בעודה חווה עונה נוראית, מנצ'סטר סיטי התנחמה לפחות מהעובדה שהיא תוכל להשיג את הגביע האנגלי. אלא שהיום (שבת), התכולים של פפ גווארדיולה רשמו פרק מאכזב נוסף בעונה המתסכלת שלהם, ופספסו את התואר האחרון שעוד נותר מבחינתם על הכף לאחר שנכנעו 1:0 לקריסטל פאלאס במשחק הגמר.
"ההתקפה שבעבר הייתה אימת אירופה הפכה להתקפה שלא זוכרת איך להבקיע", ביקר את סיטי בן רנסום. אלן שירר עסק גם בצד ההגנתי, ואמר: "סיטי פשוט לא עשתה הגנה, היא הייתה פסיבית כל כך. הם לא הצליחה להרחיק את הכדורים, הם פשוט לא הגיבו. אי אפשר לתת לפאלאס כל כך הרבה הזדמנויות כמו שהיא קיבלה הערב. סיטי הפכה לקבוצה נואשת".
בדרך לאכזבה הגדולה, מי שספג לא מעט ביקורות היה ארלינג הולאנד, שלא לקח את הפנדל שהיה יכול לאזן עבור קבוצתו והעניק את הכדור לעומאר מרמוש שהחטיא את הבעיטה מ-11 מטרים. "למה לעזאזל הולאנד לא לקח את זה?!", נדהמו באנגליה, "זו אחת ההחלטות הכי ביזאריות שקבוצה יכולה לקחת בכזה מעמד. למה הולאנד לא פשוט לקח את זה על עצמו?".
גם ג'יימס קול כעס וכתב: "למה לכל הרוחות הולאנד לא בעט את הפנדל? כמה מוזרה ההחלטה הזו". פטר סמית' כתב במקביל: "מרמוש במקום הולאנד? בעקבות ההפסד ההחלטה הזו הפכה לסיפור הגדול של המשחק הזה".
וויין רוני מנגד טען: "אני לא חושב שהוא פשוט נתן למרמוש לבעוט, אני חושב שזה הוחלט עוד לפני המשחק. בעיניי יש פעמים שבהם אפשר לעקוף את המאמן. הולאנד היה צריך לקחת את הפנדל הזה".
מבחינת הולאנד דרך אגב, היה זה גמר מאכזב נוסף לאוסף. עד כה הוא לקח חלק בשבעה גמרים בכל המסגרות עם הסיטיזנס, ועומד על מאזן גרוע של 0 שערים ו-0 בישולים.
פפ גווארדיולה סיכם בסיום ואמר: "שיחקנו ממש טוב ועשינו כל מה שיכולנו. לצערי לא הצלחנו להבקיע, הם מנגד כבשו בהזדמנות הראשונה שהם קיבלו. עשינו הכל אבל זה מסתכם בשערים. לגבי הפנדל, השחקנים הם אלו שבחרו".