העימות המתוקשר בין ה-BBC לבין כוכב טופ גיר בריטניה לשעבר, ג'רמי קלארקסון, אליו הצטרפו בהמשך גם שני המגישים הנוספים ריצ'ארד המונד וג'ימס מיי, עובר לאספלט.
למי שלא זוכר, לפני מספר חודשים השלושה חתמו על חוזה יוקרתי עם אמזון על צילומי שלוש עונות של סדרה בשם "הגראנד טור", תוכנית רכב מוטורית חדשה שתשודר במקביל לטופ גיר בריטניה. על פי החוזה בכל עונה יצולמו 12 פרקים. הדיווחים מספרים כי קלארקסון, שנחשב לדמות הבכירה בהפקה צפוי להשתכר כ-10 מיליון פאונד בעונה, שכר שיהפוך אותו למגיש הטלוויזיה המתוגמל ביותר בבריטניה.
ערב הפרמיירה החגיגי נקבע ל-18 בנובמבר ועל פי דיווח של "הסאן" הבריטי עלות הפקת תוכנית הבכורה הסתכמה בכ- 3.2 מיליון דולר - סכום עתק לתוכנית אחת בכל קנה מידה. ההפקה תכלול 150 מכוניות, ביניהן בוגאטי ויירון, מקלארן ופרארי. רולס רוייס וכמה דגמים "עממיים" כמו BMW ומרצדס בשווי כולל של 25 מיליון דולר. אבל לא רק מכוניות היו בצילומי פרק הבכורה, הפרמיירה תכלול גם עשרות רחפנים, שישה מטוסי סילון, כמה מסוקים, 2000 חולי הגה, להטוטנים ועוד.
קלארקסון ישתכר כ-10 מיליון פאונד בעונה
בפרק שישודר בחודש נובמבר השלושה יחצו את מדבר קליפורניה בפורד מוסטנג הצבועה בצבעי דגל ארצות הברית, אדום, לבן וכחול ומאחוריהם השתרכו שיירה של כל 150 המכוניות. "זה לא דומה לשום דבר אחר שצולם קודם", צוטט גורם בהפקה.
שירותי הטלוויזיה של אמזון אינם משודרים בישראל ועל כן כרגע אנחנו מחוץ לתמונה, אך ישנם מספר גופי תקשורת שנמצאים במשא ומתן עם ראשי אמזון על הבאת התוכנית לישראל. עד שהם יחליטו מי יזכה בזכויות השידור הנה טעימה קטנה מטיזר שעלה אתמול לרשת האינטרנט שיזכיר לכולם למה התגעגענו לשלישייה המטורפת הזו.
הפרמיירה ב-18 בנובמבר
לא דומה לשום דבר שצולם קודם
האם התכנית תגיע גם לישראל?