פרשת הריגול בה חשודה סאות'המפטון כנגד מידלסברו לא יורדת מהכותרות באנגליה, כאשר כעת באנגליה חשפו פרטים חדשים על המרגל החשוד במעשה - וויליאם סולט. "לשערוריה הזו עלולות להיות השלכות ארוכות טווח על הקריירה של סולט", נכתב באנגליה, "העובדה שנקשר ונחשד בפרשה כה מתוקשרת עלולה לפגוע בהזדמנות העתידית שיקבל בענף".
סולט, שמוגדר כ"חלק מרכזי במערך המקצועי של הקבוצה וזוכה להערכה רבה מצידו של טונדה אקרט", תועד בתמונה שסאות'המפטון עצמה פרסמה לאחר זכייתו של אקרט במאמן החודש בצ'מפיונשיפ, ומשמש כאנליסט מתמחה בקבוצה. "הוא הפך במפתיע לפנים של שערוריית ענק", כתבו באנגליה, "הוא הפך מבעל תפקיד מאחורי הקלעים לאחד השמות המדוברים ביותר בכדורגל האנגלי".
סולט נולד בסנדהרסט והצטרף לסאות'המפטון בחודש יולי 2025. "תפקידו הוא לעזור לצוות בהכנה הטקטית", נכתב באנגליה, "הוא חוקר את היריבות ומנתח משחקים מלאים". לפני כן הוא למד באוניברסיטת דרבי, ונחשב ל"דמות מבטיחה בצוות המקצועי". דרך אגב לאחרונה פרסמה הקבוצה מודעת דרושים לתפקיד של סולט - ובו השכר המוצע הוא 580 ליש"ט בלבד בחודש - כ-2,281 ש"ח בלבד.
כזכור, ב'סקיי' חשפו את מהלך האירועים לאורך אירוע הריגול בו נחשדת הקבוצה. על פי הנאמר, המרגל החשוד נכנס לשטח הפרטי של מידלסברו, והתחבא לכאורה מאחורי אחד העצים עם מצלמה. אנשי המועדון זיהו את אותו מרגל מתעד את אימון הקבוצה לאחר שהבחינו בו מבניין סמוך, רצו לעברו וראו אותו בורח למועדון גולף סמוך. במועדון הגולף נכנס המרגל לתא השירותים ובו החליף בגדים ו"את המראה שלו", ויצא מהצד השני של הבניין בדרך לרכבו.
על פי הנאמר ב'דיילי מייל', אותו מרגל השתמש בכרטיס האשראי שלו כדי לקנות קפה במועדון הגולף - ובהמשך לאחר בדיקה שבוצעה בחקירה נמצא שעם אותו אשראי ביצעו עסקאות נוספות בסמוך למתחמי אימונים אחרים של מועדונים בליגה, מספר ימים לפני המשחקים שלהם נגד סוטון.