נוגעת בתואר: דם יזע ודמעות, זה מה שארסנל השאירה הערב (שני) על כר הדשא באמירויות. במשחק לא גדול שלה, הקבוצה מצפון לונדון השיגה 3 נקודות עם 0:1 על ברנלי. קאי האברץ, שגם ניצל מכרטיס אדום, כבש בדקה ה-37 לאחר קרן של בוקאיו סאקה. התותחנים נמצאים מרחק ניצחון מזכייה בפריימרליג וקטיעת בצורת בת 22 שנה.
לחצו לזירת המשחק
כשמיקל ארטטה מונה לתפקיד, הוא הציג להנהלה את תוכנית חמשת השלבים שלו על מנת להחזיר את ארסנל לגדולה. השלב הרביעי, היה להפוך מקונטנדרית לקבוצה שזוכה בתארים הגדולים. כעת, החזון רחוק שני משחקים, בסלהרסט פארק ובבודפשט. מלהפוך למציאות.
אלפי אוהדי ארסנל גדשו את האיצטדיון והאווירה באמירויות הייתה של אירוע מיוחד, שכן היריבה היא ההגנה הגרועה בליגה, אך לארסנל כמו לארסנל, שום דבר לא בא בקלות. בדקות הראשונות האורחת הציגה משחק אגרסיבי והראתה שהיא לא מתכוונת להוות תאפורה עם עבירות במקומות הנכונים וניסיונות להוציא את המארחים מריכוז.
למרות זאת, הבדלי הרמות התחילו לבוא לידי ביטוי רבע שעה לתוך ההתמודדות עם בעיטה טובה של לאנדרו טרוסארד שפגשה את הקורה בדקה ה-14, מרטין אודגארד החל להיכנס לעיניינים ובזכות הנורבגי הצליחה המארחת לפרוץ את העמידה של ברנלי. בדקה ה-28 סאקה משך את קייל ווקר בצד ימין, ניסה להרים אך הכדור שינה כיוון ופגש את המשקוף של מקס ווייס. ואז זה הגיע, בדקה ה-37 קרן של סאקה פגשה את הראש של האברץ שכבש את שערו ה-2 העונה והקפיץ את היציעים באמירויות 0:1 לארטטה, תוצאה שנשמרה עד המחצית.
התותחנים לא הצליחו ללחוץ על הדוושה במחצית השניה והלכו אחורה ככל ששריקת הסיום התקרבה, אך בסופו של דבר, גם היו הקבוצה הטובה יותר כשברנלי לא רושמת אף בעיטה למסגרת. מדובר במשחק השישי משבעת האחרונים בו הקבוצה מצפון לונדון שומרת על שער נקי.
המחזור האחרון באנגליה יזמן לארסנל מפגש מול קריסטל פאלאס בסלהרסט פארק. ניצחון ייתן לתותחנים אליפות, ומנגד המארחת צפוייה לחשוב כבר על גמר הקונפרנס ליג. יש לציין כי בעסקת אברצ'י אזה, נכלל סעיף שמבטיח לנשרים בונוס נוסף במקרה וארטטה יזכה בתואר. מה שבטוח, יהיה מעניין.
הדחיפה מהיציעים הורגשה לכל אורך הערב (getty)
ארטטה עלה בהרכב התקפי מול ההגנה החלשה בליגה (getty)
מוסקרה פתח במקומו של בן וייט שנפצע נגד ווסטהאם (getty)
הקפטן רחוק משחק אחד מלהפוך לאגדה (getty)
האברץ כבש את השער המיוחל בדקה ה-37 (getty)