עובד קראוס, סוכנו של ניר קלינגר ומעבר לכך חבר אישי במשך שנים רבות, לא מבין את העליהום על המאמן הבאר שבעי מפתיחת העונה. קראוס המלווה את קלינגר שנים רבות מאמין כי למרות פתיחת העונה הגרועה של הקבוצה קלינגר צריך להמשיך במועדון. במקביל, סוכן השחקנים הנמצא ביחסים קרובים גם עם משפחת ברקת שולח מסר ברור לאוהדי הקבוצה.
קראוס אמר הבוקר (שלישי) לאתר ערוץ הספורט: "הסיטואציה שעוברת על ניר מאוד כואבת לי. לפעמים בחיים צריך מזל. ניר היה מועמד לאמן את מכבי חיפה אחרי עזיבת רוני לוי ואין לי ספק שהוא היה עכשיו עם 3 אליפויות אם זה היה קורה. בבאר שבע קשה יותר לאמן אפילו מצ'לסי וניר עמד באתגרים הכי קשים בכדורגל הישראלי".
"הוא האחרון שלקח אליפות במכבי תל אביב והיחיד שלקח שם אליפות ב-16 שנים האחרונות. והאליפות שלו במכבי ת"א לא הייתה מול קונוסים אלא מול חיפה של שום ששיחקה בצ'מפיונס והפועל של קשטן. אתה יודע כמה מאמנים עברו במכבי מאז 96? תשאלו את איווניר אם קל לאמן את מכבי ת"א".
"הפועל באר שבע מאוד רצתה את גיא צרפתי, אבל המאמן שלו גילי לנדאו אמר 'תמות נפשי עם פלישתים אני לא משחרר אותו'. ניר היה יכול להגיד את אותו הדבר לגבי מליקסון בעונה שעברה אבל לא אמר. הוא שם את טובת המועדון מעל טובתו האישית. הוא הבין שמדובר בהכנסה גדולה למועדון ושבמקביל זה החלום של הילד לצאת לאירופה. הוא הסכים למהלך שפירק לו את הקבוצה. אלונה יודעת שאף מאמן אחר לא היה נותן לה גיבוי למהלך כזה".
"באפריל האחרון הייתה לו הצעה לחזור לקפריסין ולא מזמן מקבוצה יוונית והוא לא היה מוכן לשמוע על זה. אין לי ספק שהוא ייצא מהמצב הזה כמו גדול. אם הוא לא ימשיך בהפועל באר שבע זה יהיה בבחינת בכייה לדורות למועדון".
קראוס פירגן גם לבעלים אלונה ברקת: "אלונה הכי דומה ליעקב שחר בכדורגל הישראלי. תראה באיזה כבוד אוהדי חיפה נוהגים כלפי שחר. אנשים לא מבינים שאם היא מחר בבוקר עוזבת את באר שבע, אף אחד, במיוחד לא בסדר גודל שלה, לא יבוא ויקח את הקבוצה. אני חבר של אלונה ובעלה אלי, הם אנשים מאוד ערכיים. נחרדתי לשמוע מה שהיה בסיום המשחק מול מכבי שאוהדי הקבוצה קיללו אותו ואף פרצו את הגדרות והתקרבו לרכבם וכל זאת לעיני הילדים. אם זה יקרה שוב אני לא אתפלא אם היא תשים את המפתחות".
"איזה ליגה יש לנו השנה? בחודש אחד של התאוששות באר שבע יכולה לחזור למעלה. אני רק מקווה שלא יפכו שם את ההיסטוריה להיסטריה. אני לא יודע מה יהיה בשבת מול הפועל חיפה. הנבואה ניתנה לשוטים. אני רק יכול לומר שניר הוא אחד המאמנים הכי טובים שצמחו כאן וגם אם זה לא יקרה בבאר שבע הוא יחזור בגדול לקדמת הבמה של הכדורגל".