הקטע השמיני של הג'ירו ד'איטליה הביא עימו בשורה כפולה - ניצחון שלב ראשון ללוק פלאפ האוסטרלי בגרנד טור, ומוביל חדש במירוץ, דייגו אוליסי שסיים שלישי, והפך לאיטלקי הראשון מאז 2021 ללבוש את החולצה הוורודה.
כיאה לקטע הררי של 197 ק"מ בין ג'ילאנובה לקסטלראימונדו עם טיפוס מאתגרים אך רחוקים מקו הסיום, קיבלנו קבוצת בריחה משמעותית, שממנה גם הגיעה המנצח. לאחר טיפוס מאתגר בדרגה 1 של 13.1 ק"מ לפסגת הסאסוטטו וירידה ארוכה, הגיעה עליה בדרגת קושי 3 למונטלאגו, אותה ניצל פלאפ להתקפה, ממנה המשיך לרכיבת סולו של 45 ק"מ בדרך לניצחון היסטורי בגרנד טור.
38 שניות אחריו חצו את הקו ווילקו קלדרמן ההולנדי ואוליסי, שקפץ לראש טבלת הדירוג הכללי. האיטלקי קפץ מהמקום ה-30 אל החולצה הוורדה, כשהוא מקדים ב-17 שניות את פרימוז' רוגליץ' שירד למקום השני. חברו של אוליסי לקבוצת אסטאנה, לורנצו פורטונאטו, במקום השני עם 5 שניות יתרון על רוגליץ'.
חואן איוסו שחגג אמש ניצחון ראשון מבחינתו בגרנד טור ירד למקום הרביעי (20 שניות מאוליסי), איסאק דל טורורו סוגר את החמישייה המובילה (26).
מחר מצפה לפלוטון גולת הכותרת של השבוע הראשון, 181 ק"מ מגוביו לסיינה, שיכללו 5 סקטורים של כבישי חצץ כמחווה למרוץ סטראדה ביאנקי - קלאסיקה של ממש בגרנד טור