הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מדלית ארד לנועה שניר בגביע העולם עד גיל 20

גברה בקרב על המדלייה על ישראלית אחרת, מעיין גרינברג, ואמרה: "היה קשה להילחם מול חברה"

דניאל רוט   05.06.11 - 20:23
Getting your Trinity Audio player ready...

נבחרת הג'וניור של ישראל בג'ודו מוכיחה שדור העתיד כאן ובענק. נועה שניר בת ה- 19 המתחרה במשקל של עד 57 ק"ג, זכתה היום (ראשון) במדליית הארד בגביע העולם (עד גיל 20) שנערך באוסטריה.

בדרך אל הקרב על הארד ניצחה שניר קרבות מול יריבה איטלקייה ויריבה פולניה באיפון והפסידה לג'ודאית אלבנית, מה שהוביל אותה לבית הניחומים. שניר, חניכתו של אורן סמדג'ה שמאמן את נבחרת הבוגרים של ישראל, פגשה את מעין גרינברג, חניכתו של מאמן נבחרת הנשים שני הרשקו, וגברה עליה בדרך למדליה.

שניר סיפרה לאתר ערוץ הספורט: "אני מאוד שמחה על המדליה הזאת, זאת מדליה ראשונה במשקל החדש שלי. היה קשה מאוד לעשות קרב נגד מעיין שהיא קודם כל חברה, אבל כשעולים על המזרן צריך לעשות את ההפרדה בין החברות לספורט. אני שמחה שאני זאת שניצחתי היום, אבל זה גם יכול היה להיגמר אחרת".

אורן סמדגה סיפר לאתר ערוץ הספורט: "מדובר בספורטאית גדולה שניצלה את ההזדמנות בתחרות הזאת והשיגה את המינימום הנדרש לאליפות אירופה. היא ספורטאית מוכשרת מאוד ואין בי ספק כי היא תמשיך לבסס את מעמדה, במיוחד במשקל החדש".

מי שתומך בספורטאיות הג'וניור בנבחרת הג'ודו הם "אתנה" המועצה לקידום נשים בספורט שמימנו את נסיעתן של הספורטאיות לאליפות זאת ואיפשרו להן למנף את עצמן גם בזירה הבינלאומית.

-->