1. שניים רבים, שלישי לוקח?
כתבתי שאם נהגי מקלארן ימשיכו להיאבק ולגנוב נקודות זה מזה, אז יכול לבוא מקס אחד ולגנוב להם את אליפות הנהגים. אתמול זה לא נראה כך בגלל שרדבול ממש סבלה בבחריין, אבל האיום קיים, כי האליפות ארוכה, ורק תסתכלו על החצי הראשון של העונה בשנה שעברה לעומת החצי השני.
מקלארן האריכו את החוזה של פיאסטרי לא מזמן, כך שאני בטוח שהכניסו היטב סידור של ציות להוראות קבוצתיות, בניגוד נניח למונזה בשנה שעברה. כל עוד בסופ"ש אחד לנדו מראה עליונות ובסופ"ש אחרי פיאסטרי שולט ביד רמה, הקבוצה לא נדרשת להתערבות במהלך המרוץ, אבל כשהכל כה צמוד, זה יכול לקרות כבר בסופ"ש הקרוב, וכדאי מאד שאנדריאה סטלה / ז'אק בראון יהיו מוכנים.
נוריס מזכיר לי את שארל ואת ג'ורג' ברמת הביקורתיות העצמית הקשה שהוא מפגין בציבור. לא מפתיע מפני שמדובר באותו דור פחות או יותר, אבל לא זכורה לי אפילו פעם אחת שמקס התחרבש, בוודאי טרום 2021, שהוא "ירד" על עצמו כמו האחרים שהזכרתי.
רבים טוענים שביקורת גלויה כזו מחלישה את הנהג בעיני הנהגים האחרים, וקשה להתווכח עם זה, אלא אם רב הנהגים האחרים הם בדיוק אותו הדבר. בכל אופן, האמרה ש"את הכביסה המלוכלכת מכבסים בבית", נכונה גם לגבי ביקורת עצמית פומבית שכזאת, אלא שאני באמת חושב שהנהגים כיום התרגלו ל"הלקאה העצמית" הזאת ומתקדשים לשנות הרגלים בלהט הקרב. זה כמובן לא תקף לפיאסטרי. הבחור קשוח. לא בדיוק בגישה היהירה של מקס (אני ואפסי עוד), אבל בהחלט בגישה אוסטרלית תקיפה של "אל תבלבלו לי בביצים".
2. ראסל
ג'ורג'י ממשיך להרשים ואפילו להפתיע אותי מאד. ברור שהמרצדס תחרותית מאד ויחסית עקבית בביצועים בניגוד לעונות עברו, כך שאין שם נפילות כמו רדבול בבחריין, אבל ראסל מככב גם בדירוג וגם במרוץ, שזה שילוב שהוא לא הפגין בעבר באופן קבוע. שמתם לב שהוא רק 6 נקודות ממקס?
קשה להעריך את הביצועים של ראסל כי הם ביחס לאנטונלי הרוקי, אבל לי אישית, ראסל מקרין משהו העונה, שלא ראיתי בעונות הקודמות ושקשה לי להגדיר במדויק ולכן אקרא לזה, ביטחון עצמי עמוק ושקט יותר. ייתכן מאד שזה נובע מהמצב הטוב שהוא מוצא את עצמו העונה מבחינה תחרותית, וייתכן שזה איזו שהיא בגרות פנימית שמגיעה בשנות העשרים המאוחרות. ההתנהגות שלו בקשר במהלך המרוצים תחת לחץ השתנתה ואיבדה את ההיסטריה שניתן לפעמים לזהות אצל לנדו ובוודאי אצל לקלר.
אני עוד לא בטוח לגבי התחרותיות של ראסל בתנאים משתנים, אבל מבחינת שמירת צמיגים, ברור שג'ורג' בטופ. ראינו את זה מספר פעמים כבר, במיוחד בספא בעונה שעברה, אבל בבחריין, ג'ורג' החזיק את הרכים עם מכונית שפתחה בעיות אלקטרוניקה בהגה, לפני נוריס. זה מרשים.
3. המכוניות מכווננות על הקצה
ברגע שהקבוצות כה קרובות מבחינת ביצועים, ברור שהפרש של עשירית שנייה שווה ל-4-6 מיקומים על הגריד, שלא לדבר על מעבר בין מקצי הדירוג. זה לא דבר חדש והעונה אנחנו נהנים מביצועים צמודים ברמה היסטורית, אלא שאני מדבר פה על ההתנהגות הגבולית של המכוניות ולא על הנהגים.
מה שתפס אותי בדירוג בבחריין היה מה שאלבון אמר אחרי שהודח בדירוג, הוא נאלץ לחכות להערכתו בין 5 ל-10 שניות בעמידה בפיטס יותר מהמתוכנן, והוא אומר שלכן איבד 10 מעלות צלזיוס בצמיגים יותר מהמתוכנן, והוא לא יכול היה לתקן את זה בהקפת החימום, כי אי אפשר לדחוף את הצמיגים יתר על המידה.
רבות דובר כבר על כך שהנהגים והקבוצות מתקשים לייצר מצב בו הצמיגים הקדמיים והאחוריים מגיעים לטמפרטורת העבודה היעילה שלהם ביחד, וכמובן שהדברים שונים מאד בין סוגי הצמיגים השונים, בין הדרישה לכוונן את המכונית לעשות זאת תוך הקפה אחת בדירוג לשמירה על איזון לאורך סטינט במרוץ, וכמובן בטמפרטורות מסלול שונות. כבר שנים מדברים על זה שהאימון הראשון בבחריין באמצע היום, לא מלמד את הקבוצות דבר להמשך הסופ"ש, ולכן אפשר לבזבזו על נהגים צעירים.
אז כאשר אנו צופים מהספה ורואים נהגים מתקשים להוציא בדירוג הקפה שכבר עשו כמותה קודם, או כאשר במרוץ פתאום הקבוצות מגלות שקשה מאד להוציא את המקסימום מהצמיגים הקשים, תזכרו את הדרישות ההפוכות שכל צמיג דורש. לעניות דעתי, בבחריין כל הקבוצות התרכזו בדירוג בגלל שאפילו שם קשה לעקוף מכונית תחרותית, אבל הצמיגים הרכים נחשבו כגבוליים מדי מכדי להחזיק מעמד מעל 20 הקפות ומכאן השוני העצום שקיבלנו בסוף המרוץ בבחריין אחרי מכונית הבטיחות.
4. גאסלי
דיברתי כבר על אוליבר ברמן, אבל נהג מרשים נוסף העונה הוא גאסלי. בחור צרפתי שהספיק לעבור מהבטחה גדולה בטורו רוסו, להתרסקות ברדבול כבן הזוג של מקס, להתאוששות חזרה בטורו רוסו או איך שקראו לקבוצה השנייה של רדבול דאז, ואז עבר סבל ארוך באלפין.
כישרון ומהירות היו לו תמיד, אבל מנטלית סובל מרכות יחסית, כך שהכל אצלו בערבון מוגבל, אבל כשהמכונית תחרותית, ובמצב המשוגע שקיים כרגע בדירוג, גאסלי מסוגל להוציא הקפות מיוחדות, למרות שאני בטוח שגם יעשה טעויות בהמשך העונה, אבל יש לי סימפטיה אליו, שאין לי למשל כלפי אוקון.
5. האסטרטגיה של פרארי
צוות תכנון המרוץ הטקטי של פרארי הפך ממזמן לבדיחה, כמו למשל העונה באוסטרליה כשהגיע הגשם, אז כואב כפליים שכאשר הם עושים בחירה נבונה כמו בבחריין, לזנק על צמיגי המדיום (בידיעה שההקפה הראשונה תהא כואבת ומסוכנת), מגיעה מכונית הבטיחות בדיוק ברגע בו עמדו להרוויח את המיטב של סטינט שני ארוך על צמיגי המדיום בכדי (כנראה) לעבור לסטינט התקפי קצר על האדומים בסוף המרוץ. עדיין אפשר לרדת עליהם שלא בחרו כמו ראסל להחליף לאדומים, אבל האדומים היו בחירה מסוכנת יותר מהלבנים למשך 22 הקפות. מזה אני חושב שהצוות הטקטי של פרארי לא גרוע בתכנון מחושב לא תחת לחץ, אבל יש להם הרבה מה להוכיח בהכרעות של שניות במרוץ עצמו.
לא רוצים לפספס שום דבר? הצטרפו לאלפי החברים שלנו בערוץ ה-WhatsApp הרשמי ותקבלו גם אתם את כל העדכונים, החדשות והמבחנים לפני כולם, וגם תוכן ייחודי! לחצו על הלינק >>> ערוץ "עולם הרכב" ב-WhatsApp ואל תשכחו גם ללחוץ על הפעמון!