רגע שיא לספורט הישראלי ולספורט החירשים בפרט נרשם היום (שני), כשנתן גוטפלד בן ה-21, שחיין נבחרת ישראל לחירשים, זכה במדליית הכסף במשחה ל-50 מטר חזה באליפות אירופה שנערכה בפרייבורג שבגרמניה. מדובר במדליה הראשונה של ישראל אי פעם באליפות אירופה בשחייה לחירשים.
גוטפלד עצר את השעון בזמן של 29.17 שניות. במדליית הזהב זכה אלכסנדר דיאטלוב הרוסי, שקבע 29.08 שניות, ובמדליית הארד זכה ניקולה זדריליץ' הקרואטי, עם תוצאה של 29.85 שניות.
גוטפלד, שייצג את ישראל במשחקים האולימפיים לחירשים בטוקיו 2025 וסיים במקום החמישי באותו המשחה, הוכיח באליפות קור רוח, נחישות ועוצמה מנטלית.
השחיין סיכם את ההישג: "אני עדיין מעכל את הרגע הזה. לעמוד על הפודיום באירופה, ולדעת שעשיתי היסטוריה למען המדינה ולמען קהילת החירשים בישראל זה חלום שהתגשם. הדרך לטוקיו והעבודה הקשה בשנה האחרונה הכינו אותי לרגע הזה, אבל אין תחושה בעולם כמו להביא כבוד למשפחה שלי, למאמנים, לאיגוד ולכל עם ישראל. המדליה הזו היא בשביל כולם, ואני מבטיח שזו רק ההתחלה".
יו"ר איגוד הספורט של החירשים בישראל (אס"ח), ג'ימי חצבני, בירך על ההישג ואמר: "נתן מביא היום גאווה ענקית וחסרת תקדים לספורט החירשים ולמדינת ישראל כולה. ההישג הזה הוא תוצאה של שנים של התמדה, דבקות במטרה ועבודה קשה ללא פשרות. ראינו בפרייבורג אופי של אלוף אמיתי. כולנו באיגוד ובעם ישראל עומדים מאחוריו, מתרגשים יחד איתו, ובטוחים שהוא ימשיך להוביל אותנו לפסגות חדשות".