איזה משחק. הפועל ת"א הרשימה אמש (שישי) עם 81:91 גדול על פנאתינייקוס, מהניצחונות הגדולים בתולדות האדומים באירופה בשנים האחרונות. הקבוצה של איטודיס עלתה למאזן 2:4 ולמקום השישי, כשנותר לה לוח משחקים קל יותר לקראת המשך העונה.
הפועל עלתה ל-61:71 ברבע האחרון, איבדה את היתרון והתעשתה, בין היתר בשל חילוף מבריק של דימטריס איטודיס שהוריד את דן אוטורו והעלה את איש ויינרייט. בראיינט קלע 14 נקודות עם שישה ריבאונדים וסיים עם 22 מדד, כשהוא ביסס את מעמדו בפסגת היורוליג בנתון. זאק לידיי קלע 17 נקודות (5 מ-10 מהשדה) עם חמישה ריבאונדים במשחק בו סחט שבע עבירות.
"וסיליה מיציץ' הרג את פנאתינייקוס", נכתב בספורטקלוב הסרבי. "הפועל ניצחה בצדק, היא הצטיינה במשימה הכי קשה באירופה. סגנית אלופת אירופה דומיננטית, אבל הפועל חשפה את כל החולשות שלה ואת הפציעות. לראשונה העונה, העדרם של קנדריק נאן וקוסטאס סלוקאס הורגש".
"הפיזיות של הפועל עשתה את ההבדל", המשיכו בסרביה. "נייג'ל הייז דייויס קיבל החלטות רעות. הפועל הובילה במשך 27 דקות, אי אפשר להגיד שהם לא ניצחו בצדק".
ב-Basketball Sphere התפלאו: "הפועל שלטה לאורך רוב המשחק. פאו עלתה ליתרון ברבע הרביעי באואקה, אבל זה לא היה הסוף. השלשות הכריעו". אוהדים טורקים, גם הם, החמיאו: "מופתעים שבשיקטאש הפסידה להפועל? היא מועמדת לזכייה ביורוליג"
האדומים הספיקו לשחק במגרשי החוץ הקשים של ולנסיה (שסיימה אשתקד במקום השני), של הכוכב האדום ושל פנאתינייקוס, אירחו את ריאל מדריד, בשיקטאש ובאיירן מינכן. פאו, ולנסיה והכוכב מדורגות בחמישייה הראשונה ביורוליג אחרי שישה מחזורים.
לוח המשחקים שמחכה להפועל נחשב למעט יותר קל על הנייר, וזה עוד לפני תסריט בו המשחקים חוזרים לישראל. האדומים יפגשו את אולימפיאקוס ב-25 בנובמבר ואת פנרבחצ'ה ב-15 בדצמבר.
המשחקים הבאים של הפועל ת"א:
21.10 - וירטוס בולוניה (בית)
28.10 - אנדולו אפס (בית)
30.10 - דובאי (בית)
5.11 - ברצלונה (בית)
12.11 - מכבי ת"א (חוץ)
17.11 - באסקוניה (חוץ)
19.11 - פריז (חוץ)