הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הצד של מכבי ת"א: הסיבה למעברו של יונס מלדה

החלוץ חתם רשמית באלופה חרף ההנחייה של גולדהאר. ההסבר מקריית שלום

הדר יעקבי
הדר יעקבי   17.08.26 - 05:52
Getting your Trinity Audio player ready...

אחד המעברים המפתיעים של הקיץ בכדורגל הישראלי הושלם אמש (ראשון) כאשר יונס מלדה עבר ממכבי תל אביב להפועל באר שבע. 

כזכור, החלוץ שלא הרבה לקבל דקות אצל מחזיקת הגביע שיחק תחת מאמן האלופה רן קוז'וך במכבי נתניה בעבר, וזה רצה לעבות את הסגל וחושב שהוא יוכל להוציא ממלדה דברים שלא הצליחו להוציא ממנו במכבי ת"א. 

העסקה הזו החזירה לכותרות את המדיניות שקבע מיץ' גולדהאר לפני כשנה. כזכור הבעלים הקנדי הנחה אז שלא לאפשר לשחקני מכבי תל אביב לעבור ליריבות הישירות של הצהובים על התארים, החלטה שהורגשה היטב במקרה של אבישי כהן, שלא שוחרר לבית"ר ירושלים וגם במקרה של אורי עזו, כאשר במהלך הדיון בעניינו בבית המשפט המחוזי נחשף כי מכבי תל אביב הטילה וטו על מעברו לארבע קבוצות - מכבי חיפה, הפועל תל אביב, בית"ר ירושלים והפועל באר שבע. 

אז מדוע מלדה בכל זאת עבר לאלופה? מבחינת מכבי ת"א זה היה נוח שהעסקה תצא לפועל על אף אותה החלטה של הבעלים. מלדה הרוויח שכר גבוה מאוד בשורות הצהובים, ובעקבות המעבר הקבוע לב"ש, היא גם תשלם את כל שכרו.

האדומים מהנגב ישלמו לקבוצה של גולדהאר 100 אלף יורו על מלדה בן ה-26, לאחר שהצהובים שילמו עבורו 350 אלף יורו בינואר 2024, כאשר הצטרף ממכלן הבלגית.

מאז הגעתו למכבי ת"א, מלדה שיחק 24 משחקים בלבד במדי מכבי ת"א, בהם כבש שני שערים בכ-400 דקות בלבד על כר הדשא.