 100".

סטרשנוב: "מה עם חוק שלושת השלבים? אם המשחק יופסק לא תהיה ענישה?" דמאיו: "לא הוסדר הנושא עדיין, לשמחתנו לא הגענו למצב הזה". סטרשנוב: "הפסקת משחק זו עבירה חמורה". אייזנברג: "נכון. ואנחנו מוכנים לספוג את הענישה לגביה. אנחנו נאבקים בגזענות בכל הכח".

אייזנברג: "היה מדובר במשחק חוץ, בזמן המשחק אף אחד לא שמע את האוהדים האלו, מדובר ב-100 מתוך יציע של 3000, איך יכולנו לתבוע אותם אם לא ידענו שזה קרה בזמן אמת? גם היציע לא צולם כי זה משחק חוץ. מה רוצים שנעשה? גנבו מאיתנו, לא תפסו את הגנב, ובאים בטענה שלא תבענו את הגנב? עשינו כל מה שיכולנו, אם מענישים וזה לא אפקטיבי לא צריך להעניש".

אייזנברג המשיך: "עשינו יותר מכל קבוצה בארץ מבחינת תביעות אזרחיות. תבענו רק על פירוטכניקה ואמל"ח ולא על קריאות גזעניות. אין לנו איך לתבוע ללא שיתוף פעולה מהרשויות. אם נעשה את זה לא נכון שכרנו יצא בהפסדנו. בניגוד לשנים קודמות היו השנה מעצרים על קריאות גזעניות. בזמנו ביקשנו מההתאחדות התחייבות לשקט בתמורה להבאת שחקנים ערבים ומוסלמים. לא קיבלנו אותה. מה יהיה? אני לא יודע".

סטרשנוב: "אני מבין לליבכם, אבל אתם מדברים על שנים עברו. מתחילת העונה, מספטמבר 2016, תוך פחות מחצי שנה יש לכם תשע הרשעות. אתם עושים, אני לא טוען שלא, אבל בית הדין לא יכול להתעלם מתפקידו".

אייזנברג: "האירועים בניגוד לעבר הם קטנים, אבל הם נרשמים אותו דבר. ניסינו גם לדבר עם האוהדים, שהתחייבו לא לעשות את זה, אבל הם הפרו את ההתחייבות שלהם. מאותו רגע המאבק בהם הוא מאבק, אבל אנחנו צריכים סיוע".

סטרשנוב:
"אתה לא עונה לשאלה. אתה דורש סיוע, מה הוא? להאריך את התנאי בפעם השלישית?" אייזנברג: "כן, זו לא בושה. אם זה מה שצריך". סטרשנוב: "זו לא בושה, אבל זה לא משחקי כבוד. בעוד חודש תחזרו לפה ומה אז?" אייזנברג: "תבדקו מה עשינו. מדובר בקומץ קטן. צריך להיאבק בהם בכל הכח, אבל זה לא זבנג וגמרנו. אתם צריכים לבחון אותנו לאורך זמן. עוד שנתיים יוציאו סרט דוקומנטרי על המאבק של טביב בגזענות ולמה הוא לא הצליח".

סטרשנוב: "התקנון קובע שבעבירה שלישית חייבים להפעיל את התנאי. מה אתה רוצה שנעשה?" אייזנברג: "יש לכם אפשרות להאריך את התנאי, ויש סעיף תקנון המאפשר להחליף כל עונש, כולל עונש חובה, בענישה אחרת שתהיה יעילה יותר. תשתמשו בזה. יש עשרות דוגמאות על קבוצות שבעבירה רביעית, חמישית ושישית, אפילו תשע עבירות, שלא הורידו להן נקודות. מכבי חיפה לדוגמא. אם לא מורידים לכולם אל תורידו לבית"ר. למה לבית"ר תמיד מורידים? אין כמעט שנה שלא מורידים לנו נקודות. לבית הדין יש את שיקול הדעת לעשות את מה שהוא רוצה, אני מבקש שיעשה כן, יבטל את עונש הפחתת הנקודות ויתן לנו לפעול בשקט נגד הגזענות".

דמאיו: "מי שחושב שהמלחמה בגזענות ובאלימות היא רק של הקבוצות וההתאחדות טועה בגדול. אם המדינה, הממשלה, הפרקליטות והמשטרה לא ירתמו גם זה אבסורד. אנחנו מביאים את האוהדים לבית המשפט והוא נותן עונשים מצחיקים של הרחקה ל-16 יום. אחרי המשחק מול מכבי חיפה בסמי עופר, אליו הבאנו 20 סדרנים ומצלמות מיוחדות. עצרנו בעצמנו שלושה אוהדים שנדליקן אבוקה בתוך היציע, אחד מהם היה קטין יצא בלי כלום, אחד הורחק לשמונה ימים ואחד ל-16".

סטרשנוב: "למה שלא תרחיקו בעצמכם את הקומץ הבעייתי? אתם יודעים מי הם, זו זכותכם". דמאיו: "אתה לא יכול למנוע מאדם שלא נתפס, הורחק או הורשע להיכנס. אם תרשה לי אני אעשה את זה. יש לנו עשרות מורחקים שהורחקו על ידי המשטרה אחרי שאנחנו הסגרנו אותם. מרחב מוריה שלח לנו מכתב שמשבח אותנו. תפסנו 585 אוהדים על ידי כוחות האבטחה שלנו ואסרנו עליהם להכנס למשחק. גם בתוך לה פמיליה יש הרבה אוהדים טובים. יש להם אינטרס רק נגד ערבים. אנחנו לא יכולים להרחיק אותם בלי שעברו עבירה".

דמאיו הוסיף: "חוק שלושת השלבים שכב בהתאחדות מעל לחצי שנה ופחדו לגעת בזה, רק אחרי שאלי טביב עמד על הרגליים האחוריות ואמר שאם יהיו קריאות גזעניות מול ב"ש נרד מהמגרש בהתאחדות מיהרו לבקש שלא נעשה פעולות חד צדדיות והעבירו את החוק תוך כמה ימים. אם לא טביב לאף אחד לא היה את האומץ להרים את הכפפה. אנחנו דורשים פגישה עם שרת המשפטים, שר הפנים ושרת הספורט כדי שיהיו איתנו במאבק. לבד אנחנו לא נצליח. גובה הלהבות של האלימות והגזענות בבית"ר ירושלים הולך וקטן. גם בדו"ח המשקיף נכתב במפורש שזה קומץ קטן שלא משקף את כל הקהל שהיה שם. בואו לטדי ותראו איך הקהל מנדה את הקומץ, שורק לו בוז".

התובע ניר רשף: "אני חושב שמדובר בקבוצה שנלחמת באלימות והגזענות בצורה משמעותית עם כל הכח האפשרי. היה מדובר באירוע מינורי שאף אחד לא שמע כולל השופטים. לכן לא צריך להפעיל את עונש התנאי. שיחייבו את בית"ר לתרום את ההכנסות ממכירת הכרטיסים בטדי לקרן למניעת גזענות. זה עונש יצירתי לדוגמה".