הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"מכוונים ליורוליג". השקעת הענק של נאפולי

מהמאמן המנוסה, דרך השחקנים ועד הבעלים השאפתן: "הפוטנציאל שלנו עצום"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   10.05.26 - 19:43
Getting your Trinity Audio player ready...
Ciro De Luca/NurPhoto via Getty Images
Ciro De Luca/NurPhoto via Getty Images
הכדורסל האירופי בהתקדמות אדירה. מועדונים גדולים נכנסים ליורוליג עם שאיפות גדולות, כמו הפועל ת"א ודובאי. הבאה בתור עשויה להיות בכלל נאפולי, אחת הערים הגדולות באיטליה ומי שמחזיקה במועדון כדורגל גדול בקנה מידה בינלאומי. יורוהופס ערך היום (ראשון) כתבה מקיפה על הפרויקט המסקרן בדרום המדינה.

בעלי נאפולי הוא מאט ריזטה, איש עסקים איטלקי-אמריקאי שעשה את הונו באמצעות הקמת חברת Underdog שמייעצת למועדוני ספורט. בשלב ראשון הקבוצה צפויה להגיש בקשה לרישיון ליורוקאפ, ממנו היא תנסה להעפיל ליורוליג. הקבוצה אף דיברה עם נציגי NBA אירופה, כשהנוכחות והקשר עם מועדון הכדורגל עשויים להשפיע.
ריזטה עצמו אמר ש"אנחנו בונים קבוצה צעד אחרי צעד, מכוונים לרמה הכי גבוהה שיש באירופה, בין אם זה היורוליג או ה-NBA. יש לנו תוכנית ארוכת טווח". נאפולי אף מינתה את יסמין רפשה הוותיק, שעמד בתחילת העונה על הקווים של טראפני. "הוא פיל ג'קסון של הכדורסל האירופי", אמר ריזטה. "הוא היה מטרה חשובה שלנו, אי אפשר להגיד לו לא".

"נאפולי עיר כדורסל", המשיך הבעלים. "היו כאן 8-10 אלף אוהדים בכל משחק. יש שוק גדול עם פוטנציאל גדול, אפשר לבנות כאן משהו ששייך לעיר בשונה למצב במילאנו או רומא. הכדורסל האירופי מותג בצמיחה, חזק יותר מה-NBA ומורכב מאוד. לכן גם ב-NBA מזהים את הפוטנציאל. יש פוטנציאל גדול לתרבות האיטלקית ולקבוצת כדורסל מועילה".

נאפולי תסיים את העונה הסדירה במאזן 17:10 ומחוץ לפלייאוף, כשרפשה מונה במהלך העונה. בין היתר נמצאים בסגל של הקבוצה שחקן ה-NBA לשעבר נאז מיטרו לונג ואישמעל אל-אמין, אקס גלבוע/גליל. ריזטה צפוי להשקיע הון עתק במועדון בשנים הקרובות בניסיון להנחית שחקנים טובים יותר, במה שעשוי להפוך את נאפולי לאחת השמות המעניינים של הקיץ.
-->