כשבועיים לפני שתתחיל תא העונה האירופית שלה, הפועל באר שבע פתחה את מחנה האימונים שלה בפולין במשחק הכנה מול פולוניה ביטום, שעלתה מהליגה השלישית לשנייה בפולין. מחזיקת הגביע ניצלה את ההזדמנות להעניק דקות ראשונות למספר שחקנים חדשים, ביניהם רועי לוי שפתח בהרכב, וחמודי כנעאן, אופיר דוידזאדה ואיגור זלאטנוביץ', שנכנסו בדקה ה-70 ושיחקו חצי שעה, במשחק שחולק לשתי מחציות של 50 דקות.
המפגש אומנם הועד בעיקר כדי להיכנס לעניינים לקראת פתיחת העונה, וכלל הרכבים שלא סביר שנראה במהלך העונה ובכל זאת, סביר להניח שרן קוז'וך ודאי לא אהב את ריבוי הטעויות בחלק ההגנתי מול יריבה שלא אמורה לכבוש שלושה שערים נגד סגנית האלופה הישראלית.
פולוניה ביטום עלתה ליתרון בדקה ה-26 עם בעיטה של וויטירה שפגעה בבלוריאן וחדרה לרשת. בדקה ה-49 גיא חזות השווה עם בעיטה לחיבורים אחרי בישול של פרץ, אבל שלוש דקות לאחר מכן איבוד כדור בהגנת באר שבע הוביל לשער נוסף של הפולנים. בדקה ה-81, לאחר בעיטה לקורה, יקוב אראק השתלט על הריבאונד והבקיע את השלישי – כשחרף ניסיון הצלה של ויטור, הקוון סימן שהכדור עבר את הקו.
אומנם לקראת הסיום, כשמרבית השחקנים הבולטים של ברק שבע נכנסו, נראתה עליונות ברורה מצד החבורה של קוז'וך אך זו לא תורגמה לשערים אלא בעיקר להחמצות.
עבור באר שבע זה היה מבחן ראשון לקראת שני המשחקים מול לבסקי סופיה במוקדמות הליגה האירופית, כאשר המשחק הראשון יתקיים ב-10 ביולי והגומלין שעבר לאחר מכן. אם קוז'וך ושחקניו ינצחו, הם יפגשו בראגה בסיבוב השני, בעוד הפסד יוביל אותה למוקדמות הקונפרנס ליג, שם מחכה להם א.א.ק אתונה.
(קרדיט: ליאור מוסקוביץ, הפועל “ויקטורי“ באר שבע)