המירוץ אל עבר המכונית החשמלית נמצא בשיאו, אך יצרניות רכב רבות עדין לא זונחות את רעיון תא הדלק המימני ובהן גם יונדאי. החברה הקוראנית חתמה לפני מספר ימים על הסכם עם רשות המוניות החשמליות של פריז, בו תספק 60 מכוניות ix35 בעלות תא דלק מימני אשר ישמשו כמוניות ברחבי הבירה הצרפתית.
הרווח איפה הוא כפול. יונדאי תוכל לצבור קילומטרים רבים של ניסיון וידע לטובת המשך פיתוח מערכת תא הדלק, ואילו תושבי פריז ירוויחו אוויר נקי יותר. בפריז נוסעות כ-17 אלף מוניות מונעות דיזל הפולטות כל אחת בממוצע 135 גרם של Co2 לק"מ. לדברי אנשי יונדאי, מוניות תא הדלק שלה יוכלו לחסוך 800 טון של פליטת Co2 במשך שנה בהנחה שכל מונית תיסע 100 אלף ק"מ.
(צילום: יצרן)
טכנולוגיית תא הדלק המימני היא אחת הטכנולוגיות שטרם פוצחו ומעסיקות את תעשיית הרכב בעשורים האחרונים. הרעיון בבסיסו פשוט. ערבוב של מימן המאוכסן במיכל הדלק יחד עם חמצן המגיע מהאוויר יוצר ריאקציה כימית ממנה מופק חשמל המניע את המכונית, כשתוצר הפליטה היחיד הוא מים. למרות הרעיון הפשוט לכאורה, במשך השנים נתקלו המפתחים בקשיים רבים ביישום הטכנולוגיה, כאשר חלק מהבעיות קשורות באכסון המימן שהוא חומר נפיץ מאד, כמו גם בעלויות האסטרונומיות של מערכת תא הדלק.
למרות הקשיים בפיתוח נחשבת טכנולוגיית תא הדלק המימני לעתיד של תעשיית הרכב. היתרון המשמעותי של מכוניות תא הדלק על פני המכוניות החשמליות הסטנדרטיות הוא בכך שאינן צריכות סוללות כבדות ומתכלות היוצרות זיהום סביבתי, ומן הסתם גם אינן זקוקות לזמן טעינה ארוך ועמדות טעינה מגבילות.
הונדה וטויוטה כבר מציעות את ה-FCX והמיראיי, מכוניות סדרתיות המונעות באמצעות תא דלק ונמכרות באופן מוגבל ביפן ובקליפורניה. עם זאת, כאמור, הטכנולוגיה טרם הבשילה לחלוטין.
יונדאי החלה בפיתוח טכנולוגיית תא דלק שלה לפני מספר שנים, כשלפני כשנתיים החלה סדרת ניסויים מוגבלת ברחבי העולם במערכת תא דלק שהותקנה בדגמי ה-ix35 (הדגם שקדם לטוסון הנוכחי). בסך הכל מפעילה יונדאי כיום 300 מכוניות ix35 המונעות באמצעות תא דלק ב-12 מדינות אירופאיות, כאשר הטווח המרבי אליהן הן מסוגלות להגיע עומד על 594 ק"מ ללא תדלוק של מימן.