הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

דמעות בעיניים: הפרידות המרגשות של העונה

זוכרים את כולם? תכינו ממחטות. הסמלים שנפרדו, כולל כמה שעברו מתחת לרדאר

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   27.05.25 - 20:38
Getting your Trinity Audio player ready...

אז אחרי שבשבת העונה בארץ הגיעה לסיומה, בראשון הליגות הסתיימו גם ברחבי אירופה. כל שנותר הוא כמה גמרי גביע, כולל כאן בישראל וכמובן את גמר ליגת האלופות הגדול ביום שבת.

כמו בכל סוף עונה, יש לא מעט פרידות מרגשות, בין אם שחקן עוזב קבוצה בה בילה תקופה יפה ובין אם הוא מחליט לפרוש. הנה כמה דוגמאות מרחבי היבשת.

נתחיל עם סטיב מנדנדה. אלוף העולם מ-2018 קיבל את הכבוד מראן כשנכנס לשניות הסיום במחזור הנעילה דווקא בוולודרום של מארסי, בה בילה לא פחות מ-14 עונות. 613 הופעת בתכלת ממקמות אותו ראשון בטבלת כל הזמנים בדרום צרפת, כמעט כי 2 מהבא בתור אחריו. השוער אמנם עדיין לא הכריז על פרישה (בן 40, כן?), אבל באצטדיון בו בילה כל כך הרבה ערכו לו את הכבוד לקראת הצעד האחרון בקריירה.



נעבור לאנגליה, אך נישאר בשוערים. לוקאס פביאנסקי עזב את ווסטהאם אחרי 7 עונות וגביע הקונפרנס ליג. הפולני בן ה-40 גם כן, עבר העונה פציעה לא קלה ושימש כינור שני לאראולה. הוא עדיין לא הכריז על הצעד הבא שלו, אך אף עין בלונדון לא נותרה יבשה כששיחק את משחקו האחרון לעיני הקהל הביתי, האחרון בכלל אתמול ב-1:3 על איפסוויץ'. רק שלושה שחקנים ערכו יותר הופעות פרמיירליג ממנו אחרי גיל 30, כשיש לו 313 כאלה.



נשארים באנליה. ג'יימי וארדי זה לסטר ולסטר זה ג'יימי וארדי. החלוץ שאחראי על אחד מסיפורי הסינדרלה הגדולים בכדורגל עם קפיצה מהליגות החובבניות ועד לאליפות הפרמיירליג, עזב את השועלים אחרי 13 שנה. זה אמנם לא הסתיים כפי שרצה, שכן הם ירדו ליגה אחרי עונה אחת, אך הסיומת האחרונה באמת הייתה מתוקה, עם שערו ה-200 בהפופעתו ה-500 במשחק הפרידה.





עוברים לשווייץ. שם טאולנט ג'אקה, אחיו של גרניט, פרש בגיל 34. אגדת באזל שיחק 495 פעמים עבור המועדון ונפרד עם אליפות נוספת. שחקן לברקוזן הגיע לטקס הפרידה ואמר: "ג'אקה אחד הולך, אחד אחר יבוא מתישהו - אני מבטיח". נזכיר כי טאולנט שיחק בנבחרת אלבניה, בעוד גרניט כמובן שחקן נבחרת שווייץ.





חוזרים לשוערים. הפעם קפיצה לטורקיה, שם פרננדו מוסלרה נפרד מגלאטסראיי, שם שיחק מ-2011. 550 הופעות באמתחתו, כשהוא התכבד בבעיטת פנדל במשחק הביתי האחרון. לאלופה הטורקית נותר משחק אחד, יום לאחר גמר הצ'מפיונס, אך האורוגוואי כבר נפרד ולא ברור מה יהיה הצעד הבא שלו. גם הצלמים ודרייס מרטנס התרגשו...






כשחושבים של באיירן מינכן - חושבים על תומאס מולר. מספר 25 שיחק 25 שנה בבוואריה ונפרד עם השבת האליפות אחרי שאבדה בשנה שעברה. 248 שערים ב-751 משחקים ואין ספור רגעי קלאץ' לזכותו של האגדה הגרמנית, שיחפש את האתגר הבא שלו בגיל 35.





חוזרים לאנגליה. ג'ואל וורד הצטרף ב-2012, כאשר קריסטל פאלאס עוד הייתה בליגת המשנה. העונה, בגיל 35, הוא כמעט ולא שיחק, אבל התכבד להניף את הגביע בוומבלי על חשבון מנצ'סטר סיטי. הוא כמובן זכה לפרידה ראויה.





נשארים בממלכה. אחרי 10 עונות, 422 הופעות, 108 שערים, 177 בישולים ואינספור תארים. קווין דה בריינה נפרד אתמול מהאיתיחאד של מנצ'סטר סיטי באופן רשמי. הוא נכנס מהספסל בדקה ה-85 ועזר לה להבטיח מקום בליגת האלופות. הוא אמנם נפרד בעונה מסויטת ללא תואר, אך את השינוי שהוא עשה אצל התכולים ומה שהביא להם, אי אפשר להסביר. קיים סיכוי שנזכה לראות ריקוד אחרון שלו במונדיאל המועדונים, בכל אופן - נאפולי מחכה...



.

 

 

אחרי 116 משחקים בקדנציה השנייה, אגדת ליון אלכסנדר לקאזט שיחק את משחקו האחרון במועדון הפאר הצרפתי. החלוץ זכה לקבלת פנים ראויה מהקהל הביתי המרוגש, כשהוא ענה עם צמד ב-0:2 על אנז'ה. בסיום הוא נשאר לבדו להיפרד מכר הדשא, בתמונות שמזכירות את הפרידה של אינייסטה מהקאמפ נואו.




 

בשקט בשקט, אנחל קוראה סגר עשור באתלטיקו מדריד. ילד הפלא הארגנטינאי כבר בן 30 וקרוב לעבור לשחק במקסיקו. הוא כבש את השער האחרון בויסנטה קלדרון האגדי, וגם המשחק האליפות מול ויאדוליד בחוץ. הוא נפרד מהמטרופוליטנו, איך לא? כשעלה מהספסל. וענה, איך לא? עם שער פרידה בתוספת הזמן.

 



 

נשארים בספרד, אפילו במדריד. שם לוקה מודריץ' אמנם עדיין לא נפרד לגמרי, שכן יש לו את מונדיאל המועדונים לפניו, אך אגדת ריאל מדריד נפרד מהברנבאו. 43 שערים, 95 בישולים ואינספור תארים באמתחתו, אך מעל כולם כמובן הרוח והמנהיגות שהביא לבלאנקוס במשך כל כך הרבה שנים. בטוח שיתגעגעו בבירת ספרד.

 

 

עוברים לאיטליה, ולשחקן שפורש ממשחק פעיל. מדובר על אלוף העולם מ-2014 מאטס הומלס ששיחק את שניות הסיום בניצחון של רומא על טורינו במחזור הנעילה של הליגה. אחד הבלמים הטובים בדור האחרון מחזיר ב-2.5 התערבויות הגנתיות פר 90 דקות - הנתון הגבוה ביותר של שחקן הגנה בסריה A לשחקנים עם מעל 500 דקות. ללא ספק קריירה עצומה.


 

נסיים, עם פרידה של שחקן צעיר דווקא, אך בהחלט אגדת מועדון. מדובר על טרנט אלכסנדר-ארנולד שעוזב את ליברפול לריאל מדריד אחרי שבילה את כל הקריירה באנפילד. זה הסתיים הכי מתוק שאפשר, עם אליפות, כשגם אם לא כל האוהדים מקבלים את המעבר, הם לבטח יזכרו את כל מה שהוא עשה עבורם, כולל קרן אחת אי שם ב-2019.