הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הבעת אמון: משמעות המהלך על וולף ושרף

הישראלי והיהודי-אמריקאי ימשיכו לעוד עונה ב-NBA. מה זה אומר? עושים סדר. מהמדיניות של ברוקלין, דרך הפתרון הכלכלי להמשך העונה ועד סימן השאלה המפתיע לקראת 2028/29

רועי ויינברג
רועי ויינברג   30.10.26 - 15:14
Getting your Trinity Audio player ready...
Nathaniel S. Butler/NBAE via Getty Images
Nathaniel S. Butler/NBAE via Getty Images
הבעת אמון. ברוקלין נטס בחרה לממש את אופציית השנה השלישית בחוזיהם של דני וולף, בן שרף, ייגור דיומין, נולאן טראורה ודרייק פאוול לעונה נוספת. מצב בו אופציה של שחקני שנה שלישית אינה ממומשת, כך שהיה מדובר בצעד צפוי.

כמה הם ירוויחו?
בהתאם לחוזים הסטנדרטיים בהתחשב בבחירות הדראפט של השניים. בן שרף ישתכר 3.172 מיליון דולר, בעוד דני וולף ירוויח 3.08 מיליון. ברוקלין הייתה חייבת להודיע על מימוש האופציה עד ל-2 בנובמבר. מימוש האופציות במצטבר עומד על כ-21 מיליון דולר. מדובר בחוזים מובטחים לחלוטין, כך שגם אם השניים ישוחררו, ברוקלין תהיה חייבת לשלם להם את הסכומים הללו. 


מה זה אומר על המעמד?
אין משמעות דרמטית בשלב הזה. הקו האחורי של ברוקלין מורכב משחקנים צעירים שנבחרו יחד עם שרף כמו דיומין וטראורה, או אחריו כמו מיקל בראון ג'וניור. בקו הקדמי  הסנטר נואה קלאוני מסיים חוזה, וייתכן שאחרי ארבע שנים לא רעות יהיו קבוצות שיעדיפו להשקיע סכומים גדולים יותר.

השניים עשויים להמשיך ולשחק בג'י ליג גם העונה, כאשר אין הגבלת ותק על הורדתם של שחקנים לג'י ליג. בעקבות הפציעה של דיומין שרף עשוי לקבל יותר דקות, אבל הארכת האופציה על חמשת השחקנים מעידה שברוקלין בגישה דומה לשנה שעברה - מעמד דינמי ברוטציה ושחקנים שנלחמים על דקות. 

בן שרף פתח את העונה הקודמת כשחקן חמישייה, איבד את מקומו ברוטציה וחזר אליה. דני וולף פתח לאט ונראה מצוין בסיום העונה. גם אם הם מעטים לשחק עכשיו, סביר שהם יקבלו הזדמנויות ככל שהעונה תתפתח.

העלות
מדובר בכ-21 מיליון דולר, אבל בפועל זה 14% מתקרת השכר על חמישה שחקנים, שליש מהסגל. שני השחקנים היחידים שלא ראו את אופציית השנה השלישית שלהם ממומשת בשנים האחרונות היו ג'יילן הוד שיפינו, שנבעט מה-NBA, וג'יילן סמית' שהמשיך לקריירה מרשימה והפך לשחקן חמישייה בשיקגו. 


סימן השאלה הגדול
השנה הרביעית. החוזה של שרף יקפוץ מ-3.17 ל-5.72 מיליון, בעוד החוזה של וולף יעלה מ-3.08 מיליון ל-5.59 מיליון. בהתחשב בכך שברוקלין בחרה חמישה רוקיז במקביל בדראפט 2025, יש תסריט בו היא תבחר לא לממש אופציה לאחד מהם. קשה מאוד לדמיין את זה עכשיו. בשלב זה יש לברוקלין לא פחות מ-7 אופציות קבוצה ל-2028/29, ואין חוזה מובטח אחד.

ברוקלין יכולה להשתמש בהם בתור "trade chips", שחקנים שעוברים על בחירות אחרות או כחלק מטריידים גדולים יותר, בהמשך. הפער בין החוזה והמוכנות של וולף ושרף כשחקני שנה שלישית לבין בחירות דראפט עתידיות עשוי להיות משמעותי לקבוצה שבונה להיות משמעותית כאן ועכשיו. לא חסרות דוגמאות לשחקנים שיצאו מסיטואציות כאלה והפכו לשחקני NBA משמעותיים.

עניין של גמישות
המעבר מהשנה השלישית לשנה הרביעית הופך את החוזים של שרף ושל וולף למעניינים, בעיקר לקראת סיום העונה. יש תסריט בו קבוצות אחרות יחפשו מי מהשניים, בהתחשב בפער בין העלות הנמוכה של בחירת סיבוב ראשון לתועלת בעידן ההגבלות הכלכליות. ברוקלין עצמה לא תוכל להחזיק את כל חמשת שחקני דראפט 2025 לאורך זמן, וכאמור בעצם הקפיצה לשנה הרביעית העלות תקפוץ מ-21 ל-33 מיליון דולר.

אקספנשן דראפט
הסיטואציה של השניים לקראת העונה הרביעית בחוזה, 2028/29, מעניינת בהתחשב בהרחבת ה-NBA המסתמנת. הליגה מתכננת לתת לשתי הקבוצות לשחק ב-2028/29, ולערוך דראפט הרחבה ב-2028 בו הן צפויות לחפש שחקנים צעירים ויוכלו לבחור אחד מכל קבוצה. האם וולף או שרף יהיו בין 12 השחקנים הראשונים בקבוצת NBA? רק הזמן יגיד.

תגיות: NBA