הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

במיליארדים: מרים אדלסון מכרה את חלקה בדאלאס

אשת העסקים הישראלית-אמריקאית כבר לא משמשת כבעלי פרנצ'ייז ה-NBA לאחר שלוש שנים. מי ששימש כנציג הבעלים רכש את הנתח שלה ויוכל לרכוש 20% מתוך ה-27% שנותרו אצל קיובן

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   04.11.26 - 08:54
Getting your Trinity Audio player ready...
(אלן שיבר)
(אלן שיבר)
כשלוש שנים עברו מאז שמרים אדלסון רכשה את הבעלות על דאלאס מאבריקס בעסקה ששיקפה למועדון שווי של כ-3.5 מיליארד דולר, וכעת הפרק שלה כבעלי המועדון נגמר. על פי דיווח שעלה הלילה (בין שלישי לרביעי) אשת העסקים הישראלית-אמריקאית מכרה את מניותיה בקבוצה לסיוון ופטריק דומונט שהיו מעורבים בבעלות המועדון עוד לפני וכעת הפכו לבעלי השליטה עם 69% מהמניות.

"זה באמת קשור להשקעה ארוכת טווח בעיר דאלאס", אמר דומונט ל-ESPN, "משפחת דומונט מחויבת מאוד לבנות את מה שאנחנו מקווים שיהיה האולם הטוב ביותר ב-NBA. זו השקעה משמעותית מאוד בעיר, שתעזור ליצור את הבית החדש של דאלאס מאבריקס ל-40 השנים הבאות, תעניק חוויה נהדרת לאוהדים שלנו ותיתן השראה לקבוצה שלנו לזכות באליפויות. בזה אנחנו באמת מתמקדים. הייתה לנו ההזדמנות ואנחנו מאוד נרגשים ממנה".
דומונט, שיוכל גם לרכוש את 20% מתוך 27% שנותרו למארק קיובן, התייחס לכך ואמר: "התוכנית שלנו היא לבחון את זה ולעשות זאת לאורך זמן. אני פשוט חייב לומר לכם: אני אוהב את מארק קיובן. הוא חבר משפחה נהדר כבר הרבה מאוד זמן. הוא פשוט אוהד מאבריקס נלהב מאוד והוא מתוסכל. אני מכבד את זה. אנחנו מקווים לגרום לו להיות גאה. זו המטרה שלי - לגרום לכל אוהדי המאבריקס שלנו להיות גאים מאוד בהצלחת הקבוצה ולזכות באליפות".

למעשה, בשלוש השנים האחרונות שימש הבעלים החדש של המאבס כנציג הבעלים, והיה הדמות מאחורי פיטורי ניקו האריסון ומינויו של מסאי יוג'ירי לתפקיד נשיא המועדון. הסכום בו בוצעה הרכישה לא פורסם, אך בהתבסס על כך ששווי המועדון עדיין מוערך בכ-3.5 מיליארד דולר ע"פ התקשורת האמריקאית - הסכום אמור להיות דומה יחסית לסכום בו רכשה אדלסון את חלקה.