הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

איפה גלוך ולמקין? דירוג ההעברות בהולנד

שרי שני, גם ואן אובריים בעשירייה. מי המאכזב הגדול מכולם? ב-VP הכריעו

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   09.07.26 - 08:26
Getting your Trinity Audio player ready...
(GETTY)
(GETTY)
הליגה ההולנדית הפכה לתחנת מעבר של לא מעט שחקנים שעברו פה בישראל, בעיקר בשנה החולפת וכעת בתקשורת המקומית העניקו להם ציונים. ב-"VP" דירגו את כל ההעברות בליגה ב-2025/26 ואת המקום השני תפס לא אחר מצ'ארון שרי.

אקס מכבי חיפה הגיע לניימיכן מאנטוורפן והיה אחד השחקנים המובילים של הקבוצה שהגיעה למקום השלישי. "הוא הוכיח שהוא בעל ערך. הקשר ההתקפי היה מעורב בעשרה שערים ובנוסף הביא איתו את הניסיון שהיה כל כך נחוץ. ניימיכן קיבלה הרבה יותר ממה שהיא שילמה עבורו", נכתב עליו.
שחקן נוסף שנכנס לעשירייה הוא יוריס ואן אובריים שעבר ממכבי תל אביב להירנביין והגיע למקום השמיני בדירוג. "הוא הביא בדיוק את מה שהירנביין הייתה צריכה בקישור. הקשר המנוסה סיפק יציבות, פספס רק משחק אחד והיה אחד השחקנים האמינים ביותר בקבוצה. רכש בהעברה חופשית שהשתלם באופן מיידי", נכתב.

למקום העשירי הגיע לא אחר מאשר סתיו למקין, שהגיע גם הוא ממכבי ת"א לטוונטה. "הישראלי בן ה-23 צמח והפך לעוגן בטוונטה. עם המשחק הפיזי שלו, החוזק במאבקים והאמינות, הוא העניק להגנה של טוונטה יציבות רבה יותר. בהתחשב בגילו, דמי ההעברה הנמוכים יחסית והתרומה המיידית שלו, הגעתו של למקין יכולה להיחשב כהשקעה מוצלחת".

לעומתם, אוסקר גלוך סיים עונה מאוד מאכזבת ובהתאם לכך הגיע רק למקום ה-20. "הוא חווה עונה של עליות ומורדות. הישראלי איבד במהלך העונה את מקומו בהרכב הפותח, אבל הסביר מדי פעם מדוע אייאקס הביאה אותו. גלוך היה פרודוקטיבי באופן סביר עם שישה שערים ושישה בישולים ב-29 משחקים".

ומי הכי איכזב? ווסלי פטאצ'י, שהגיע למקום ה-114. "אלקמאר שילמה סכום שיא עבור פטאטי, אך הוא עדיין לא הצדיק זאת", נכתב על אקס מכבי ת"א. "שחקן הכנף שותף במשחקים באופן קבוע, אם כי השפעתו על המשחק נותרה מוגבלת. המאמן הזמני העיר לו על כך בתקשורת וציין כי הוא מצפה מהברזילאי ליותר אחריות. עבור שחקן עם תג מחיר כזה, אלקמאר הייתה יכולה לצפות ליותר".