הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

יום הדין: ההגרלה שתקבע את עתיד ברוקלין נטס

הסיכוי לזכות בלוטרי, הפרס הגדול שעונה לשם איי ג'יי דיבנטסה, שאר המועמדים בצמרת דראפט 2026 וההשפעה של כל אחד מהם על בן שרף ודני וולף - שזקוקים לכוכב על. כל מה שצריך לדעת

יואב מודעי, שליח ערוץ הספורט לארה"ב
יואב מודעי, שליח ערוץ הספורט לארה"ב   10.05.26 - 16:30
Getting your Trinity Audio player ready...
אם נהניתם לראות את בן שרף ודני וולף בעונת הרוקי שלהם ב-NBA, אבל לא בדיוק את ברוקלין עצמה – הערב (ראשון, 22:00) אתם הולכים לגלות האם כל ההפסדים של אחת הקבוצות החלשות בליגה היו שווים את זה.

ככל שעונת 2025/26 התקדמה, הנטס הוציאו כמות טנקים שלא מביישת את מחנה שיזפון, במטרה לפתח את הצעירים (להפסיד) ולהגיע במצב האופטימלי ביותר ליום הגורלי שיקבע את עתידם ואולי ישלח אליהם את הפרנצ'ייז פלייר המיוחל. בשעה טובה, היום הזה הגיע.

בעוד כמה שעות ייערך בשיקגו הלוטרי של דראפט 2026 ב-NBA, שאחריו כולנו נהיה יותר חכמים. ברוקלין עמדה העונה במשימה העיקרית שלה – לסיים עם אחד משלושת המאזנים הנמוכים בליגה, ובכך להחזיק בסיכויים הגבוהים ביותר לבחירה הראשונה. 

לנטס (מאזן 62:20) יש סיכוי של 14.0% לבחירה הראשונה, 13.4% לבחירה השנייה, 12.7% לבחירה השלישית ו-20.0% לבחירה הרביעית, בדיוק כמו וושינגטון ואינדיאנה שסיימו מתחתיה. 

ההבדל בין שלוש הקבוצות הללו מתחיל אחרי הטופ 4, כאשר הוויזארדס נעולים בטופ 5, הפייסרס בטופ 6 (אם יקבלו את הבחירה החמישית או השישית היא תעבור לקליפרס) וברוקלין בטופ 7 - 14.8% לבחירה החמישית, 26.0% לבחירה השישית ו-7.0% לבחירה השביעית.

הסדר המלא ללוטרי:
1. וושינגטון
2. אינדיאנה
3. ברוקלין
4. יוטה
5. סקרמנטו
6. ממפיס
7. אטלנטה (דרך ניו אורלינס)
8. דאלאס
9. שיקגו
10. מילווקי (הבחירה תעבור לאטלנטה אם בטופ 4, ואז מילווקי תקבל את הבחירה של ניו אורלינס)
11. גולדן סטייט
12. אוקלהומה סיטי (דרך הקליפרס)
13. מיאמי
14. שארלוט

מה ברוקלין צריכה?
כוכב, פנים, פרנצ'ייז פלייר. בדראפט הקודם הנטס הפכו לקבוצה הראשונה בהיסטוריה שבחרה חמישה שחקנים בסיבוב הראשון של הדראפט (ייגור דיומין #8, נולאן טראורה #19, דרייק פאוול #22, בן שרף #26, דני וולף #27), אבל אף אחד מהם, לפחות כרגע, הוא לא סופרסטאר צעיר שקונים בשבילו כרטיס ובונים סביבו את הסגל.

14 שנה חלפו מאז שהנטס עברו מניו ג'רזי לברוקלין והמועדון הזה עדיין מנסה לבנות זהות, לגעת בטופ, לייצר אווירה אמיתית במשחקי הבית בברקליס סנטר ולתת איזושהי קונטרה לאוהדי הניקס ששולטים בעיר. 

במהלך אותן 14 שנים ברוקלין הגיעה רק פעמיים לחצי גמר המזרח והפסידה, ובחרה פעם אחת בלבד בלוטרי (דיומין). הבחירה האחרונה של הנטס בטופ 4 הייתה ב-2010 (דרק פייבורס, 3) והפעם האחרונה שהם זכו בלוטרי ובחרו במקום הראשון הייתה בשנת 2000 (קניון מרטין). אדם סילבר צריך שלארגון הזה יהיה קצת מזל ושחקן שימשוך עוד תשומת לב לשוק הגדול של ניו יורק. 

ברמת הכדורסל, ג'ורדי פרננדס זקוק לסקורר אתלטי ופיזי בעמדה 3/4 שישתלב עם כל הפליימייקרים שהגיעו אליו ביוני 2025. מישהו שישחק מעל הטבעות, יהיה המוקד של ההתקפה ורצוי שגם ישמור ברמה גבוהה ויקלע מחוץ לקשת, כי ברוקלין סיימה אחרונה באחוזים משלוש השנה (34.0%) לצד הקינגס. השלד הצעיר של הנטס צריך גם סנטר דומיננטי, אבל אין כזה בצמרת הדראפט הקרוב, ולכן אנחנו נחזיק אצבעות לפורוורד, ובעיקר לפרס הגדול: איי ג'יי דיבנטסה, שמיועד להיבחר ראשון. 

שרף יקווה שלא יגיע גארד, כי אז העסק עלול להסתבך, ואילו וולף נמצא בסיטואציה קצת אחרת. הגבוה האמריקאי-יהודי כבר תפקד העונה בעמדות 3-4-5, כך שבזכות הוורסטיליות שלו הוא יכול להסתדר עם יותר שחקנים.

היכרות עם צמרת הדראפט
1. איי ג'יי דיבנטסה. פורוורד בן 19, 2.06 מ', מ-BYU, שהוא החלום של כל קבוצה בלוטרי. מדובר באתלט על וסקורר שיכול לעשות כמעט הכל על הפרקט והולך לשנות את העתיד של אחד המועדונים ב-NBA החל מהיום הראשון. יש לו חצי מרחק ברמה גבוהה ואופי של כוכב. הוביל את המכללות בנקודות עם 25.5 למשחק ב-51.0% מהשדה, 33.1% משלוש ו-77.4% מהעונשין לצד 6.8 ריבאונדים ו-3.7 אסיסטים.
דיבנטסה הוא בדיוק האיש שברוקלין צריכה, ונדמה שגם הוא צריך את ברוקלין. הוא יהיה מוקף במוסרים מצוינים שימצאו אותו, יקבל את כל הבמה מהשנייה הראשונה ויהפוך לפנים הבלעדיות של המועדון. אגב, יש לו היכרות מוקדמת עם דיומין, שגם כן שיחק ב-BYU. 

מזכיר את: דמאר דרוזן בגרסה גבוהה וחזקה יותר, שילוב של קווין גארנט, קווין דוראנט, וטרייסי מקגריידי. 

2. דרין פיטרסון. גארד בן 19, 1.98 מ', מקנזס, שנחשב לשחקן היחיד חוץ מדיבנטסה שעשוי להיבחר במקום הראשון בדראפט. כישרון יוצא דופן שגם כן יכול בקלות להיות פרנצ'ייז פלייר. במשחקו מול דיבנטסה העונה הוא היה השחקן הכי טוב על הפרקט, עם 18 נקודות (כולל דאנק ענק) ב-20 דקות.

העמיד ממוצעים של 20.2 נקודות (43.8% מהשדה, 38.2% משלוש, 82.6% מהעונשין) לצד 1.6 אסיסטים (1.6 איבודים) ו-1.4 חטיפות. יוצר נקודות בקלות, אבל לא פליימייקר מספיק טוב. הוא אוטומט מחצי מרחק, יש לו פוטנציאל הגנתי גבוה וברוב משחקיו ב-NCAA נראה כמו שחקן NBA מוכן. סימן השאלה הגדול סביב פיטרסון הוא הפציעות: החמיץ המון משחקים, החליף את עצמו במשחקים וסבל בעיקר מהתכווצויות, כשלאחרונה הוא סיפר שהרופאים אמרו לו שזה נגרם מקריאטין.

מזכיר את: דווין בוקר, דונובן מיצ'ל ארוך יותר, בראדלי ביל.

3. קיילב ווילסון. פורוורד בן 19, 2.08 מ', מצפון קרוליינה. שחקן בעל אתלטיות וזריזות נדירה ביחס לסייז שלו, שיכול להתפתח לאחד השומרים הטובים ב-NBA. תקרה יותר גבוהה, בעיניי, מהשחקן הבא ברשימה. 

ווילסון רשם ממוצעים של 19.8 נקודות ב-57.8% מהשדה (רק 25.9% משלוש ו-71.3% מהעונשין) לצד 9.4 ריבאונדים, 1.5 חטיפות ו-1.4 חסימות. לא שיחק בטורניר ה-NCAA בגלל ניתוח באגודל, אך עדיין אמור להיבחר בטופ 4. הנטס כבר בחרו אתלט נהדר מצפון קרוליינה בדראפט הקודם (פאוול), והם עשויים לעשות זאת שוב בחודש הבא.

מזכיר את: כריס בוש, ג'יידן מקדניאלס, ג'ונתן אייזק.

4. קאם בוזר. פאוור פורוורד בן 18, 2.06 מ', מאוניברסיטת דיוק. הבן של קרלוס בוזר. שחקן ורסטילי ופיזי שאוהב לשחק "Bullyball", אבל לא בטוח שהוא יוכל לעשות זאת ב-NBA מול שומרים גבוהים יותר. נחשב "שחקן מנצח", חכם, שחי את המשחק ומשחק נכון. לא אתלט מיוחד והוא לא שומר על הטבעת.

ברמת המספרים בוזר סיפק את אחת מעונות הפרשמן המרשימות שהיו, עם 22.5 נקודות ב-55.6% מהשדה, 39.1% משלוש ו-78.9% מהעונשין, לצד 10.2 ריבאונדים, 4.1 אסיסטים ו-1.4 חטיפות. הנטס ייהנו מחוכמת המשחק שלו, אבל הוא צריך להיות אופציה שלישית מבין הפורוורדים.

מזכיר את: בלייק גריפין כששיחק בדטרויט, פאולו באנקרו, אל הורפורד, קווין לאב.

5. דריוס אייקאף ג'וניור. רכז בן 19, 1.91 מ', מארקנסו. "אמרתי את זה על שיי גילג'ס אלכסנדר וטייריס מקסי ואני אגיד את זה על דריוס – קבוצות ה-NBA שלא יבחרו בו יתחרטו על כך". על המשפט הזה חתום מאמנו של אייקאף בארקנסו, והמאמן האגדי של קנטאקי שגידל שלל כוכבים בקו האחורי – ג'ון קליפרי. 

מדובר ברכז מוכשר במיוחד עם פוטנציאל התקפי עצום, שיודע לנהל משחק ולהנהיג, אבל הוא נחשב לשומר הכי חלש בצמרת הדראפט. 23.5 נקודות (48.4% מהשדה, 44.0% משלוש ו-80.9% מהעונשין) לצד 6.4 אסיסטים בממוצע בעונה החולפת.

מזכיר את: דרון וויליאמס, סטפון מרבורי, גילברט ארינאס. 

6. קיטון וואגלר. שוטינג גארד בן 19, 1.98 מ', מאילינוי. התפוצץ על עומר מאייר ופרדי במאקי ארנה עם 46 נקודות על 9 מ-11 משלוש, במשחק היסטורי שהראה לכולם את התקרה ההתקפית שלו. יש לו סייז מצוין לגארד, יד רכה ויכולות לייצר לו ולאחרים, אך יש סימני שאלה סביבו לגבי ההגנה, האתלטיות והפיזיות.

רשם ממוצעים של 17.9 נקודות (44.5% מהשדה, 39.7% משלוש ו-79.6% מהעונשין) עם 5.1 ריבאונדים ו-4.2 אסיסטים. לא הטביע פעם אחת כל העונה.

מזכיר את: אוסטין ריבס, טייריס הליברטון, כאריס לוורט. 

7. קינגסטון פלמינגס. רכז בן 19, 1.93 מ', מיוסטון, ששיחק עם עמנואל שארפ. זריז מאוד, אתלטי, עם צעד ראשון מדהים. אוהב לחדור לסל ולעלות לחצי מרחק, פחות "מעיף שלשות" (טכנית זריקה חשודה) למרות שקלע באחוזים טובים מחוץ לקשת. פוטנציאל הגנתי נהדר.

סיים עם ממוצעים של 16.1 נקודות (47.6% מהשדה, 38.7% משלוש, 84.5% מהעונשין), 4.1 ריבאונדים, 5.2 אסיסטים ו-1.5 חטיפות. בגיל 7 הוא רץ לכביש אחר כדור ונדרס ע"י מכונית – וכיום הוא מספר שהאירוע הזה שינה את כל האופן שבו הוא מסתכל על החיים.

מזכיר את: דיארון פוקס, מייק קונלי, קול אנתוני. 

עוד מועמדים להיבחר בטופ 7: בריידן בריז (גארד מאריזונה), מיקל בראון ג'וניור (גארד מלואיוויל) ואדאי מארה (סנטר ספרדי ממישיגן).

כמו שאמרנו קודם, ברוקלין צריכה סנטר – ומארה, שאמור לעלות על הלוח קצת אחרי הטופ 7, יכול להיות אופציה מאוד מאוד מעניינת עבורה. הוא 2.21 מ', 116 ק"ג, בן 21, שזכה במכללות עם הוולברינס ומשחק עם IQ כדורסל גבוה. המניה שלו בעלייה, אך כדי שהוא יגיע לברקליס סנטר הנטס כנראה יצטרכו לבצע טרייד תמורת בחירת דראפט נוספת (הלוואי שזה יקרה). במישיגן, וולף כיכב בקו הקדמי לצד הסנטר ולאד גולדין, ומארה יכול להשלים קו קדמי משודרג ומסקרן ליד הזאב. ובנוסף, ג'ורדי יקבל רוקי ממדינתו ויפתח אותו בספרדית. 

וינס קרטר נשלח לשיקגו כדי להיות הנציג של ברוקלין בלוטרי ולהביא קצת מזל שיכול להשפיע ישירות על העתיד של בן שרף ודני וולף. קצת מזל – ומהלכים נכונים – והקבוצה הצעירה של הצמד הישראלי תהיה אחת הקבוצות המהנות לצפייה ב-NBA בשנים הקרובות. 

חוסר מזל בלוטרי, לעומת זאת, עלול לתקוע לשנים קדימה את ברוקלין - שלא מחזיקה בבחירת הדראפט שלה ב-2027 (החליפה עם יוסטון), ויודעת שזה הצ׳אנס של הפרויקט שלה להמריא.
-->