$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
ליגת העל 2023-2024
קבוצה מש’ נצ’ הפסד % נק’
1 מכבי תל אביב 23 20 3 87%
2 הפועל תל אביב 21 16 5 76.2%
3 מכבי עירוני רמת גן 22 16 6 72.7%
4 הפועל חולון 21 12 9 57.1%
5 הפועל ירושלים 21 12 9 57.1%
6 בני הרצליה 22 11 11 50%
7 עירוני קרית אתא 22 11 11 50%
8 הפועל חיפה 23 10 13 43.5%
9 הפועל עפולה 22 9 13 40.9%
10 עירוני נס ציונה 23 9 14 39.1%
11 הפועל אילת 21 6 15 28.6%
12 הפועל באר שבע/דימונה 21 5 16 23.8%
13 הפועל גליל עליון 22 5 17 22.7%
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

בניגוד להצהרות: מכבי ת"א פועלת למען החוק הרוסי

אחרי שיצאו נגדו, הצהובים במסר למנהלת ולארגון השחקנים: מעדיפים את המצב הנוכחי על פני 5 זרים. וגם: המייל שהותיר את הדירקטורים מבולבלים. מכבי: מכבדים את ההסכם

רועי כהן
רועי כהן  24.03.19 - 10:26

בשנה האחרונה מנהלת מכבי ת"א קמפיין אינטנסיבי נגד החוקים בליגה הישראלית, ובראשם החוק הרוסי, בטענה שבגללם הקבוצה לא מצליחה ביורוליג. למרות זאת, לערוץ הספורט נודע כי ראשי מכבי פנו לאחרונה למנהלת הליגה, וכן העבירו מסרים לארגון השחקנים שלפיהם הם מבקשים להמשיך בעונה הבאה במתכונת הנוכחית, של שישה זרים וחוק רוסי, וזאת במקום הפשרה על חמישה זרים ללא חוק רוסי שעליה הוסכם לעונה הבאה כחלק מהתנאים לסיום השביתה בעונה שעברה.

במכבי ת"א, שהעונה החתימה 8 זרים וכרגע מחזיקה 7, לא רוצים להגיע למצב שבו 2 או 3 זרים ישבו בצד בכל משחק ליגה, ולפיכך, למרות ההסתייגות מהחוק הרוסי, מעדיפים את המצב הנוכחי שבו הם יכולים לרשום 6 זרים לכל משחק, לצד החוק הרוסי, כך שרק זר אחד יהיה מחוץ לטופס.

למעשה, במכבי מתנהלים בשני קולות: קול אחד זועק כלפי חוץ כי החוק הרוסי הוא הבעיה הגדולה ביותר עבור מכבי ת"א, וקול פנימי, שעושה מאמץ גדול מאחורי הקלעים כדי לשמר את החוק גם בעונה הבאה. כך למשל, היה בישיבת דירקטוריון המנהלת מספר 171 שהתקיימה בתחילת החודש.

המייל של מזרחי
בישיבה, יו"ר מכבי שמעון מזרחי התלונן על כך שלא זומן לאותה פגישה לילית שבה הצליחו המנהלת וארגון השחקנים לסיים את השביתה בעונה שעברה, ושבה סוכם על החלת חמישה זרים ושילוב ישראלי אחד לעונת 19/20, במידה שלא יתקבלו המלצות ועדת שרעבי. מזרחי העלה את ההצעה להישאר במתכונת הקיימת ונתקל בהתנגדות מצד חלק מראשי הקבוצות, אך גם בכאלה שלא שללו את הרעיון.

אולם בהמשך שלח מייל לשאר חברי הדירקטוריון שבו ביקש להבהיר כי היה מדובר בהצעה פרטית מטעמו וכי לא מדובר בעמדה רשמית של מכבי. במייל הזה, שתוכנו מובא כאן לראשונה, כתב: "הערתי בצורה נוקבת כי יתכן שבאם הייתי מוזמן לפגישה לילית זו הייתי מסביר כי למכבי תל אביב, בנסיבות הקיימות, עדיף החוק כפי שהיה קיים בעונת 2018-2019 לפיו הייתה חובה של שיתוף לפחות שני שחקים ישראלים על המגרש ורישומם של שישה זרים בטופס וזאת על מנת למנוע מצב שבאם מכבי תמנה בשורותיה שמונה זרים, הרי בכל משחק נתון יהיו על הספסל שלושה שחקנים זרים שלא יתלבשו במקום שניים במקרה של שישה פלוס שניים". בסיכום המכתב הדגיש מזרחי: "בהערתי זו לא היה בכוונתי לומר כי מועדון הכדורסל מכבי תל אביב תומך בהמשך קיומו של החוק הרוסי במתכונתו הקודמת של רישומם של שישה זרים בטופס ובכל זמן נתון שני ישראלים במגרש".

ואולם, למרות ההבהרה של מזרחי, בכירים אחרים בהנהלת מכבי ת"א ניהלו בשבועות האחרונים שיחות עם דירקטורים במנהלת וכן עם גורמים בארגון השחקנים וביקשו להשאיר את החוק הרוסי גם לעונה הבאה. יש לציין כי הישארות במתכונת הנוכחית כרוכה בהסכם חדש בין מנהלת הליגה לבין ארגון השחקנים, שאם יסכים צפוי לדרוש "קנס" גבוה בהרבה על רישום זר שישי.

קמפיין אגרסיבי נגד החוק
שינוי התפיסה אצל האלופה חל בעקבות העובדה שאף גוף שקשור לוועדת שרעבי - ארגון השחקנים, מנהלת הליגה ואיגוד הכדורסל - לא השמיע עד כה את עמדתו בנוגע להמלצותיו של מנכ"ל משרד הספורט. כזכור, שרעבי המליץ על החלת חובה של לפחות שישה שחקנים מקומיים שגדלו במחלקות הנוער בישראל, הסדרת נושא המתאזרחים וחובה על שיתוף ישראלי אחד לפחות בכל רגע נתון.

אלא שבחדרי חדרים, גם במנהלת הליגה וגם בארגון השחקנים מדברים על כך שהם לא מתכוונים לאמץ את ההמלצות, ובמקרה של היעדר הסכמה, הצדדים ייצמדו להסכם שהושג הסיום השביתה אשתקד, שלפיו מספר הזרים יעמוד על חמישה וישראלי אחד חייב להיות על המגרש.

בשנה האחרונה מכבי ת"א ניהלה מאבק עיקש נגד החוק הרוסי, וזאת אחרי שהיא בעצמה תמכה בהשארתו בצמוד לפיינל פור בישיבת דירקטוריון המנהלת ביולי 2017. זה התחיל באפריל אשתקד, כשהצהובים הודיעו כי החליטו לפצל את הקבוצה לשני סגלים, לליגה וליורוליג, בטענה שהחוק הרוסי ממילא מאלץ אותם להחזיק שני סגלים שונים. בינואר השנה הגיע המאבק נגד החוק לשיאו, כאשר המנהל הספורטיבי ניקולה ווייצ'יץ' טען בראיון לשי האוזמן בערוץ הספורט כי זכייה של מכבי ביורוליג בלתי אפשרית כל עוד החוק הרוסי בתוקף. כעבור כמה שבועות, גם מאמן הצהובים יאניס ספרופולוס הצטרף למאבק וטען: "החוק הזה הוא לא טוב בשבילנו, כי הוא משנה את הכימיה והתפקידים בקבוצה".

ממכבי ת"א נמסר בתגובה: "מכבי ת"א מתנגדת נחרצות לחוק הרוסי. לעונת המשחקים הבאה יש הסכם של חמישה זרים וישראלי אחד על המגרש בכל רגע נתון. מכבי ת"א מכבדת את ההסכם ותפעל לפיו"