בצעד חסר תקדים, יצא מכרז למציאת בעלים לקבוצת עירוני מודיעין שעלתה לליגה הלאומית מהמחוז הדרומי של ליגה א'. הצעד הדרמטי מגיע בעקבות הודעת העמותה שניהלה את מודיעין בשנים האחרונות מאז נוסדה הקבוצה בליגה ג', שאין בכוונתה ובאפשרותה להמשיך לנהל את הקבוצה בליגה מקצוענית.
בעקבות ההתפתחויות המפתיעות שמעמידות בסכנה ממשית את עתידו של המועדון, קיבלה מודיעין ארכה מהבקרה התקציבית להעמיד תקציב. בשורה התחתונה - כרגע המועדון משותק לחלוטין. אם לא ימצא בעלים, הקבוצה תחזור לליגה א' ונוף הגליל תשאר בלאומית גם אם תפסיד לנציגת ליגה א' דרום שתקבע במשחק בין נורדיה למכבי יבנה.
בינתיים ארז בנודיס שנחשב למאמן המוביל והטוב בליגות א' כבר מחוזר על ידי קבוצות רבות מליגה לאומית וליגה א'. לבנודיס יש תפקיד בכיר באגף הספורט של עיריית מודיעין ומטבע הדברים הוא מעוניין להמשיך בקבוצה אם זאת תתגבר על המשבר האדיר. בכל מקרה בנודיס הוא המועמד המוביל והמועדף לאימון הפועל כפר סבא שנפרדה ממאמנה אסי אלימלך, כאשר במועדון מעריכים מאוד את בנודיס ורוצים לראות אותו חוזר לקדנציה נוספת.
תגובת עיריית מודיעין-מכבים-רעות: "עיריית מודיעין מכבים רעות פועלת בימים אלה באחריות ובשיתוף כלל הגורמים המקצועיים לרבות ההתאחדות, כדי להבטיח את השתלבותה של עירוני מודיעין בליגה הלאומית, בהתאם להנחיות מנהלת הליגות וההתאחדות לכדורגל.
על פי כללי משרד הפנים, קבוצה בליגה הלאומית אינה יכולה לפעול בבעלות עירונית ולכן העירייה פועלת להסדרת נושא הגורם שיפעיל את הקבוצה, תוך בחינת חלופות משפטיות ומבניות שיאפשרו את קיומה התקין של הקבוצה בליגה.
במקביל, העירייה פועלת לכך שלקבוצה יהיה תקציב ראוי שיאפשר לעירוני מודיעין להתמודד כשווה בין שוות, בתקציב, במקצוענות ובתנאים – עם כלל קבוצות הליגה הלאומית.
העירייה מחויבת להמשך קידום הספורט בעיר, ותעמוד בכל הדרישות והתקנות הנדרשות לשם כך, בשקיפות, באחריות ובשותפות עם האוהדים והתושבים".